معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه ار عملکرد اروپا در قبال برجام راضی نیستیم، اظهار داشت: موضع گیری سیاسی اروپایی ها در حمایت از برجام رضایت بخش است.
اسحاق جهانگیری با بیان اینکه به هیچ وجه از اقدامات عملی اروپایی ها در قبال برجام راضی نیستیم، زیرا آنها می توانستند قوی تر عمل کنند، گفت: در عین حال حرکت اروپایی ها از نظر موضع گیری سیاسی در قبال حمایت از برجام و خروج آمریکا از آن رضایت بخش است.
معاون اول رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که در قبال تعامل غیرسازنده اروپایی ها ایا ایران موضع قاطع تری اتخاذ خواهد کرد یا خیر؟ گفت: رئیس جمهور و شورای امنیت ملی اخیرا تصمیمات خوبی در این زمینه اتخاذ کرده اند، همچنین وزارت خارجه و مسئولان مذاکره کننده نیز کار را دنبال می کنند و هر بخش از این تصمیمات که نیاز به اطلاع رسانی داشته باشد از سوی رسانه های اطلاع رسانی خواهد شد.
جهانگیری با بیان اینکه فرجه زمانی معینی هنوز برای اروپایی ها مشخص نشده است گفت: در این زمینه حتماً برپایه عقل، منطق، مصلحت و منافع به موقع خود تصمیم گیری خواهد شد.
وی ابراز امیدواری کرد: باید هر چه زودتر با اروپایی ها به نقطه مشترک خوبی برای بهره مندی از مواهب برجام برسیم و به هیچ وجه نباید در مسائل منطقی خود که به سرنوشت کشور و ملت بستگی دارد تصمیم گیری احساسی داشته باشیم.
معاون اول رئیس جمهور افزود: اروپایی ها به هیچ وجه تصور نمی کردند که استقلال آنها در زمینه بانکی و اقتصادی در برابر آمریکا مخدوش شده باشد که برخی از شرکتهای آنها بجای پیروی از تصمیم گیری های اروپا از سیاستهای امریکا تبعیت کنند.
وی گفت: موضع جمهوری اسلامی ایران از ابتدای خروج آمریکا از برجام براین پایه بوده که برجام سندی بین المللی است که در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب رسید و شش کشور هم آن را امضاء کرد و همه باید با پایبندی به ان از مواهب این توافقنامه بهره مند شوند.
جهانگیری افزود: جمهوری اسلامی ایران تاکنون به تعهدات خود عمل کرده است اما دیگر طرف های این قرارداد شامل سه کشور اروپایی، روسیه و چین عملکرد متفاوتی داشته اند. روسیه و چین شرکای خوب ایران هستند و همکاری این دو کشور خوب بود اما می تواند بهتر باشد و تلاش ها برای بهبود روابط ادامه دارد.
معاون اول رئیس جمهور به تشریح موضوعات مطرح شده در جلسه هیأت دولت با استانداران سراسر کشور پرداخت.
با اشاره به اینکه استانداران نمایندگان عالی دولت در استان ها و مسئول حکومتی و دولتی در استان به شمار می روند گفت: استانداران هم مسئول توسعه استان در بخش های اجتماعی و اقتصادی و هم مسئول امنیت استان با دستگاه های قوه مجریه، دادگستری و نیروهای مسلح هستند و در واقع مسئول تأمین استان به شمار می روند.
وی گفت: دولت برای اینکه سیاست های خود را با استانداران هماهنگ کند هر چند وقت یک بار جلسات مشترکی برگزار می شود و هر دو سه ماه یکبار جلسه استانداران نیز در وزارت کشور تشکیل می شود و در آن سیاست های دولت مطرح و تصمیم گیری می گردد.
وی افزود: مدتی بود که جلسات با استانداران به تعویق افتاده بود.
او گفت: تغییرات جدیدی در استانداران اتفاق افتاد و آن اینکه پس از قانون منع به کارگیری بازنشستگان ۱۶ استاندار مشمول این قانون شدند و از مسئولیت کنار رفتند و جا دارد از این افراد که انسان های شایسته ای بودند تقدیر کنم.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه ۱۶ استاندار جدید و تا حدی جوان به جمع استانداران کشور اضافه شدند گفت: شأن نزول این جلسه چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی است که از جهات مختلف اهمیت ویژه ای پیدا کرده است.
وی افزود: ممکن است روند توسعه کشور در برخی از بخشها مقداری کند شده باشد ولی شرایط آینده کشور آینده خوبی را برای ما ترسیم می کند.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: مردم حتماً در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی علاوه بر اینکه از عملکرد گذشته می خواهند بشنوند و اینکه چه اتفاقاتی در کشور افتاده همچنین می خواهند افق آینده را مسئولان دولت ترسیم کنند.
