مدیر کل مدیریت بحران و حوادث غیرمترقبه استانداری کرمان اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به اینکه باند فرودگاه زهکلوت آماده است لذا نخستین پرواز در روز چهارشنبه هفته جاری برای سمپاشی هوایی از این فرودگاه انجام خواهد شد.
"مجید سعیدی" در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، در خصوص آخرین وضعیت هجوم ملخها به استان کرمان، گفت: دیروز هشتم اردیبهشتماه شورای مدیریت بحران پنج شهرستان جنوبی استان کرمان در منوجان با حضور معاون سازمان حفظ نباتات کشور، معاون امور هماهنگی استاندار کرمان و سایر مسئولان با محوریت مقابله با هجوم ملخها برگزار شد.
وی از اتخاذ تصمیماتی در راستای سرعت بخشیدن به مقابله با ملخهای صحرایی در این جلسه خبر داد و افزود: سمپاشی هوایی در جنوب استان کرمان از روز چهارشنبه آغاز میشود، گفتنی است مقرر شد که سازمان حفظ نباتات کشور موظف به تامین سم مورد نیاز استان شود.
مدیر کل مدیریت بحران و حوادث غیرمترقبه استانداری کرمان ادامه داد: جهادکشاورزی جنوب استان باید برنامههای مقابله خود را به صورت مدون اعلام و در صورت کمبود امکانات و تجهیزات به مدیریت بحران استانداری کرمان در راستای پیگیری اعلام کند.
وی از آمادگی باند فرودگاه زهکلوت برای انجام پرواز هواپیمای سمپاش خبر داد و بیان کرد: باند فرودگاه قلعه گنج تا حداکثر چهار روز آینده آماده برای پرواز هواپیمای سمپاش میشود.
سعیدی اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به اینکه باند فرودگاه زهکلوت آماده است لذا نخستین پرواز در روز چهارشنبه هفته جاری برای سمپاشی هوایی از این فرودگاه انجام خواهد شد.
وی از تامین ماشینآلات برای مقابله زمینی برای جنوب استان کرمان سخن به میان آورد و عنوان کرد: جهادکشاورزی جنوب استان تا این لحظه 10 دستگاهulv جهت سمپاشی آماده کرده است، ضمن آنکه خودروهای شاسی بلند و کمک دار نیز از دستگاههای مربوطه برای آنها تامین شد تا شدت مقابله با ملخهای صحرایی افزایش یابد.
مدیر کل مدیریت بحران و حوادث غیرمترقبه استانداری کرمان با بیان این مطلب که شدت هجوم ملخها به ارزوئیه به اندازه جنوب استان نیست، تصریح کرد: اقدامات مقابلهای جهادکشاورزی شمال استان نیز آغاز شده است.
وی از آلودگی سه شهرستان استان کرمان به ملخهای صحرایی خبر داد و بیان کرد: شهرستانهای منوجان، قلعهگنج و رودبار تا حدودی به این آفت آلوده شدهاند اما با توجه به مراتع سبز تالاب جازموریان، کانون اصلی ما در این منطقه است که شدت اقدامات مقابلهای در این ناحیه صورت میگیرد.
سعیدی از عدم خسارت این آفت به مزارع حاشیه جازموریان خیر داد و اظهار کرد: تا این لحظه حضور ملخهای صحرایی در مراتع را کنترل کردهایم و خوشبختانه تاکنون به مزارع هیچ خسارتی وارد نشده است.
وی با اشاره به اعلام سازمان بینالمللی فائو مبنی بر نارنجی بودن وضعیت ایران اظهار کرد: وضعیت نارنجی مربوط به استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر است اما جنوب استان کرمان به شدت استانهای جنوبی نیست که وضعیتمان نارنجی باشد اما اگر کنترل نکنیم قطعا وضعیت استان کرمان نیز نارنجی خواهد شد.
مدیر کل مدیریت بحران و حوادث غیرمترقبه استانداری کرمان از میزان اعتبارات برای مقابله با این آفت سخن گفت و افزود: اعتباراتی از منابع داخلی سازمان حفظ نباتات کشور و استان به این امر اختصاص داده شده است و در حال حاضر میزان نقدینگی که در استان تامین شده 900 میلیون تومان است همچنین هزینههای مربوط به باند فرودگاه و اعتباراتی نیز جهادکشاورزی شمال و جنوب استان هزینه کردهاند.
وی در خصوص کمکهای کشوری به استان برای مقابله با ملخهای صحرایی، گفت: تامین سم و مقداری از اعتبار هزینهای علیالحساب کمکهایی بوده که از سوی سازمان های کشور به استان کرمان در راستای مقابله با این ملخ ها اختصاص داده شده اما بیشتر کمکها و تامین اعتبارات از سوی خود استانها بوده است.
سعیدی اظهار کرد: هواپیمای سمپاش متعلق به سازمان حفظ نباتات کشور نیز اکنون در شهرستان جیرفت مستقر است وتا دو روز آینده سمپاشی هوایی در جنوب استان را آغاز خواهد کرد.
جسد جوینده گنج بعد از ۴۸ ساعت از عمق پنجاه متری غاری در عسگرآباد خوی بیرون کشیده شد.