arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۵۰۸۰۳
تعداد نظرات: ۳۴ نظر
تاریخ انتشار: ۴۹ : ۲۰ - ۱۴ دی ۱۳۹۷
آیت الله مصباح یزدی:

برای آینده انقلاب، با برنامه دقیق نیروسازی نکرده ایم؛ چند نامزد ایده‌آل برای ریاست‌جمهوری کشور سراغ دارید؟ / چاره ای نیست، باید فردی انتخاب کنیم که ایده آل نیست

بعد از انقلاب، برخی غفلت‌ها و اشتباهات رخ داد و نیروسازی برای آینده انقلاب با برنامه دقیق و صحیح صورت نگرفت. اگر هوشیارانه‌تر عمل کرده بودیم، امروز نظام ما برای این‌که کسی را برای پستی تعیین کند، این قدر در تنگنا نبود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: بعد از انقلاب، برخی غفلت‌ها و اشتباهات رخ داد و نیروسازی برای آینده انقلاب با برنامه دقیق و صحیح صورت نگرفت. اگر هوشیارانه‌تر عمل کرده بودیم، امروز نظام ما برای این‌که کسی را برای پستی تعیین کند، این قدر در تنگنا نبود.

به گزارش «انتخاب»، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در دیدار با جمعی از مسئولان عقیدتی سیاسی حفاظت سپاه، با اشاره به این‌که در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی قرار داریم، اظهار داشت: از سویی باید در مقابل دشمنان نظام، پیروزی این انقلاب و موفقیت‌ها و پیشرفت‌هایش را تبیین کرد و نشان داد که این پیروزی‌های دشمن کورکن به برکت انقلاب به دست آمده است، اما از سوی دیگر لازم است که اهداف انقلاب دائما یادآوری شود و ببینیم نسبت به تحقق اهدافی که مردم برای آن جانفشانی کرده‌اند، تا چه حد موفق بوده‌ایم و آسیب‌ها و کمبودهای آن چه بوده است تا در صدد رفع آن‌ها برآییم. بخش اول را باید به رخ دشمنان انقلاب بکشیم، اما بخش دوم باید به خوبی مورد توجه و رصد خودمان قرار بگیرد.

وی با اشاره به این‌که هرچقدر با دستاوردها و کمبودها بیشتر آشنا باشیم، بهتر می‌توانیم به تقویت انقلاب، کمک کنیم، ادامه داد: انقلابی که حرکت آن به دست مبارک حضرت امام(ره) آغاز شد، دو دلیل داشت؛ یکی وجود کمبودهای عادی جامعه که نظام دست‌نشانده، وابسته، خودکامه و نوکر اجانب، سبب آن بود و تنها به دستور اربابان خود عمل می‌کرد؛ برخی سیاسیون و حتی علما برای رفع این کمبودها معتقد بودند که شاه فقط سلطنت کند و دولت ملی بر سرکار آمده و طبق قانون اساسی عمل کند! این امر شعار ملی گرایان بود.

مصباح با بیان این‌که دلیل دوم حرکت امام(ره) برای ایجاد نهضت اسلامی و انقلاب، کمبودهای معنوی جامعه بود، ادامه داد: مصدق نیز به نوعی خواهان انقلاب بود و آن را شروع نیز کرد؛ اما سؤال این است که فرق امام (ره) و دکتر مصدق در چیست؟ حقیقت این است که امام(ره) حتی با ملی‌گرایانی که صادق بوده و واقعا دنبال اصلاح بودند، تفاوت داشتند؛ ملی گرایان تنها به کمبودهای مادی و اقتصادی توجه می‌کردند، اما دغدغه امام (ره) بیشتر ضعف‌های دینی و معنوی جامعه بود؛ از روز اول که می‌گفت اسلام در خطر است تا روزهای آخر که واژه اسلام و خداوند تبارک و تعالی از دهانش نمی‌افتاد، همیشه دغدغه اسلام را داشت؛ وقتی می‌خواست اوج دغدغه خود را منتقل کنند، می‌فرمود: من برای اسلام احساس خطر می‌کنم.

