رئیس دفتر رئیس جمهور تاکید کرد که "جمهوری اسلامی ایران خواهان ارتباط سالم و سازنده با اروپا بر مبنای احترام متقابل، از موضع برابر و بدون دخالت در امور داخلی یکدیگر است."
محمود واعظی در گفتوگو با ایسنا، اظهارداشت: ما معتقدیم در دنیای کنونی که برخی در تلاشند تا از طریق یکجانبهگرایی و نقض تعهدات بینالمللی، جامعه جهانی را با بحران مواجه سازند، ایران و اروپا میتوانند از طریق همکاری و تعامل در جهت ارتقای صلح و امنیت بینالمللی عمل کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که "ارزیابی جنابعالی از بیانیه اخیر اتحادیه اروپا درباره ایران چیست؟ "، گفت: این بیانیه حاوی نکات مثبت و منفی در قبال ایران است. از اینکه اتحادیه اروپا یک بار دیگر از اجرای کامل برجام حمایت کرده است استقبال میکنیم و معتقدیم اتحادیه باید در عمل این موضع خود را به اثبات رساند.
رئیس دفتر رئیس جمهور، تشکیل ساز و کار حمایت از مبادلات تجارت (ساحات) را در این زمینه - هرچند که با تأخیر زیاد انجام گرفته- یک قدم اولیه در اجرای تعهدات اروپا است و اظهارداشت: اروپا وفق برجام متعهد است این ساز و کار را عملیاتی کند تا کلیه عملیات تجاری که در چارچوب برجام پیشبینی شده، از طریق آن انجام شود.
واعظی در پاسخ به این سوال که در برخی رسانهها میان سازوکار ساحات و اجرای گروه ویژه اقدام مالی یا همان FATFپیوند داده شده، آیا چنین بحثی مطرح هست؟"، گفت: در بیانیه سه کشور و بیانیه اتحادیه اروپا، تشکیل ساحات مشروط به الزامات FATF نشده است، ما تأکید میکنیم که برجام ملاک عمل است و الزامات دیگر مردود است.
وی افزود: البته، ارتباطات خارجی ما وسیع است و کار اقتصادی با اروپا بخش کوچکی از تعاملات اقتصادی و تجاری ما با جهان است. ما با کشورهای مختلف تعامل داریم و به گسترش روابط با همسایگان اهمیت ویژهای میدهیم. این روابط در حوزههای مختلف فعال است و دولت مصمم است که روابط اقتصادی با همسایگان بسیار گستردهتر از سابق باشد.
رئیس دفتر رئیس جمهور تصریح کرد: ایران همچنین روابط سیاسی و اقتصادی با شرکای سنتی خود مانند چین، روسیه و هند را با قوت تمام ادامه خواهد داد.
واعظی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره فعالیتهای موشکی ایران نیز اظهارداشت: فعالیتهای موشکی ایران بر مبنای نیازهای دفاعی کشور و بر پایه دکترین بازدارندگی انجام میشود. این فعالیتها کاملاً دفاعی و مشروع است و با هیچ یک از مقررات بینالمللی مغایرت ندارد.
وی با تاکید براینکه "ایران بارها اعلام کردهاست که موشکهایش برای حمل کلاهکهای هستهای طراحی نشده و لذا به هیچ وجه مغایر قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت نیست"، گفت: ما برنامه موشکی ایران را قابل مذاکره نمیدانیم و این موضوع را به کرات به طرفهای اروپایی گوشزد کردهایم.
رئیس دفتر رئیس جمهور افزود: جای تأسف است، کشورهایی که با صدور تسلیحات مرگبار به خاورمیانه باعث بیثباتی در منطقه و کشتار مردم مظلوم منطقه از جمله در یمن و فلسطین میباشند، تلاش دارند در مسیر توان دفاعی و مشروع ایران مانعتراشی کنند.
واعظی همچنین در بخش دیگری از این گفتوگو، طرح اتهامات بیپایه علیه ایران در زمینه حقوق بشر و استفاده ابزاری از آن و بکارگیری استاندارد دوگانه در این موضوع را کاملاً محکوم دانست و تصریح کرد: رویکرد جمهوری اسلامی ایران در موضوع حقوق بشر، احترام به تعهدات بینالمللی و همکاری و تعاملات سازنده با مراجع ذیربط سازمان ملل است.
وی طرح ادعاهای بیاساس در مورد اقدامات تروریستی در خاک اروپا را در حالی که ایران در صف مقدم مبارزه با تروریسم قرار دارد، مشکوک برشمرد و گفت: متأسفانه گروههای تروریستی مستقر در اروپا که طی ۴۰ سال گذشته دستشان به خون مردم ایران آلوده است، آزادانه فعالیت میکنند و به نظر میرسد که کشورهای اروپایی اراده لازم را برای مقابله با این تروریستها ندارند.