کارگران هفت تپه روز شنبه با حضور مقابل فرمانداری شوش برای سیزدهمین روز پیاپی نسبت به پرداخت نشدن حقوق و مطالبات خود اعتراض کردند.
به گزارش ایرنا، تعداد زیادی از کارگران هفت تپه شوش (استان خوزستان) با سردادن شعارهایی، چون یه اختلاس کم بشه مشکل ما حل میشه، این همه لشکر اومده جونش دیگه سراومده، نماینده مجلس استعفا استعفا، سرمایه دار شیاد نمیکنیم اعتماد، وعده دروغ نمیخواهیم ما حقمون رو میخواهیم، بیگی تو عیش و نوشه خون کارگر به جوشه، هیات من الذله و مسئولان بی لیاقت نمیخواهیم خواستار پرداخت حقوق و مطالبات خود شدند.
پرداخت سه ماه حقوق معوقه و بازگشت شرکت به بخش دولتی خواسته این معترضان عنوان شده است.
خانواده کارگران شرکت کشت و صنعت هفت تپه نیز با در دست داشتن پلاکاردهایی با مضمون من بچه هفت تپه هستم، گرسنه ایم گرسنه در این تجمع حضور دارند.
تجمع کنندگان که تعداد آنها بیشتر از روزهای قبل است با سردادن شعارهایی از فرمانداری به سمت میدان هفت تیر حرکت کردند.
نیروهای اورژانس، آتش نشانی و یگان ویژه نیز در جلوی فرمانداری شوش مستقر شده اند.
سندیکای کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در جریان این تجمع با انتشار بیانیهای اعلام کرد: ما کارگران و پرسنل ولایتمدار شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه ضمن پایبندی به قانون اساسی در لوای پرچم جمهوری اسلامی ایران خواستهها و مطالبات صنفی خود را برای چندمین بار به دور از هرگونه جناح گیری سیاسی و تخریب و توهین به مقدسات و ارکان نظام اعلام کردیم.
در این بیانیه آمده است: مطالبات ما در راستای اعتلا و تحقق اندیشههای امام راحل و رهبری درخصوص احقاق حقوق کارگران به عنوان بزرگترین قشر مستضعف جامعه، بمنظور جلوگیری از هرگونه سوء استفاد عناصر ضد انقلاب و معاندان داخلی و خارجی نظام، بشرح ذیل اعلام میشوند.
این سندیکا نخستین و اصلیترین مطالبه کارگران را شفاف سازی در مورد پرونده ارزی سهام داران و خلع ید بخش خصوصی از مالکیت شرکت و تعیین تکلیف مالکیت و مدیریت شرکت در اسرع وقت اعلام و عنوان کرد: پرداخت حقوق معوقه و تعیین وضعیت قراردادهای کارگران به منظور تضمین امنیت شغلی پرسنل و پرداخت سایر مطالبات کارگری در قالب قانون کار و عرف حاکم در شرکت از دیگر مطالبات کارگران میباشند.
در این بیانیه ممنوع الورود کردن تمام مدیران و پرسنل غیربومی منتصب به بخش خصوصی تا تعیین تکلیف وضعیت کارفرما، در راستای صیانت از اموال و سرمایههای شرکت و جلوگیری از هرگونه تشنج و هرج و مرج احتمالی از دیگر خواستههای کارگران اعلام شده است.
این بیانیه میافزاید: ما کارگران هفت تپه ضمن قدردانی و تشکر از زحمات و پیگیریهای مجمع نمایندگان طی اعتصابات اخیر، با توجه به وضوح و شفافیت خواستهها و مطالبات کارگری اعلام میکنیم که نمایندگان دیگر در هیچ جلسه و نشستی در شهرستان، استان و ... تحت هر عنوانی، بدون نظرسنجی و اخذ رای پرسنل شرکت نخواهند کرد و کارگران هفت تپه ضمن ادامه اعتصابات مسالمت آمیز خود، منتظر عکس العمل و اقدامات عملی مسئولان در قبال مطالبات فوق خواهند بود.
در این بیانیه آمده است: به اطلاع همه همکاران و کارگران عزیز میرساند به منظور جلوگیری از هرگونه سوء استفاده ضد انقلاب و معاندین نظام و اثبات حقانیت و مسالمت آمیز بودن تجمعات کارگری، اعتصاب روز شنبه بصورت کاملا مسالمت آمیز و بدون سردادن هرگونه شعار دنبال خواهد شد. امید است که کارگران گرامی همچون چند روز اخیر نهایت همکاری و مساعدت را در این خصوص خواهند داشت.
قائم مقام معاونت اقتصادی استانداری خوزستان امروز در گفتگو با ایرنا با بیان اینکه موضوع هفت تپه در سطح معاونان رئیس جمهوری در دست بررسی است، گفت: دولت در تلاش است تا ۲ ماه از حقوق عقب افتاده کارگران این شرکت طی هفته جاری پرداخت شود.
یداله مهرعلی زاده افزود: روز گذشته نشست فوق العاده بررسی مشکلات هفت تپه برگزار شد تا جایی که شخص معاون اول رئیس جمهوری طی تماسی از استاندار خوزستان خواستار ادامه پیگیریها در پایتخت شد که نماینده عالی دولت در استان امروز با معاونان رئیس جمهوری در این زمینه نشست خواهد داشت و مشکلات به وجود آمده در این سطح از مقامات کشور بررسی و پیگیری میشوند.
کشت و صنعت هفت تپه، قدیمیترین کارخانه تولید شکر از نیشکر در کشور است که نیم قرن از تاسیس آن میگذرد و طبق اصل ۴۴ قانون اساسی اواخر سال ۱۳۹۴ از سوی سازمان خصوصی سازی از چرخه دولتی خارج و به بخش خصوصی واگذار شد.
حدود چهار هزار نفر به صورت رسمی، پیمانی، قراردادی و پیمانکاری در بخشهای مختلف این شرکت بزرگ تولید شکر مشغول کار هستند.
شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در ۱۵ کیلومتری شهر شوش در شمال خوزستان واقع است.