وی با اشاره به این‌که انقلاب اسلامی با سایر انقلاب‌ها تفاوت داشت، افزود: امام(ره) برای احیای دین قیام کرد تا در سایه آن، دنیای مردم نیز تأمین شود. برای این انقلاب، امام(ره) و یاران فداکارش سختی‌های زیادی کشیدند، حال که ما در چهل سالگی انقلاب قرار داریم، بهتر است بررسی کنیم تا چه حد به اهداف انقلاب نزدیک شده‌ایم؟ آیا به آن‌چه امام(ره) می‌خواست رسیده‌ایم یا خیر؟ اگر نرسیده ایم، چه ضعف‌هایی داشته‌ایم و چگونه باید آن‌ها را جبران کنیم؟

آیت الله مصباح در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: بعد از انقلاب، طبیعتا قرار نیست در مدت کوتاهی همه ضعف‌های گذشته جبران شود؛ از‌این‌رو امام (ره) قصد انجام کارهای اساسی در دو بخش را داشت؛ یکی عوامل فساد را تغییر دهد؛ یعنی ساختارها وجود داشته باشند، اما افراد فاسد یا فسادهای موجود در آن را اصلاح کند؛ دیگر این‌که برای سعادت حقیقی و جاودانی مردم زمینه‌سازی کند. طبیعتا نهادهایی برای ساماندهی این امر وجود نداشت و اساسا تفکر مردم این بود که دین به سیاست ربطی ندارد و منحصر در امور فردی مانند نماز و روزه است.

وی با اشاره به این‌که امام (ره) این مسئله را تبیین کرد که اسلام برای همه شئون اجتماعی، برنامه دارد، افزود: نهادهای جدیدی باید تأسیس می‌شد تا متصدی امور معنوی باشد و وظیفه‌اش اصلاح فکر و باورهای مردم باشد؛ البته این‌ نهادها می‌بایست به صورت رسمی وجود داشته باشد. شاید به صورت غیررسمی قبل از انقلاب نیز وجود داشت و وجود همین‌ها باعث شد تا افرادی تربیت شوند که آماده فداکاری و دادن جان در راه خدا باشند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: امام (ره) در بین نیروهای نظامی، سپاه پاسداران را تأسیس کرد؛ در حالی که تأسیس چنین نهادی در دنیا، بی‌سابقه بود. در واقع وظیفه سپاه نه فقط تأمین امنیت مادی جامعه و مرزهای کشور، بلکه پاسداری از انقلاب اسلامی است و باید جلوی خطرهایی که به اسلامیت نظام وارد می‌شود را بگیرد. از همان ابتدای تشکیل سپاه نیز در آن نهادی برای تقویت ایدوئولوژی اسلام، تشکیل شد. چیزی که در نیروهای نظامی سایر کشورهای دنیا، نه تنها وجود ندارد بلکه به عنوان نقطه ضعف به شمار می‌رود؛ چرا که از نظر آنها خلاف آزادی عقیده و حقوق بشر است.

وی با بیان این‌که تمام قدرت‌های دنیا علی‌رغم وجود اختلافاتی که با هم دارند، برای از بین بردن انقلاب اسلامی، هم پیمان شده‌اند، افزود: همه کشورها، در جنگ با ایران به صدام کمک کردند. از چین و شوروی گرفته تا آمریکا و کشورهای غربی. آن‌ها عاشق صدام نبودند، بلکه دشمن ایران اسلامی بودند و هم سلاح و پول به صدام می‌دادند و هم در مجامع بین‌المللی از او دفاع می‌کردند.

آیت‌الله مصباح با اشاره به این‌که جنگ همه کشورهای دنیا با نظام نوپای کشور، سال‌ها طول کشید و تمام شئون و افراد جامعه را تحت تأثیر قرار خود ‌داد، افزود: آن‌ها مطمئن بودند که با این جنگ، حداکثر تا یکی دو سال نظام اسلامی را نابود می‌کنند؛ اما با اراده الهی، بعد از 8 سال جنگ، ایران سربلند از میدان بیرون آمد و روزبه‌روز تقویت شد؛ البته هم از نظر نیروهای انسانی و هم از نظر ویرانی‌ زیرساخت‌ها و امکانات کشور هزینه‌های بسیاری دادیم.

وی ادامه داد: بر اساس عوامل ظاهری، ایران با این همه خسارت و ویرانی، محکوم به نابودی بود؛ دشمنان نیز موذیانه منتظر رحلت امام(ره) بودند تا بتوانند نظام را از بین ببرند. اما چیزی شبیه معجزه اتفاق افتاد.

آیت الله مصباح با نقل خاطره‌ای اظهار داشت: حتی برخی سیاستمداران در همان زمان تحلیل می‌کردند و می‌گفتند: بعد از امام(ره) چیزی ازشعارهای امام(ره) باقی نمی‌ماند؛ نهایتا بعد از امام بتوان کاری کرد که ایران مانند لبنان (در آن زمان) شود. یکی از کسانی که چنین تحلیلی داشت، همین امروز یکی از مسئولیت‌های مهم را در کشور بر عهده دارد.

