پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
شاید این سوال که نسکافه با قهوه چه تفاوتهایی دارد برای قهوه خورهای حرفه ای عجیب و حتی طنزآمیز به نظر برسد. اما واقعیت این است که برخی از افراد واقعا فرق چندانی بین این دو نمیبینند.
به گزارش سرویس خواندنی های انتخاب، هیچ چیز به اندازه یک قهوه تازه دم یا نسکافه حرفه ای خستگی برخی از افراد را در نمی کند. اما تا به حال دقت کرده ای که اصلا نسکافه و قهوه چه تفاوتهایی دارند؟
از عطر تا طعم قهوه و نسکافه
اگر حتی یکبار هم قهوه و نسکافه را امتحان کرده باشید می دانید که تفاوت عطر و طعم قهوه و نسکافه از زمین تا آسمان است. اما به این نکته هم اشاره کنیم که قهوه و نسکافه هم بر اساس نوع فراوری و کشور تولید کننده تفاوتهایی دارند. برای مثال قهوه کلمبیا و برزیل با قهوه ترک قابل مقایسه نیست و نسکافه های برندهای مختلف نیز بر اساس طعم ها و اسانس ها تفاوتهایی دارد.
اما به طور کلی قهوه نسبت به نسکافه عطری چند برابری دارد. به شکلی که وقتی قهوه فوری یا قابل دم کردن را در خانه آماده می کنید، بوی آن کل خانه را فرا می گیرد.
اما نسکافه معمولا عطر کمتری دارد. در حوزه طعم نیز، قهوه طعمی تندتر و تلخ تر دارد. گرچه نسکافه کلاسیک نیز تلخ است اما شدت تلخی قهوه نسبت به نسکافه بیشتر است.
نوع فراوری قهوه و نسکافه
نوع فراوری قهوه و نسکافه با یکدیگر بسیار متفاوت است. قهوه پودری اغب خالص است و تنها از آسیاب کردن دانه های قهوه حاصل می شود. اما نسکافه ترکیبیست که گرچه قهوه هم دارد اما با موادی دیگر در کارخانه ترکیب و آماده می شود. بسیاری از انواع نسکافه های بسته بندی که با نام کافی میکس شناخته می شوند با پودر شیرخشک، شکر، مواد نگهدارنده، چربی و طعم دهنده ها آمیخته شده اند.
بین انواع مختلف کافی میکس، کافی میکس های بدون شکر و کلاسیک که درصد بالاتری از قهوه را دارند و شکر را حذف کرده اند تشابه بیشتری با قهوه دارند.
برای نگهداری نسکافه با توجه به بسته بندی آن به شرایط خاصی نیاز نیست اما نگهداری قهوه به علت عطر و طعم بسیارش به شرایط خاصی نیاز دارند، برای مثال باید سریعتر مصرف ود تا عطرش نپرد. در جای خشک و خنک نگهداری شود و البته در ظرف شیشه ای دربسته یا پاکت ضد رطوبت نگهداری شود.
قهوه فوری قهوه ای است که یک بار دم شده و پس از تبخیر آب آن ، تبدیل به پودر شده باشد. این فرآیند توسط دستگاه های مخصوص انجام می شود و برای اولین بار شرکت نستله این کار را ابداع کرد .
قهوه فوری پس از ساخت پودر ، افزودنی هایی مثل پودر شیر خشک گیاهی ، شکر ، اسانس های گوناگون ، انواع مواد شیمیایی برای رنگ و پایداری و جلوگیری از چسبندگی ذرات هم به آن اضافه میشود که باعث تنوع و مشتری پسندی میشود .
قهوه فوری خواص قهوه تازه دم کرده را ندارد .