ارتش آمریکا روز جمعه سپاه پاسداران ایران را به دخالت «مستقیم» در حمله به چهار نفت کش در ساحل امارات عربی متحده متهم کرد.وزارت دفاع آمریکا حمله به نفت کش ها در ساحل امارات را بخشی از «کارزار» ایران در منطقه خاورمیانه دانسته است
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه سوم خردادگفته است، یک هزار و ۵۰۰ نیروی تازه به خاورمیانه اعزام خواهند شد.
پاتریک شاناهان، سرپرست وزارت دفاع روز پنجشنبه با حضور در کاخ سفید طرح تازه اعزام نیرو به خاورمیانه را در اختیار دونالد ترامپ قرار داده بود.
«مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا، در مصاحبه با «وان آمریکا» گفت ایران باید درک کند با اینکه دولت آمریکا بهدنبال جنگ با این کشور نیست، اما از منافع واشنگتن دفاع میکند.
به نوشته پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه آمریکا، پامپئو در این مصاحبه در پاسخ به سوالی درباره تنش میان ایران و آمریکا گفت: «رئیسجمهور جنگ نمیخواهد. من جنگ نمیخواهم. هیچکس را در دولت نمیشناسم [که خواهان جنگ باشد]. امروز صبح با وزیر شاناهان صحبت کردم. هیچکدام از ما این را نمیخواهیم. اما فکر میکنم ایرانیها باید درک کنند، همانطور که رئیسجمهور ترامپ در توئیت خود گفت، ما از منافع آمریکا محافظت میکنیم».
یک رسانه آمریکایی جمعه مدعی شده «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا موافقت خود را با تقویت حضور نظامی این کشور در منطقه غرب آسیا به «پاتریک شاناهان»، سرپرست وزارت دفاع این کشور ابراز کرده است.
یک مقام ارشد آمریکایی جمعه به «سیانان» گفت ترامپ با استقرار منابع نظامی بیشتر در منطقه خلیج فارس «برای مهار تهدیدهای ایران» موافقت کرده است
وزیر خارجه انگلیس ساعاتی بعد از استعفای نخستوزیر این کشور گفت: قصد دارد برای رهبری حزب محافظهکار نامزد شود. «ترزا می» نخستوزیر انگلیس امروز (جمعه) با اعلام استعفای خود گفت که در تاریخ هفتم ژوئن (۱۷ خرداد) رسماً از سمت خود کنارهگیری میکند
روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داد، عربستان سعودی در سال ۲۰۱۷ قصد داشته با حمله به قطر، میدان گازی «شمال» (میدان گازی مشترک ایران و قطر یا همان پارس جنوبی) را در این کشور به اشغال خود درآورد.
«محمد بن سلمان»، ولی عهد سعودی تلاش دارد طبق چشمانداز ۲۰۳۰ به صادر کننده گاز تبدیل شود و این از مهمترین دلایل وی برای حمله قطر محسوب میشد، اما مسئولان آمریکایی سعودیها را قانع کردند که حمله به قطر نظام بینالملل را کاملا به چالش میکشد.
علیرغم تکذیب مکرر وزارت خارجه آمریکا، یک مقام آمریکایی به خبرگزاری رویترز گفته است که روز ۱۳ اردیبهشت ماه از طریق یک کشور ثالث پیامهایی به طرف ایرانی ارسال کردهایم. ژنرال ژوزف دانفورد رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا نیز روز ۸ ماه مه به نمایندگان کنگره گفته بود پیامهایی (به ایران) ارسال شد تا مطمئن شویم که ایران متوجه شود ما تهدیدها را تشخیص دادهایم.
وزیر امور خارجه در واکنش به اظهارات سخیف رئیس جمهور آمریکا درباره ملت ایران با بیان اینکه لقب »تروریست» برازنده خود ترامپ است، گفت: ایران پایان ترامپ را خواهد دید ولی ایشان هیچ وقت پایان ایران را نخواهد دید.