وی با اشاره به عنایات الهی و پیشرفت‌های کشور افزود: همان کشوری که نه تنها از خرید سلاح بلکه از خرید سیم خاردار برای دفاع از مردم مستضعف خود محروم بود و در تحریم قرار داشت، به جایی رسیده است که امروز وقتی آمریکا می‌خواهد رقیبی برای خود در دنیا و منطقه بیان کند، از ایران نام می‌برد و می‌گوید شکست آمریکا، پیروزی ایران است. البته این عزت، مرهون لطف خداوند است.

آیت الله مصباح با بیان این‌که علاوه بر تحریم‌های خارجی، نفوذی‌های داخلی را نیز به جان این انقلاب انداختند، ادامه داد: باید ارزیابی دقیقی داشته باشیم و ضعف‌ها، کمبودها و اشتباهات را جبران کنیم؛ مثلا ویرانی‌های دفاع مقدس و از بین رفتن بسیاری از زیرساخت‌های کشور، سبب شد که توجه مسئولان بیشتر به جبران این خسارت‌ها جلب شود و فرصتی برای تقویت نهادی که برای دین تأسیس شد، باقی نماند و هدف امام (ره) در این زمینه به طور کامل، محقق نشد. چون نه بودجه بود و نه نیروی انسانی کافی،باید در طول دو نسل، نیرو برای آن ساخته می‌شد که هم فکر صحیح و هم مدیریت درست و هم ابزارها و تکنولوژی روز در دسترس باشد.

وی افزود: البته برخی جاها نیز اشتباهاتی رخ داد و کم کاری و غفلت صورت گرفت و نیروسازی برای آینده با برنامه دقیق و صحیح صورت نگرفت. اگر هوشیارانه‌تر عمل کرده بودیم، امروز نظام ما برای این‌که کسی را برای پستی تعیین کند، این قدر در تنگنا نبود.

وی اظهار داشت: همین امروز چند نامزد ایده‌آل برای ریاست‌جمهوری کشور سراغ دارید؟ چاره‌ای نیست که بین افراد کسی را مدنظر قرار دهیم که نسبت به دیگران بهتر باشد، نه این‌که کامل و ایده‌آل باشد. این یعنی به فکر ساختن نیروی معتقد متخصص نبوده‌ایم. یکی از عوامل ضعف ما، همین غفلت بوده است و جا دارد تا فرصت هست، این غفلت را جبران کنیم؛ البته اگر امروز شروع کنیم، 20 سال دیگر نتیجه خواهد داد.

