پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حتما بارها شنیده اید که بسیاری از افراد وقتی حرص می خورند چاق می شوند. این در حالی است که برخی دیگر نیز وقتی تنش و حرص و جوش داشته باشند لاغر می شوند.
به گزارش سرویس خواندنی های انتخاب، نمی توان همه تقصیر چاقی خود را به گردن تنش های روزانه انداخت اما به نظر می رسد این دو موضوع با هم مرتبطند:
روانشناسان چه می گویند؟
اگر برای این مشکل به هر روانشناسی مراجعه کنید حتما تایید می کنند که همزمان با حرص و جوش خوردن شما هورمونهای استرس هم مشغول به کار شده و به چاقی شما نیز کمک می کنند. اما ماجرا به همین جا خلاصه نمی شود.
گاهی افزایش استرس زمینه را برای پرخوری به شکل ناهشیار فراهم می کند. درواقع افرادی که در مراحل تحول و رشد روانی خود در مرحله«دهانی» متوقف شده باشند اغلب با اختلال پرخوری مواجه می شوند. پرخوری عصبی یکی از شایع ترین اختلالاتی است که اغلب با جلسات مشاوره قابل کنترل است.
پزشکان چه می گویند؟
چه بپذیریم چه نه، برخی از ما به لحاظ ژنتیک استعداد بالاتری برای چاقی داریم. بله درست است که بهتر بود استعدادهایی دیگر داشته باشیم اما این موضوعی اجتناب ناپذیر است.بنابراین چه روشهایی داریم که این استعداد چاقی را به ویژه در ایام استرس کنترل کنیم؟
_اگر پرخوری عصبی دارید به جای خوراکی های پر کالری، بیشتر یخچال و میز اتاق نشیمنتان را با میوه، میوه های خشک، توت خشک و خوراکی های سالم و کم کالری پر کنید
_در مواقع عصبانیت تحرک را جایگزین پرخوری کنید. برای مثال به پیاده روی بروید، روی تردمیل بدوید یا حتی به کیسه بوکس مشت بزنید
_بر خلاف همیشه اینجا گوشی و تبلت کارکردی واقعا مثبت دارند. چرا که بهتر است حواس خود را از ولع گرسنگی مشغول این وسایل کنید
_به جای خوراکی های جامد نوشیدنی ها را امتحان کنید که هم معده شما را پر می کنند و هم کالری کمتری دارند