حجت الاسلام سیداحمد علمالهدی امام جمعه مشهد گفت: آنهایی که گفتند به ما اختیار بدهید، چند ماه بعد سفیداب و سرخاب کردند و توالت کرده از این مملکت فرار کردند و سر در دامن استعمار اروپایی و آمریکایی گذاشتند.
وی تصریح کرد: امروز عدهای دنبال نشاط جوان هستند: نشاط جوان با تار و با رقصهای نامشروع یک مشت دختر هرجایی و با اجراهای بی بند و بار محقق نمیشود.
'محمد علی الحکیم' وزیر امور خارجه عراق برای نخستین بار برخی محورهای مربوط به سفر مخفیانه مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا به بغداد و مذاکراتش با مقامات عراقی را مطرح کرد.
الحکیم گفت: پمپئو در دیداری که با عادل عبدالمهدی نخست وزیر داشت، برخی مشکلات جاری میان واشنگتن با تهران را مطرح کرد. وی افزود: عبدالمهدی نخست وزیر عراق نیز به پمپئو گفت که عراق روابط مستحکم با ایران دارد و منافع اقتصادی همچون واردات برق و گاز و همچنین روابط بسیار خوب سیاسی میان دو کشور وجود دارد و بر این اساس روابط با تهران برای بغداد، از ویژگی خاصی برخوردار است.
وزیر امور خارجه عراق گفت که عبدالمهدی همچنین به مقام آمریکایی یادآور شده است که عراق میخواهد در جایگاهی باشد که از این بحران آسیب نبیند و پمپئو نیز جایگاه عراق را برای آمریکا مهم دانست.
«آدام شیف»، «الیوت انگل» و «آدام اسمیت» رئیسان کمیتههای اطلاعات، امور خارجه و نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا پیشتر در نامهای به مایک پمپئو وزیر خارجه این کشور درباره گزارش اخیر وزارت خارجه درباره ایران ابراز نگرانی شدید کرده بودند.
رئیسان این کمیتهها با بیان اینکه این گزارش از واقعیات چشم پوشی و اطلاعات غیر واقعی ارائه کرده، تا ۲۳ می (دوم خردادماه) به وزارت خارجه آمریکا فرصت دادند تا توضیح مفصلی درباره چگونگی تهیه این گزارش و افراد و نهادهای دخیل در آن ارائه کند. اما وزارت خارجه آمریکا تا نیمه شب ۲۳ می (صبح سوم خردادماه به وقت تهران) هیچ واکنش یا پاسخی به درخواست کنگره این کشور نداد.
«برایان هوکم نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در مصاحبه با شبکه اسکای نیوز مدعی شد که «ایران در تدارک برنامه ریزی برای حمله به منافع آمریکا بود؛ این چیزی است منابع اطلاعاتی ما به خوبی نشان میدهد.»
وی با اشاره به این ادعا تاکید کرد که «اگر ایران اول حمله کند آمریکا در دفاع از خود با نیروی نظامی پاسخ خواهد داد و در این این راستا در حالت دفاعی و آمادگی برای مقابله با این تهدیدات قرار دارد.»
خبرگزاری کیودو ژاپن اعلام کرد 'شینزو آبه' نخست وزیر این کشور ماه ژوئن (۱۱ خرداد تا ۱۱ تیر ۹۸) امسال به منظور دیدار و گفتگو با مقامات ایران به تهران سفر میکند.
خبرگزاری کیودو بدون اشاره به نام این مقامات روز جمعه گزارش کرد انتظار می رود آبه تصمیم نهایی در مورد سفر به ایران را بعد از مشورت با 'دونالد ترامپ' رییس جمهوری آمریکا که قرار است روز شنبه به توکیو سفر کند اتخاذ کند. چنانچه سفر آبه به ایران تحقق یابد نخستین سفر یک نخست وزیر ژاپن به تهران در چهار دهه گذشته است، در سال ۱۹۷۸ میلادی (۱۳۵۷ هجری شمسی) 'تاکئو فوکودا' نخست وزیر وقت ژاپن به ایران سفر کرده بود.