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در پایان اظهار داشت: امروز یکی از واجبات نیروهای فهیم، آگاه و دلسوز انقلاب این است که از همین امروز به فکر ساختن نیروهایی برای بیست سال آینده کشور باشند؛ هر چه این کار دیرتر انجام شود، به همان اندازه در نتیجه، تأخیر ایجاد می‌شود. الگوی این کار نیز همین نهاد عقیدتی سیاسی در سپاه پاسداران است. دین، دشمن‌شناسی، شناخت موقعیت‌های اجتماعی، جلوگیری از ورود نفوذی‌ها از جمله اموری است که این نهاد، تجربه‌ای حدود چهل سال برای آن دارد که باید این تجربه را با رفع نواقص آن، تکمیل و تدوین کرده و در اختیار دیگران قرار دهد.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳۴
در انتظار بررسی: ۴
غیر قابل انتشار: ۲۲
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۴
58
12
خدا حفظت كنه مرد مؤمن
ناشناس
|
Romania
|
۲۱:۲۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۴
9
61
تو کی ساکت...یادمان نرفته احمدی نژاد را فرستاده خدا می نامیدی..
ناشناس
|
Seychelles
|
۲۱:۲۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۴
11
45
اگر از هم فکران شما باشند ایده آله؟ اگر از دید مردم، خوب باشند چی؟ اونوقت ایده آل نیست؟ یعنی الان به چی میخوای برسی؟ روحانی چون هم فکر شما نیست، خوب نیست...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۴
6
43
هر چه با رییس جمهوری های سابق کردید با عناصر مومن و زبده دیگر نیز کردید و عوامل بدرد نخور را در پستهای بالا گذاشتید و حالا درمانده شدید
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۱:۲۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۴
0
33
بله کادرسازی اسلامی برای کشور خیلی مهم است. البته کارهایی که قایان ساختند آموزش دینی دیدند اما آخرش سکولار شدند و ...
وجود کادرهایی که مادی صرف نبوده و به اصول نیز معتقد باشند از بدیهیات و ارکان مدیریتی در هر سیستمی است، البته نه سیستمی که درش دکتر مملکت بنایی می کنه و آقازاده ها پست معاونت وزیر می گیرند!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Bolivia (Plurinational State of) |
۲۲:۴۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۴
ايشون در تئوري سر ميكند. كادر سازي يعني چه؟ هر كس در تجربه كارآمد ميشود با تئوري شعر مانند مصباح جور در نميآيد . ولي مصباح با تجربه ها را بنام سكولار ميراند و شك هم در صحت تئوري خودش نميكند!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۴
2
21
نیروی ایده آل و کارآزموده یعنی (هلوی پوست کنده )
. نیروهای ازموده باید اول در شهری که کاندید میشن رای بیارن سپس به فکر پست های دیگه باشن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۴
4
37
عاقبت خودی و غیر خودی همینه.....این دایره را تنگ تر کردن همینه.....انقلاب را همه انجام دادند
جانباز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۴
6
29
این آقا و پیروانش فقط افرادی گه در خدمت ایشان و تفکراتش باشد قبول دارد و دیگر ایرانیان را فاقد صلاحیت مدیریتی می دانند حتی اگر در بالاترین سطح علمی باشند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۴
1
30
آه خدایا از دل و جان انسانهای روی زمین نفرت را پاک کن!
جامعه شناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۴
6
35
آقای مصباح فکر آن دنیا باش، اینقدر برای مردم چاله نکن و امثال آقای احمد نژاد را مامور دفن مردم نکن. یکبار آقای احمد نژاد را پشتیبانی کردی و سالها رنج را با این کاندیدا به مردم تحمیل کردی بس است. به فکر آخرت باش.
ناشناس
|
Bolivia (Plurinational State of)
|
۲۲:۳۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۴
5
33
آقا شما كه به اين اقدامات نيازي نداريد. از طريق خواب و ادعاي تماس با حضرت حجت يكي را به مردم غالب ميكنيد و بعدش هم از عملكردش خود را مبري ميكنيد !
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۲۳:۱۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۴
5
31
یاللعجب!!!! ایشان حرف از انتخاب مردم می زند . قبلا که برای آرا مردم ارزشی قائل نبود.
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۴
5
34
ایشان ،فقط یک خاطره ازمبارزه درزمان امام ره یا یک حمایت در8 سال دفاع مقدس ازحضرت امام خمینی ره ازخود نشان بده من جانباز ورزمنده دربست مخلص خودش وافکارش هستم
تازه ایشون براساس تئوری های موجودش دموکراسی،جمهوریت ورأی مردم را اصالتأ ازقدیم الایام تابحال قبول نداشته وندارد حالا صحبت تولید رئیس جمهوری می کند
جالب نیست؟


جل الخالق....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۴
0
5
این حرف رو بیست سال پیش تو موسسه تون بنده زدم شما تازه بهش رسیدید؟ دهها خطای دیگر هم دارید ولی متاسفانه برای دیگران ارزشی قائل نیستید!!!!!!
ناشناس
|
United States of America
|
۰۰:۰۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۵
0
1
همه چی یه روز می افته دست دهه شصتیها /
محمدحسین زارعی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۵
0
4
سلام ایشون بهتره به همان طرح تئوری ها خودشون باشن وکمتر به فکر مردم باشن مردم نیازی به خدمات ایشون ندارن وجوابشون رو توانتخابات خبرگان بهشون دادنن

