پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
پژوهشگران آمریکایی بزرگ ترین پژوهش جهان را در مورد مصرف سیگار الکتریکی و تاثیر آن بر مغز و قلب را انجام داده اند و به نتایجی به شدت هشدار دهنده در این خصوص دست یافته اند.
به گزارش سرویس خواندنی های انتخاب، محققان نتیجه گرفته اند که استفاده از محصولات حاوی تنباکو حتی به شکل سیگار الکتریکی می تواند موجب انواع مختلف بیماری های مرتبط با قلب و مغز شود.
محققان برای انجام این پژوهش اطلاعات 66795 نفر از کاربران سیگاری و 343،856 غیر سیگاری را مشاهده کردند و دریافتند که استفاده از سیگار الکترونیکی می تواند خطر فرد را در شرایط مختلف افزایش دهد.
به طور خاص، پژوهشگران دریافتند که استفاده از سیگار الکتریکی می تواند خطر ابتلا به سکته مغزی را برای فرد سیگاری تا 71٪، حمله قلبی را 59٪ و بیماری قلبی عروقی را تا 40٪ افزایش دهد.
پائول نوندا ، نویسنده اصلی این مطالعه،می گوید: "این یک مطالعه اولیه است که مطالعات طولانی مدت بیشتری را پیش رو دارد که می تواند علل و اثرات مختلف مصرف سیگار را بررسی کند. "
علی رغم محبوبیت روزافزون سیگار الکتریکی، تحقیقات موجود در مورد این دستگاهها بسیار مدود است. اما محققان آمریکایی با انجام بزرگترین تحقیق در مورد مصرف سیگار الکترونیکی و بررسی خطر سکته مغزی دریافتند که استفاده از این دستگاه ها خطر سکته را افزایش می دهد و همچنین منجر به بیماری قلبی و حمله قلبی می شود.
به گفته محققان، بسیاری از مردم نمی دانند سیگار الکتریکی هم عوارض دارد و حاوی نیکوتین است. در ضمن بسیاری از افراد اساسا کنترلی روی مصرف سیگار الکتریکی خود ندارند. نکته منفی تر ماجرا این است که برخی از انواع سیگار الکتریکی افزون بر نیکوتین حاوی مواد سمی و خطرناک دیگری است.
محققان می گویند سیگارهای الکترونیکی بسته به سن، جنس، دیابت، وضعیت سیگار کشیدن و شاخص توده بدن افراد شدت و ضعف تاثیرگذاری را دارند و این موضوع باید مورد توج افرادی باشد که از این نوع سیگارها استفاده می کنند.