پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رژیم غذایی درست و مناسب چیزی بیش از سیرکردن شکم است که با سلامت جسم و روح ما سر و کار دارد و خوردن غذاهای نامناسب تا چه حد میتواند ما را به مرگ نزدیکتر کند و از سوی دیگر استفاده از غذاها و خوردنیهای سالم ما را روزبهروز جوانتر و قویتر کند.
فشارخون بالا یکی از مهمترین بیماریهای دنیای امروز است که دلیل اصلی آن سبک غلط زندگی افراد مبتلا به آن است. آمار نشان میدهد 20درصد ایرانیها به این بیماری مبتلا هستند و از این بین فقط 70درصد از بیماریشان مطلع هستند. به همین دلیل بهتر است بزرگسالان فشار خونشان را مرتب کنترل کنند.
اینبار میخواهیم غذاهایی را که با فشارخون ارتباط دارند به شما معرفی کنیم و اینکه کدام غذاها باعث افزایش فشارخون در بدن میشوند.
غلات کنسروشده حاوی سدیم و مواد نگهدارنده است که باعث افزایش فشارخون میشود. اما اگر میخواهید از آنها استفاده کنید، حتما آبنمک موجود روی آن را بشورید. همه میدانند که پنیر بسیار خوشمزه است اما این را هم همه میدانند که یکی از عوامل خوشمزگی پنیر نمک موجود در آن است. پس در خوردن آن زیادهروی نکنید یا از پنیرهای کمنمک استفاده کنید. از شوری میگذریم و به شیرینی میرسیم. آبنبات شیرین است و شیرینی یکی از علتهای اصلی فشارخون بالاست. آبنبات پر از شکر است که منجر به افزایشوزن، بیماری کلیوی، دیابت و درنتیجه فشارخون بالا میشود، درست مثل آبنبات، نوشیدنیهای رنگارنگ و انرژیزا را هم باید فراموش کنید. این نوشیدنیها بسیار اعتیادآور هستند و باعث میشوند شما هربار بیشتر تمایل به خوردن آن داشته باشید. این نوشیدنیها پر از قند هستند و میتوانند موجب فشارخون شوند.
به گفته انجمن قلب آمریکا، این نوشیدنیها باید 355 میلیلیتر یا کمتر در هفته مصرف شوند. انواع سسها را هم به این لیست اضافه کنید؛ از سس پنیر تا سس مایونز همه باعث افزایش خطر ابتلا به فشارخون بالا میشوند، چراکه اکثر آنها سرشار از سدیم هستند. شاید چیزی که در ادامه از شما میخواهیم بسیار سخت باشد اما موضوع این است که برای جلوگیری از فشارخون باید خوردن بیشازحد پیتزا را کنار بگذارید. در این غذای خوشمزه هم پنیر و هم سس و هم سایر مواد غذایی پرنمک وجود دارد. علاوهبر این کربوهیدرات موجود در خمیر آن هم به افزایش فشارخون کمک میکند. برای مقاومت در برابر این وعدهغذایی از تمام اراده خود استفاده کنید.
گرچه گوشتقرمز حاوی مقدار زیادی پروتئین و سایر موادمغذی سالم است اما حاوی مقادیر زیادی چربی اشباعشده است که میتواند باعث مسدودشدن عروق شود. اگر میخواهید گوشت بخورید، به جای آن از ماهی یا مرغ استفاده کنید اما اگر نمیتوانید از خوردن گوشت قرمز دل بکنید، گوشت قرمز را بیشتر از یکبار در هفته مصرف نکنید.
گوشت فرآوریشده هم بدتر از گوشت قرمز. این را که میگوییم شامل سوسیس، هاتداگ، گوشتدودی، سالامی یا هر گوشتی میشود که پردازش شده است. همه این غذاها حاوی مقادیر زیاد سدیم، همچنین چربیهای اشباعشده و نگهدارندههای زیاد هستند.
فرهیختگان