arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۳۹۳۳۳
تاریخ انتشار: ۵۴ : ۲۰ - ۱۴ آبان ۱۳۹۷

رئیس گروه اقدام علیه ایران: ارسال اقلام بشردوستانه برای ایرانیان مشکل است/ بانک‌های بین‌المللی به خاطر فساد در نظام بانکی ایران، از تعامل با آنها هراس دارند

پس از آنکه وزیر خارجه آمریکا از مجاز بودن ارسال اقلام بشردوستانه به ایران در ازای پول نفت صادراتی خبر داد، رئیس گروه اقدام ایران گفت که حتی این کار هم با مشکل مواجه خواهد شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

«برایان هوک» رئیس گروه اقدام ایران ساعتی پس از اعلام شروع اجرای دور دوم تحریم‌های پسابرجامی آمریکا علیه ایران، در جمع خبرنگاران از تأثیرات تحریم‌ها گفت.

گره اقدام ایران ۲۵ مرداد تشکیل شد و آنطور که «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد « مسئول راهبری، بازبینی و هماهنگی همه جوانب اقدامات مرتبط با ایران در وزارت خارجه خواهد بود» و مستقیماً با خود پامپئو کار خواهد کرد.

هوک که رئیس این گروه است ساعتی پس از کنفرانس خبری مشترک وزرای خارجه و خزانه‌داری کشورش در خصوص تحریم‌های جدید ایران، مدعی همراهی شرکت‌های بزرگ دنیا با این تحریم‌ها شد؛ برایان هوک گفت: «از زمان شروع اجرای تحریم‌های ما، بیش از ۱۰۰ شرکت بزرگ از بازار ایران رفته‌اند و ایران حدود ۲ میلیارد دلار از درآمدهایش را از دست داده است.»

بحث از دست رفتن درآمد نفتی به فشار آمریکا به خریداران نفت ایران مربوط می‌شود. آمریکا البته ۸ کشور چین، هند، ایتالیا، یونان، ژاپن، کره جنوبی، تایوان و ترکیه را در فهرست کشورهای معاف از تحریم خرید نفت ایرانی قرار داده؛ این کشورها البته باید برای استفاده از این معافیت مشروط، میزان خرید نفت از ایران را به صورت قابل‌توجهی کاهش دهند.

آمریکایی‌ها گفته‌اند که کشورهای خریدار نفت ایران، برای قرار نگرفتن در لیست تحریمی‌ها، باید در ازای خرید نفت ایران، فقط «اقلام بشردوستانه و کالاهای غیرتحریمی» به ایرانیان بفروشند؛ برایان هوک گفته که این قول هم چندان معتبر نیست.

رئیس گروه ایران در این خصوص گفته: «بزرگ‌ترین مانع در راه تحویل اقلام بشردوستانه به ایران، خود رژیم حاکم بر ایران است.. این رژیم، پول‌ها را خرج ماجراجویی‌های خارجی و حمایت از متحدان منطقه‌ای‌اش می‌کند.»

برایان هوک به کار نکردن بسیاری از بانک‌های خارجی با ایران در دوره پسابرجام هم اعتراف کرده و بدون اشاره به تهدیدات دولت قبلی و جدید آمریکا علیه بانک‌های همکار با ایران، مدعی شده که «بانک‌های بین‌المللی به خاطر فساد در نظام بانکی ایران، از تعامل با آنها هراس دارند.»

چندی پس از انعقاد برجام، «جان کری» وزیر خارجه اسبق آمریکا به لندن رفت تا مثلاً بانک‌های اروپایی را به تعامل با ایران ترغیب کند. همان روز خبرنگار آسوشیتدپرس خبر داد که روسای بانک‌های اروپایی از جان کری خواسته‌اند که روی یک کاغذ پاره، تعهدی مکتوب به بانک‌های طرف معامله ایران بدهد اما وزیر خارجه اوباما، با اشاره به امکان ضعیف شدن نظام تحریم‌های باقی‌مانده علیه ایران، از این کار طفره رفته بود.

منبع: فارس
برچسب ها: برجام ، تحریم ، پول نفت
نظرات بینندگان