پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : تارنمای آمریکایی 'هیل' گزارش داد: بدنبال افزایش خشونتها در پایتخت لیبی، آمریکا، گروهی از نظامیان خود را از این کشور خارج کرد.
به گزارش ایرنا به نقل از هیل، فرماندهی نیروهای آمریکایی در قاره آفریقا (آفریکام) در بیانیهای ضمن اعلام این خبر تاکید کرد که جابجایی این نیروها در واکنش به نگرانیهای امنیتی انجام شده است.
در این بیانیه تصریح شده است: بدلیل ناآرامیهای فزاینده در لیبی و در واکنش به اوضاع امنیتی موجود، گروهی از نیروهای آمریکایی در خدمت فرماندهی قوای آمریکا در آفریقا، به طور موقت جابجا شده اند.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است که 'فرماندهی نیروهای آمریکا در آفریقا به کنترل اوضاع در لیبی ادامه میدهد و در زمان مناسب، امکان احیای حضور نظامی آمریکا در این کشور را بررسی میکند. '
پس از سقوط «معمر القذافی» دیکتاتور لیبی در سال ۲۰۱۱ میلادی، لیبی به دو بخش شرقی و غربی تقسیم شد.
دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس غرب کشور تشکیل شد که مورد حمایت جامعه جهانی است.
همزمان نیز یک دولت موازی در شهر طبرق در شرق لیبی که مجلس نمایندگان به ریاست 'عقیله صالح' و ژنرال 'خلیفه حفتر' فرمانده ارتش از آن حمایت میکنند، اعلام موجودیت کرد.
دولت وفاق ملی به ریاست رسانههای عربی جمعه شب گزارش دادند که فرودگاه بین المللی طرابلس پایتخت لیبی که در کنترل دولت وفاق ملی قرار داشت، به دست نیروهای تحت فرمان خلیفه حفتر فرمانده ارتش این کشور افتاده است.
خلیفه حفتر ژنرال پیشین ارتش لیبی روز پنجشنبه در یک فایل صوتی به نیروهای خود فرمان حمله به طرابلس را صادر کرد و از ساکنان پایتخت خواست مقابل این نیروها مقاومت نکنند.
درگیری میان گروههای لیبیایی درحالی رخ میدهد که قرار بود، کنفرانس ملی لیبی ماه ژوئیه (تیر/ مرداد ماه) سال جاری میلادی در آدیس آبابا پایتخت اتیوپی و تحت نظارت سازمان ملل متحد، برگزار شود.
به گزارش هیل، 'مایک پمپئو' وزیر امور خارجه آمریکا روز یکشنبه با انتشار بیانیهای ضمن ابراز نگرانی از اوضاع لیبی، تهاجم خلیفه حفتر را به طرابلس محکوم کرد.
در این بیانیه آمده است: 'آمریکا عمیقا در مورد درگیریها در نزدیکی طرابلس نگران است. صریحا اعلام کرده ایم که با یورش نظامی نیروهای خلیفه حفتر مخالفیم و خواستار توقف فوری عملیات نظامی علیه پایتخت لیبی هستیم. این کارزار یکجانبه علیه طرابلس، شهروندان غیرنظامی را در معرض خطر قرار داده و افق آینده بهتر برای همه مردم لیبی را از بین میبرد. '