مجید تخت روانچی در واکنش به سخنان روز پنجشنبه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در تروریست خواندن ملت ایران، اظهار داشت: این سخنان سخیف بیش از هر چیز نمایانگر بی اطلاعی از تاریخ چند هزار ساله ایران و عدم شناخت نسبت به مردم ایران است.
نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد تصریح کرد: این مواضع برای ما ناآشنا نیست، زیرا آن را در ادامه تحریم های ظالمانه آمریکا قابل تفسیر می دانیم که آن هم نمونه بارز دیگری از خصومت با ملت ایران است.
یک منبع آلمانی به خبرنگار سیانان گفته دولت این کشور برای ارسال مدیر کل سیاسی وزارت خارجه این کشور به تهران با آمریکا مشورت نکرده است.
خبرنگار سیانان گفته دولت آلمان قبل از ارسال «ینس پلوتنر» مدیر کل سیاسی وزارت خارجه این کشور به تهران با اروپا، چین و روسیه مشورت کرده است. خبرنگار سیانان بر همین اساس نوشته که پلوتنر حامل پیامی از طرف ایران نبوده است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم ساعاتی قبلتر در کنفرانس خبری در جمع خبرنگاران ارسال پیامهای محرمانه به ایران از طریق هیئتهای آلمانی و عمانی را رد کرد.
شرکت ملی نفتکش ایران درخصوص اظهارات مطرح شده در چهارمین جلسه رسیدگی به اتهامات علیرضا زیبا حالت منفرد، مشهور به جعبه سیاه پرونده بابک زننجانی درخصوص ارتباط شغلی و سازمانی فردی به نام کاپیتان بجنوردی با این شرکت اعلام کرد که فرد نامبرده هیچ گونه ارتباط کاری و سازمانی با این شرکت نداشته و ندارد.
روابط عمومی و امور بینالملل شرکت ملی نفتکش در اطلاعیهای اعلام کرد: در چهارمین جلسه رسیدگی به اتهامات علیرضا زیبا حالت منفرد در مورخ اول خردادماه جاری، متهم در اظهاراتی از فردی به نام کاپیتان بجنوردی به عنوان کارمند اخراجی شرکت ملی نفتکش ایران نام برد، در حالی که نامبرده هیچ گونه ارتباط شغلی، اداری و سازمانی با این این شرکت نداشته و ندارد.
سخنگوی سازمان ثبتاحوال گفت:تا ۲۰ اردیبهشت امسال ۵۰ میلیون و ۹۴۵ هزار و ۸۲۷ نفر مراحل تکمیل ثبتنام کارت ملی هوشمندشان را انجام دادهاند که از این تعداد برای ۴۵ میلیون و ۲۹۳ هزار و ۲۹۱ نفر کارت ملی هوشمند صادر شده و ۴۴ میلیون و ۴۲۱ هزار و ۸۲۰ کارت نیز تحویل صاحبانشان داده شده است. پیشبینی میشود که حدود هشت تا ۱۰ میلیون نفر نیز هنوز برای دریافت کارتهای ملی هوشمند خود اقدام نکرده اند.
مهمترین اخبار روز گذشته را از اینجا بخوانید.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ارسال پیامهای محرمانه به ایران از طریق هیئتهای آلمانی و عمانی را رد کرد. مورگان ارتاگوس گفت: «فکر میکنم ما پیامهای که به ایران میدهیم را خیلی علنی گفتهایم.» او همچنین گفت: هر گونه تلاش توسط هر کدام از متحدانمان که مایلند به ما در تنشزدایی با ایران کمک کنند را تحسین میکنیم.