پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : وقتی که ساعت بدن با محیط بیرون هماهنگ نیست، مشکلات جدی برای سلامت به وجود می آید. تقریبا هر سلول بدن می تواند در تنظیم ساعت بیولوژیک بدن موثر باشد، دریافت نشانه های خارجی (مانند نور خورشید) توسط سلول ها به تنظیم بقیه ساعت ها در بدن منجر می شود که بر اساس آن، زمان مناسب برای خواب، بیداری و خوردن غذا از طریق مغز به بدن اعلام می شود.
مطالعات و پژوهش های انجام شده در نوامبر 2018 دانشگاه کلمبیا نشان می دهد، خطر افزایش بیماری های قلبی در افرادی که «سبک زندگی با تأخیر» دارند، بیشتر است. در حال حاضر تعداد این افراد که شب ها دیر می خوابند و در نتیجه در طول شب مواد غذایی بیشتری مصرف می کنند، رو به افزایش است.
پژوهشگران حدس زدند که این سبک زندگی ممکن است در افزایش نرخ چاقی، فشار خون بالا و دیابت در سال های اخیر نقش داشته باشد؛ بنابراین طی یک پروژه تحقیقاتی، اطلاعات مربوط به بیش از 12،700 بزرگسال را در بازه سنی 18 تا 76 سال بررسی کردند.
در این تحقیق، عادت های غذایی شرکت کنندگان در دو روز جداگانه بررسی و این اطلاعات با شاخص های سلامت نظیر فشار خون و قند خون مقایسه شد.
پژوهشگران دریافتند که بیش از نیمی از افراد در این مطالعه، مصرف 30 درصد یا حتی بیشتر کالری روزانه خود را پس از ساعت 6 عصر دارند. این افراد سطوح بالاتر انسولین، میزان قند خون ناشتا و فشار خون بالاتر دارند، نسبت به شرکت کنندگانی که کمتر از 30 درصد کالری روزانه خود را بعد از ساعت 6 عصر مصرف می کنند.
سطح بالای قند خون ناشتا می تواند نشانه ای از دیابت باشد. پیش دیابت به معنی آن است که سطح قند خون افراد غیر طبیعی است ولی در حدی نیست که تشخیص دیابت داده شود.
در واقع، محققان دریافتند کسانی که پس از ساعت 6 عصر مصرف بیش از 30 درصد کالری روزانه خود را دارند، 19 درصد احتمال ابتلا به دیابت در آنان افزایش می یابد. در هفتاد درصد افراد مبتلا به دیابت، گسترش دیابت نوع 2 را شاهد هستیم که یک عامل خطر برای بیماری های قلبی است.
در میان این افراد 23 درصد احتمال ابتلای بیشتر به افزایش فشار خون بالا مشاهده می شود که این امر در میان زنان بسیار رایج است.
شب بیداری؛ عامل برهم خوردن ساعت بیولوژیک بدن
وقتی که ساعت بدن با محیط بیرون هماهنگ نیست، مشکلات جدی برای سلامت به وجود می آید. تقریبا هر سلول بدن می تواند در تنظیم ساعت بیولوژیک بدن موثر باشد، دریافت نشانه های خارجی (مانند نور خورشید) توسط سلول ها به تنظیم بقیه ساعت ها در بدن منجر می شود که بر اساس آن، زمان مناسب برای خواب، بیداری و خوردن غذا از طریق مغز به بدن اعلام می شود.
از آنجا که این ساعت ها با قرار گرفتن در معرض نور، همچنین رفتارهای خاص، به ویژه سیگنال های غذایی تنظیم می شود، هنگامی که ما در زمان های غیر متعارف مواد غذایی مصرف می کنیم - مثلا مصرف کالری بیشتر در شب - ساعت بدن نمی تواند با ساعت واقعی سازگار شود و منجر به مشکلاتی در متابولیسم و افزایش خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت، فشار خون بالا و بیماری های قلبی می شود.
این تحقیقات به لزوم تغییر سبک زندگی که به ویژه در میان نسل جوان گسترش یافته، اشاره دارد تا از به وجود آمدن نسلی با مشکلات جدی سلامت پیشگیری شود.