پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
پس از آنکه طی روزهای اخیر یک گزارش افشاگرانه نیویورک تایمز نشان داد که فیسبوک اطلاعات و داده های خصوصی کاربران را با شرکتهایی مختلف به اشتراک می گذارد، این شرکت امروز اعلام کرده که این اتهام از پایه دروغین است.
به گزارش سرویس آی تی و فناوری انتخاب، فیسبوک مدعی شده که از کاربران برای به اشتراک گذاشتن داده های آنان اجازه گرفته بود و این اطلاعات را بدون اجازه استفاده نکرده است.
درواقع پس از جنجالها و نگرانی های مختلف در مورد عملکرد این شرکت در حوزه حفظ حریم خصوصی کاربران، اکنون این شرکت مدعی شده که هر آنچه در اختیار شرکت های مختلف قرار داده است با اجازه خود کاربران بوده و اطلاعات هیچ کاربری بدون اجازه استفاده نشده است. فیس بوک خط مشی متفاوتی را در پاسخ به نگرانی های مداوم درباره نحوه مدیریت داده های کاربران ارائه داد و گفت ما از آنها اجازه گرفته بودیم.
فیسبوک با این روش با یک تیر دو نشان زده است. از یک سو از خود رفع اتهام کرده و از سوی دیگر توپ را به زمین کاربران انداخته است. گرچه همه اینطور فکر نمی کنند. به اعتقاد برخی از کارشناسان، مشکل این است که وقتی فیسبوک می گوید از کاربران اجازه گرفته است، اساسا بسیاری از کاربران ناخواسته و بدون اینکه واقعا بدانند به این شبکه اجتماعی مجزو ورود به حریم خصوصی را داده اند.
بر اساس بررسی 2017 Deloitte از حدود 2 هزار کاربر ایالات متحده، حدود 91 درصد از پاسخ دهندگان که برخی تیک های فیسبوک را می زدند یا برخی برنامه ها را نصب می کردند، اساسا مطلع نبودند با نصب این برنامه ها قرار است اطلاعاتشان نیز به یغما برود. جالب تر این که 97 درصد از افراد 18 تا 3 ساله دقیقا بدون مطالعه درست قوانین، اپلیکیشن ها را نصب می کردند.
افزون بر این ها حجم دسترسی برخی شرکت ها به اطلاعات کاربران این شبکه اجتماعی تا حدی زیاد بوده که اساسا هیچ توجیهی را نمی توان برای این دسترسی ها قائل شد.