همان دامادمون دکتر احمدی نژاد رو ساختن ودهنه همه رو صاف کردن بسه..
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۲۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۵
0
7
جناب ایت الله احمدی نژاد که ایده ال شما بود غیر از اینه؟ حضرتعالی گفته بودید محمود با دعای شهدا انتخاب شده
محمد ، یک رزمنده دفاع مقدس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۵
0
7
سلام اتفاقا شما خیلی به فکر پرورش نیرو بودید ، دانشگاه امام صادق(ع ) را برای همین هدف ایجاد کردید ولی متاسفانه فقط به فکر معنویت با ۱۴۰۰ سال قبل ، نه با مرتبط بازمان حال.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۵
0
3
باید ریاست جمهوری و مجلس تعطیل شودو سیستم رای دهی جمع شود و بجای مجلس شواری اسلامی، مجلس شورای مراجع اسلامی تشکیل شود ک اعضای ان فقط مراجع باشندک قانون گذاری کنند اختیارات رییس جمهور هم به رهبری داده شود، وزیرا و استانداران و مسولین سطح بالا هم از افرادوفارغ التحصیلان حوزه علمیه انتخاب شوند
hadi
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۵
1
5
ايشان خودشان به مردم لطف كنند و كانديداي رياست جمهوري شوند تا كشور را نجات دهند و بهتر بتوانند براي آينده كادرسازي كنند
ع.الف
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۵
0
5
خود حضرتعالی، نامزد ریاست جمهوری شوید. شما خودتان که ایده آل هستید.
حامد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۵
0
6
جناب مصباح
تواضع میفرمایید خود حضرتعالی ذخیره نظام هستید تشریف بیارید برای گرفتن مسوولیت . کاملا ایده آل هستید .
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۸:۵۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۵
واقعن...
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۱۱:۱۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۵
0
3
خلاصه از خواب جدیدتون باید تبعیت کنیم یا انتخاب اکثریت؟ مردم که هیچ حقی نداشتند؟ انتخاب الهی جدید سراغ ندارین؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۵
0
1
مسئولین گرامی انتخاب، از اینکه باکس نظرات پای مطالب یعضی از افراد که جزو از ما بهتران هستند را کلا میبندید و اجازه ی حتی دیدن باکس نظرات را به مردم نمیدهد تا چه رسد به اجازه نظر دادن، از شما ممنونیم. بالاخره یکی باید به ما رعایا بفهماند که یک یک عده در کشور از معصوم هم معصوم ترند.!!!!
واقعا از روزی که طالقانی خدا بیامرز روی صندلهای مجلس نمی نشست چون به نظرش نوعی جداشدن از مردم بود تا به امروز که هزار فیلتر توجیه شده و توجیه نشده برای تعامل رسانه ای وجود دارد ،چقدر فاصله گرفته ایم.؟
متاسفانه این روزهای کشور توجیه حرف اول را میزند و رسانه ای که مدام توجیهات را به کار میگیرد چیزی جز مطالب بی تاثیر در خود جا نخواهد داد.ببخشید که اجبارا موضوع غیر مرتبطی را عنوان کرده ام.
با آرزوی موفقیت برای شما
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۵
1
5
حضرت آیت االه فرزندان و دامادهای شما بزرگان هستند ، چه کسانی بهتر از این عزیزان ، دانش مهم نیست مهم ایمان هست که فرزندان شما دارند
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۵
1
4
دوباره شروع شد ،قبلا میگفتی بین بد و بدتر حالا هم میگی چاره نیست، مشکل اینه از بین اقوام شماها ایده ال وجود نداره برا همین اینجوری اظهار نظر میکنی وگرنه در کشور نخبه تا دلت بخواد هست
ناشناس
|
United States of America
|
۱۶:۵۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۵
1
8
من قطاری دیدم که سیاست می برد.
و چه خالی می رفت ...
پاسخ ها
ع.الف
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۶
سهراب دوستت دارم. چه خوب گفتی.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۵
1
5
جناب مصباح برخلاف نظر شما من عقیده دارم قحط الرجال نیست فقط شما دایره رو بیش از حد تنگ کردین ، اگه نه جوانانی در این مملکت هستن که کارهای بزرگی رو انجام میدن ولی مجبورشون کردیم مهاجرت کنن یا به کار غیر تخصصی مشغول بشن. جوانان متولد ۵۷ الان ۴۰ سالشونه ولی هنوز ۷۰ساله ها به بالا در چرخه ی مدیریت کشور جابجا میشن.باور کنید سالهاست نخبگان ما دارن هرز میرن یا میشن بهترین متخصصین در کشورهای دیگه.
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۱۸:۱۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۵
1
2
ایشان بیشتر شبیه عصر غجریها هستند، انقدر ضد و نغیض حرف میزند
علیرضا
|
Germany
|
۱۹:۰۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۵
1
3
جناب مصباح!
نکنه این را هم می اندازید گردن مردم که چرا برای آینده انقلاب نیرو سازی نکرده اند!!!
به خدا دست ما (مردم یه لا قبا!) نبود وگرنه بیشتر نیرو سازی می کردیم. بیشتر اختلاس گر پرورش می دادیم، بیشتر نیروی کانادا برو تربیت می کردیم! بیشتر از این از دست ما برنمی آمد!!!
علی
|
Finland
|
۲۰:۴۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۶
1
1
خداوکیلی عجب زمانه ای است.ایشان وباند پایداری احمدی نژاد را برگرده مردم بیچاره سوارکردند حالا که احمدی نژاد جلو آنها ایستاده مانده اند چکار کنند آنوقت انتظار دارند مردم مقلد اینها باشند.
نظرات بینندگان