پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : عدم استفاده از خمیر ترش و استفاده از جوش شیرین در تهیه نان علاوه بر اینکه برای دستگاه گوارش کودک مناسب نیست جذب بسیاری از مواد معدنی بویژه آهن و روی را مختل میکند.
ارزش غذایی نانها به نوع آرد به کار رفته، فرایند تخمیر نان و بهبود دهندههای مصرف شده در فرایند تخمیر نان بستگی دارد.
مناسبترین نان برای بچهها نانی است که در تخمیر آن از خمیر ترش لاکتیکی استفاده شده باشد.
عدم استفاده از خمیر ترش و استفاده از جوش شیرین در تهیه نان علاوه بر اینکه برای دستگاه گوارش کودک مناسب نیست جذب بسیاری از مواد معدنی بویژه آهن و روی را مختل میکند.
خواص نان چاودار
چاودار ترکیب متعادلی از اسیدهای آمینه برای ساخته شدن پروتئین، فیبر بالا و مقادیر خوبی منگنز، منیزیم، کلسیم، فسفر، آهن، روی، سلنیوم، منگنز، برخی ویتامینهای گروه B ،
پتاسیم، ویتامین E و ویتامین K است، بنابراین نان تهیه شده از چاودار ارزش غذایی بالایی دارد.
* چاودار فیبر بالایی دارد، بنابراین برای بچههایی که یبوست دارند مفید است.
* نان چاودار نسبت به نان گندم كالری كمتری تولید میكند و برای بچههای دارای اضافه وزن و بچههایی که اشتها زیاد دارند و سریع احساس گرسنگی میکنند مفید است.
پنتوزان پلیساکارید غیرنشاستهای در چاودار است که، در معده، آب زیادتری جذب میکند، متورم میشود و به اینترتیب، نوعی سیری کاذب را برای فرد به وجود میآورد.
* نان چاودار برای بچههایی که زمینه دیابت دارند نیز مفید است، زیرا به دنبال مصرف آن قند خون نوسان پیدا نمیکند و مواد معدنی موجود در چاودار به عملکرد آنزیمهای موثر در ساخته شدن انسولین و متابولیسم گلوکز کمک میکند.
توجه: برای بچههایی که باید از رژیم بدون گلوتن استفاده کنند نان مناسبی نیست، زیرا حاوی گلوتن است.
خواص نان جو
جو منبع بسیار خوب مولیبدن، سلنیوم منگنز، فیبر، مس، B1، کروم، فسفر و منیزیم است.
جو نمایه گلیسمی پایینی دارد.
برای بچهها بهتر است از ترکیب آرد جو گندم کامل استفاده شود.
خواص نان گندم
ارزش غذایی نان گندم به میزان سبوس گرفته شده و فرآوری انجام شده در فرآیند سبوس گیری بستگی دارد.
هرچه میزان سبوس گیری کمتر باشد، ارزش غذایی آرد بالاتر خواهد بود.
از آنجا که پروتئین گندم یکی از مواد غذایی آلرژیزا میباشد، توصیه میشود زودتر از هشت ماهگی به شیرخواران نان گندم داده نشود.
چند نکته مهم در مورد مصرف نان در کودکان
* نان بربری و نان سنگک هر دو از آرد گندم تهیه میشوند، با نسبت سبوس متفاوت. مصرف هر دو آنها در تامین انرژی و مقداری پروتئین مفید است.
* نان لواش و تافتون نیز از گندم تهیه میشوند، اما ارزش غذایی کمتری از نانهای دیگر دارند.
* از مصرف نان لواشهای بسته بندی بینام و نشان و تاریخ برای کودکان پرهیز کنید.
* اگر نانهای فانتزی را از نان فروشی تهیه نمیکنید، حتما به تارخ مصرف دقت کنید.
کپک نان گاه با چشم دیده نمیشود و میتواند بسیار خطرناک باشد.
* متخصص تغذیه و رژیم درمانی
زندگی آنلاین