جهانگیری افزود: این جلسات بیشتر برای هماهنگی کارهایی که در استانها در دست اجراست انجام می گیرد و همچنین ایجاد افق روشنی بین استانداران و وزرا که به مردم اطلاع رسانی دقیق صورت گیرد.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: در این جلسه استانداران مشکلات خود را مطرح کردند و درخواست اختیارات بیشتری را داشتند که البته ما به جهت قانون اساسی مشکلی در این زمینه داریم چرا که وزرا در مقابل مجلس پاسخگو هستند و اختیارات استانی و منطقه ای در قانون اساسی تعریف نشده است.
جهانگیری گفت: تدبیری انجام گرفته بود وزرا اختیارات خود را به دستگاه های خودشان در استانها تفویض کنند.
وی افزود: در این جلسه درباره واگذاری اختیار و مسائل اداری، معیشت مردم، مشکلاتی که مردم در زمینه بازار و قیمت ها دارند، اشتغال، طرح های اشتغالی که در دست اجراست و مسئولیت اصلی آنها بر عهده استانداران است، موانع و مشکلات مربوط به این امور در زمینه واحدهای تولیدی و اینکه ممکن است در مواد اولیه کمی با محدودیت مواجه شود و با توجه به تغییرات نرخ ارز، نیازی که واحدهای تولید سرمایه در کشور پیدا کرده اند و باید سرمایه در گردش بیشتری به واحدهای تولیدی تخصیص یابد، بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
جهانگیری همچنین گفت: در زمینه شهرداری های شهرهای کوچک که از بودجه دولت استفاده می کنند بحث شد.
وی افزود: تمام مطالب عنوان شده جمع بندی و به کمیسیون های دولت ارسال می شود و من در این جلسه اعلام کردم که تا نیمه بهمن این مطالب در دولت نهایی شود.
جهانگیری همچنین ادامه داد: در این جلسه رئیس جمهور نیز در تمام زمینه ها تأکیداتی به استانداران داشت و اینکه اولویت های دولت در سال ۹۸ و در ماه های پایانی سال جاری چیست و باید چگونه باشد.
وی با اشاره به اینکه تمرکز امریکایی ها این بوده که درآمدها کاهش یابد و فروش نفت را با مشکل مواجه کنند گفت: استان های مرزی کشور در زمینه صادرات غیرنفتی به عنوان اولویت اصلی مسئولیت قبول کردند و قرار شده است وزارت اقتصاد مسائل گمرکی را حل و وزارت راه و شهرسازی محدودیت های زیربنایی که در مناطق مرزی وجود دارد سریع برطرف نماید تا با کشورهای همسایه مبادلات مرزی را افزایش دهیم و صادرات غیرنفتی را بالا ببریم و وارداتی که نیازمندیم از طریق این مناطق صورت گیرد.
جهانگیری گفت: استان های مرزی ظرفیت خوبی در کشور برای تأمین واردات و صادرات غیرنفتی دارند.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه در جلسه مشترک هیات دولت با استانداران همچنین درخصوص بخش حمل و نقل دریایی صحبت شد، افزود: در این زمینه توضیح داده شد که در ماه های گذشته باوجود شیطنت های امریکا در فضای بین المللی که سعی بر اعمال محدودیت هایی بر ایران داشت موفق شدیم ۱۰ فروند کشتی نو کانتینربر و فله بر خریداری کنیم و حتی آنها را وارد ناوگان دریایی خود نماییم و ظرفیت خوبی در این زمینه ایجاد شد.
وی با اشاره به اینکه در زمینه موضوعات امنیتی نیز بحث های خوبی در این جلسه صورت گرفت، افزود: فکر می کنم نشاطی که امروز در استانها و شهرستانها مخصوصا در سفرهایی که مسئولین مراکز با مردم دیدار می کنند خیلی تعیین کننده است.
او گفت: در این جلسه بر ارتباط مستقیم و بیشتر وزرا و استانداران با مردم تاکید شد.
معاون اول رئیس جمهور افزود: مردم صاحبان اصلی انقلاب هستند و آنان ولی نعمت ما هستند و ما هرچه داریم از مردم داریم و باید شفاف مسایل خود را با مردم در میان بگذاریم و صادقانه با آنها مطرح کنیم.
جهانگیری تاکید کرد: ارتباط مستقیم با مردم باعث می شود که آنان مشکلات خود را مطرح کنند و اگر ما صادقانه تنگناها و گرفتاری ها را در بخش های مختلف با آنها مطرح کنیم حتما مردم کمک می کنند.
وی گفت: اطمینان دارم با کمک نخبگان، دانشگاهیان و مردم می توان این دوران تحریم را به خوبی پشت سر گذاشت.