پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
عضو هیات مدیره انجمن گوش، حلق و بینی هشدار داد: استرس زیاد باعث سکته گوش می شود و امروزه این مساله از عمده ترین مراجعات مردم به مراکز درمانی است.
ابراهیم رزم خواه افزود: کاهش شنوایی، ناشی از مشکلات حاد حسی- عصبی است و به واسطه آن، شخص به طور ناگهانی متوجه میشود گوشش سنگین شده و شنواییاش از بین رفته است.
وی اظهار داشت: سکته گوش یک آسیب ناگهانی است که فرد به طور ناگهانی شنوایی خود را به طور کامل یا ناقص از دست میدهد، این مکانیسم، مانند سکته قلبی یا مغزی است که بر اثر آن خونرسانی به دلایل نامشخصی قطع شده و اکسیژن به بافت نمیرسد، در نتیجه بافت نابودشده و عملکرد خود را ازدست میدهد.
وی اظهار داشت: در این بیماری به گوش داخلی آسیب وارد شده و سلولهای مژکدار داخل حلزون گوش به سبب کمبود اکسیژن تخریب میشوند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: موزیسن ها و کسانی که کارهای هنری می کنند تغییرات در گوش را زودتر از سایر افراد متوجه می شوند که اگر بیماری سریع تشخیص داده شود با تزریق کورتن در گوش از کر شدن و کاهش شنوایی بیمار پیشگیری می شود.
رزم خواه تصریح کرد: گاهی نیز آسیبهای ناگهانی به گوش ناشی از یک ضربه صوتی تحتتاثیر موج انفجار، شکستن دیوار صوتی یا صدای ترقه است و عفونتها یا تومورهای گوش نیز در مواردی میتوانند منجر به سکته گوش شوند.
به گفته وی، مهمترین علامت سکته گوش، وز وز گوش و سنگین شدن آن است، این نشانه برای همه بیماران باید هشداردهنده باشد و روند تدریجی این بیماری سه روز طول می کشد.
این پزشک اضافه کرد: بر اساس گزارشهای موجود، هر ساله از هر 5 هزار نفر یک نفر به سکته گوش منجر می شود و کاهش شنوایی در این بیماری به طور معمول یک طرفه بوده و ممکن است با وزوز گوش یا سرگیجه همراه باشد.
این متخصص گوش، حلق و بینی خاطر نشان کرد: افت شنوایی به دلیل کاهش خونرسانی یا اکسیژن رسانی به سلولهای حساس گوش داخلی است و به تدریج در عرض چند روز شنوایی یک سوم مبتلایان به حد نرمال بر میگردد و کاهش شنوایی حدود نیمی از مبتلایان نیز به تدریج بهتر میشود اما به حالت قبلی بر نمیگردد.
به گفته رزم پا، افراد باید استرس را از خود دور کنند و در معرض صداهای بلند قرار نگیرند و از مصرف خودسرانه دارو خودداری کنند زیرا این مسئله میتواند به کاهش شنوایی حسی - عصبی در فرد منجر شود.
وی یادآور شد: سکته گوش یا کری ناگهانی بعد از بلند شدن از خواب ایجاد شده و فرد تصور می کند که برای اولین بار متوجه سنگینی گوش میشود و گاهی نیز افراد با قرار دادن گوشی تلفن یا هدفون روی گوش خود برای اولین بار متوجه افت شنوایی خود میشوند.