پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : براساس آمار سازمان بهداشت جهانی، سکتههای مغزی سالانه بیش از ۱۵ میلیون نفر را در جهان مبتلا میکند که یک سوم آنان به این علت فوت میکنند، عدهای دچار عوارض شدید میشوند و ۵ میلیون نفر از آنان میتوانند به زندگی عادیشان برگردند و اینها افرادی هستند که در ۳ تا ۴ ساعت اول سکته، برای درمان به بیمارستانها انتقال یافته اند.
کارشناسان معتقدند، سن بالا، پرفشاری خون و استعمال سیگار، بیماریهای عروق کرونر قلبی، دیابت، کلسترول بالا و مصرف داروهای خوراکی پیشگیری از بارداری، از مهمترین عوامل مستعدکننده سکتههای مغزی است.
قاسم فتاحزاده رئیس بیمارستان علوی در نشست هم اندیشی با خبرنگاران در در خصوص علتهای سکته مغزی اظهار کرد: پیری، استعمال دخانیات و استرس از عوامل سکته های مغزی هستند بطوریکه به دلیل فراگیری و اهمیت سکته مغزی را میتوان سومین عامل مرگ و میر در دنیا دانست.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر درمان سکته مغزی به صورت آزاد انجام میگرفت، خاطرنشان کرد: این بیماری هم اکنون در قالب پوشش بیمه ای انجام می شود و در صورت سریعتر رسیدن بیمار به مراکز درمانی با تزریق آمپول tpa و درمانهای خاص از علایم این بیماری حاد این بیماری می توان جلوگیری کرد.
به گفته دکتر فتاح زاده از ابتدای سال جاری تاکنون در استان اردبیل یک هزار و 119 مورد سکته مغزی در بیمارستان علوی اردبیل به ثبت رسیده است که از این میزان 34 مورد درمان و 43 مورد منجر به مرگ شده است.
رئیس بیمارستان علوی در مورد علایم عارضه سکته مغزی اظهار کرد: ضعف و کرختی در صورت و بازو، به طوری که شخص احساس سنگینی در دست را داشته باشد، میتواند از علائم سکته مغزی باشد.
وی در مورد علت اصلی سکته مغزی در جوانان نیز افزود: بررسیها نشان می دهد جوانانی که دچار سکته مغزی میشوند، زندگی پر استرسی داشتهاند. زیرا استرسهای ناگهانی و شدید میتواند باعث گرفتگی عروق شود و در یک لحظه خونرسانی به مغز را مختل کند و در نهایت سکته اتفاق بیفتد.
وی در ادامه از راه اندازی واحد سکتههای مغزی در بیمارستان علوی خبر داد و گفت: در راستای آگاه سازی مردم نسبت به زمان وقوع سکتههای مغزی اقدامات خوبی در استان انجام شده و در این خصوص مراکز بهداشتی درمانی در آگاهی دهی به مردم قدمهای خوبی برداشتهاند.
منبع:ایسنا