دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس با اشاره به اینکه مصرف مواد مخدر در جامعه دانش آموزی کشور یک درصد است، گفت: دانش آموزان بیشتر تریاک و گل مصرف می کنند در بین دانشجویان نیز مصرف گل وجود دارد.
به گزارش ایسنا، محمدرضا ابراهیمی در کنفرانس خبری هفته مبارزه با مواد مخدر گفت: آنچه در هفته مبارزه با مواد مخدر انجام میشود عمدتا نقشی نمادین دارد حال آنکه اقدامات در این بخش باید برنامهریزی شده، مستمر و با هدف حساس سازی عموم جامعه باشد.
ابراهیمی سطح حساسیت جامعه، خصوصا خانوادهها در موضوع مواد مخدر و اعتیاد را پایین ارزیابی و تاکید کرد که خانواده اولین رکن در مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد به شمار میرود مبارزهای که اثرگذار باشد.
به گفته وی، ارائه آمار و ارقام بر حساس سازی جامعه تاثیر چندانی ندارد. بیان واقعیتها یک بخش از موضوع آگاهی بخشی است اگر در حساس سازی موفق عمل کرده بودیم امروز شاهد رشد اعتیاد نبودیم.
ابراهیمی گفت: سالهاست به شکل مداوم آمار کشفیات و معتادان و ... را اعلام کردهایم اما هنوز در رابطه با اعتیاد نوجوانان و جوانان با مشکل مواجه هستیم؛ این موضوع ضرورت مقدم دانستن پیشگیری را متذکر میشود و یکی از ارکان پیشگیری، ایجاد و ارتقاء حساسیت در جامعه است.
نداشتن اطلاع از رفت و آمد فرزندان زنگ خطری برای خانوادهها
وی گفت: اینکه یک خانواده در مورد رفت و آمدهای فرزندان خود اطلاع کافی نداشته باشد، زنگ خطر است؛ باید همه افراد خصوصا مدیران جامعه و پدر و مادرها را نسبت به اعتیاد و موادمخدر حساستر کنیم.
روانگردان خطری بزرگ برای جامعه بشری
او مواد روانگردان را خطری بزرگ برای جامعه بشری توصیف و اضافه کرد: در جهان بالغ بر 800 نمونه از مواد محرک و روانگردان وجود دارد و افزایش این روند را از سال 2009 تا 2017 شاهد بوده ایم.
مواد مخدر ابزاری سیاسی اقتصادی در راستای ایجاد و تقویت تروریسم در جهان
ابراهیمی مواد مخدر را ابزاری سیاسی اقتصادی دانست که در راستای ایجاد و تقویت تروریسم در جهان به کار گرفته شده است و گفت: درآمد سوداگری موادمخدر در جهان به درآمد صنعت نفت و توریسم تنه می زند و پول نامشروع حاصل آن صرف تروریسم می شود.
او با اشاره به اینکه یکی از خطرناکترین گروه های تروریستی جهان در افغانستان است، گفت: خبرها حاکی از ایجاد لابراتوارهای تولید شیشه در آن کشور توسط گروه تروریستی یاد شده است.
حرکت الگوی مصرف به سمت موادمخدر تلفیقی
ابراهیمی با یادآوری اینکه اعتیاد و رشد شیوع مصرف موادمخدر در بین نوجوانان و جوانان را امری جهانی دانست و گفت: متاسفانه الگوی مصرف امروز به مواد تلفیقی گرایش یافته و معتادان بیشتر از یک نوع ماده مخدر صنعتی به همراه یک نوع ماده مخدر سنتی به شکل تلفیقی مصرف می کنند.
او با بیان اینکه اکثر معتادان دستگیر شده در شیراز، مصرف مواد مخدر تلفیقی دارند، گفت: یکی از معضلات امروز ما فضای مجازی است، هنوز راهکار قوی و تاثیرگذاری در فارس برای مقابله با تهدیدات فضای مجازی در اختیار نداریم و در این باب همه را به کمک می طلبیم.
ابراهیمی با اشاره به کشف بالغ بر 13 تن موادمخدر از ابتدای سال 98 تاکنون در فارس، حجم کل مواد مخدر کشف شده در سال 97 را بالغ بر 45 تن اعلام و اضافه کرد: سال گذشته و به دنبال حساسیتهایی که در مورد مدارس و دانشگاهها ایجاد شد، پلیس 15 طرح در اطراف مدارس و 3 طرح در اطراف دانشگاههای شیراز اجرا کرد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس گفت: طرح های اجرا شده در این زمینه منجر به پاکسازی پیرامون 45 مدرسه و 10 دانشگاه در شیراز شده است.
دانش آموزان بیشتر تریاک و گل مصرف می کنند
ابراهیمی وجود اعتیاد در جامعه دانش آموزی را رد نکرد اما با تاکید براینکه این میزان در کشور یک درصد است، گفت: دانش آموزان بیشتر تریاک و گل مصرف می کنند؛ در بین دانشجویان نیز مصرف گل وجود دارد.
او شایعترین مواد مخدر مصرفی را تریاک، هروئین و شیشه و حشیش اعلام و اضافه کرد: قرارگرفتن هروئین و شیشه در رده دوم نوع ماده مخدر مصرفی، یک زنگ خطر پر سر و صدا و جدی است.
ابراهیمی همچنین کاشت خشخاش در جنگلهای بلوط در استان فارس را تکذیب و تاکید کرد که بیان این مطلب از سر ناآگاهی بوده است.