پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
فصل پاییز یا هنگام آلودگی هوا که می شود، برخی از کارشناسان زیست محیطی نگرانی هایی در خصوص احتمال بارش باران اسیدی پیدا می کنند. باران اسیدی از پدیده های خطرناک برای محیط زیست محسوب می شود اما چر؟
به گزارش سرویس خواندنی های انتخاب، وقتی احتمال بارش باران اسیدی پررنگ می شود، نگرانی ها نیز افزایش پیدا می کند. نگرانی در مورد تبعات و خطرات باران اسیدی برای بسیاری از ما آشناست اما اصلا می دانیم که باران اسیدی چیست و چرا باید از باران اسیدی بترسیم؟
شکل گیری باران اسیدی
همه چیز زیر سر آلودگی هوا است. تا به حال دقت کرده اید که در مناطق روستایی، کم جمعیت، دور از کارخانه ها و ماشین آلات صنعتی خبری از باران اسیدی نیست؟ علت بارش باران اسیدی در شهرهای بزرگ و صنعتی وجود آلودگی شدید هوا است. وقتی کارخانه های صنعتی یا انواع وسایل و ابزارهایی که آلودگی ایجاد می کنند، دی اکسید نیتروژن را به اسمان می فرستند، زمینه ساز شکل گیری گرد و غبار خطرناک و در نهایت بارش باران اسیدی می شوند.
وقتی غلظت آلاینده ها از حدی مشخص بالاتر می رود باید انتظار بارش باران اسیدی و به شدت آلوده و خطرناک را هم داشته باشیم. البته شاید تعجب کنید اگر بدانید باران اسیدی همیشه به شکل مایع یا برف نیست و حتی می تواند خشک باشد. یعنی آلاینده ها به صورت خشک باریده و بدون آنکه قابل مشاهده باشند به سبزیجات و گیاهان نفو کنند.
چرا باران اسیدی خطرناک است؟
_باران اسیدی به طبیعت، جنگل و دریا و رودخانه ها آسیب زده و ساختار شیمیایی این محیط را بر هم می زند
_بارن اسیدی میوه و صیفی جات و گیاهان مزارع را تحت تاثیر قرار داده و آلوده می کند
_باران اسیدی به مرور زمان به آثار تاریخی صدمه زده و بافت آثار تاریخی را تخریب می کند
_باران اسیدی سرشار از میکروب و باکتری است و سلامت شهروندان را تهدید می کند
_باران اسیدی به خاک نفوذ کرده و محیط خاک را آلوده و سرشار از مواد خطرناک می کند
_باران اسیدی برای حیوانات نیز بسیار خطرناک است و باعث کوچ زودهنگام پرندگان می شود