arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۳۶۸۲۹
تعداد نظرات: ۹ نظر
تاریخ انتشار: ۱۳ : ۰۹ - ۰۱ آبان ۱۳۹۷

مطهری: محسن رضایی فرصت غیبت هاشمی را مغتنم شمرده / اقدام «هیات نظارت» مجمع تشخیص، بدعت در روند قانون گذاری است / یک مبنای سوم برای انطباق مصوبات مجلس اضافه کرده اند؛ دو شورای نگهبان پیدا کرده ایم / با این کار، فقط دکوری از مجلس باقی می‌ماند

نایب رییس مجلس اظهار داشت: اکنون بدعتی در سیر قانون‌گذاری کشور ایجاد شده و آن این است که بعد از آنکه طرح یا لایحه‌ای به تصویب مجلس رسید و به شورای نگهبان رفت، همزمان با بررسی شورای نگهبان از نظر انطباق مصوبه مجلس با شرع اسلام و قانون اساسی، هیات نظارت مذکور مصوبه را از نظر انطباق با سیاست‌های کلی بررسی می‌کند و نظر خود را به شورای نگهبان می‌فرستد. بدین ترتیب، هم دو مبنای انطباق به سه مبنا افزایش یافته و هم یک شورای نگهبان دیگر اضافه شده و ما دو شورای نگهبان پیدا کرده‌ایم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مطهری: اقدام «هیات نظارت» مجمع تشخیص، بدعت در روند قانون گذاری است / یک مبنای سوم برای انطباق مصوبات مجلس اضافه کرده اند؛ دو شورای نگهبان پیدا کرده ایم / با این کار، فقط دکوری از مجلس باقی می‌ماند / نقش دبیر مجمع را نباید در این بدعت نادیده گرفت؛ فرصت غیبت آیت‌الله هاشمی را مغتنم شمرده‌اند

نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: اقدام هیات نظارت مجمع تشخیص بدعت در روند قانون گذاری است؛ البته نقش دبیر مجمع تشخیص را نباید در این بدعت نادیده گرفت.

به گزارش «انتخاب»، لوایح الحاق ایران به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرائم سازمان‌یافته فراملی (پالرمو) و اصلاح قانون مبارزه با پولشویی پس از بررسی در شورای نگهبان بار دیگر به مجلس اعاده شد.
عباسعلی کدخدایی سخنگوی این شورا در توییتی با تبیین این موضوع اعلام کرد که ایرادات شورای نگهبان نسبت به اصلاح قانون مبارزه با پولشویی و کنوانسیون پالرمو برطرف شده است، اما در عین حال یادآور شد: با عنایت به نظرات مجمع تشخیص مصلحت نظام مقرر شد این مصوبات به مجلس اعاده شوند.
علی مطهری در گفت وگو با ایرنا درباره اقدام هیات عالی نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی نظام اظهار داشت: اخیراً یک مرحله جدید در روند قانون‌گذاری کشور اضافه شده است و آن ورود هیاتی موسوم به «هیات عالی نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی نظام» در روند قانون‌گذاری مجلس است.
وی با یادآوری این که این هیات در مجمع تشخیص مصلحت نظام تشکیل شده است، افزود: روشن است که اکثر سیاست‌های کلی نظام مفاهیم کشداری است که به آسانی می‌توان بر اساس آن به مصوبات مجلس ایراد گرفت.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: اصل این نظارت کار درستی است، اما نحوه اجرای آن محل بحث است. قبول دارم که این هیات نظارت می‌تواند نظرات خود را درباره لوایح و طرح‌هایی که قرار است در مجلس مطرح شود از نظر انطباق بر سیاست‌های کلی به کمیسیون‌های مجلس ارائه کند و حتی می‌تواند نماینده‌ای را به کمیسیون مربوط اعزام نماید، اما تصمیم گیرنده، کمیسیون و در مرحله بعد صحن علنی مجلس است.
مطهری تاکید کرد: این رویه درست است، اما اکنون بدعتی در سیر قانون‌گذاری کشور ایجاد شده و آن این است که بعد از آنکه طرح یا لایحه‌ای به تصویب مجلس رسید و به شورای نگهبان رفت، همزمان با بررسی شورای نگهبان از نظر انطباق مصوبه مجلس با شرع اسلام و قانون اساسی، هیات نظارت مذکور مصوبه را از نظر انطباق با سیاست‌های کلی بررسی می‌کند و نظر خود را به شورای نگهبان می‌فرستد.
وی ادامه داد: شورا نگهبان این طرح یا لایحه را بدون بررسی و اظهارنظر به مجلس ارسال می‌کند تا مجلس ایراد‌ها را رفع کند، یعنی علاوه بر شرع و قانون اساسی، مبنای سومی نیز برای انطباق مصوبات مجلس با آن اضافه شده است و مرجع تشخیص آن هم هیات نظارت است.
مطهری خاطرنشان کرد: بدین ترتیب، هم دو مبنای انطباق به سه مبنا افزایش یافته و هم یک شورای نگهبان دیگر اضافه شده و ما دو شورای نگهبان پیدا کرده‌ایم که هردو پدیده خلاف بیّن و آشکار قانون اساسی است.
وی تصریح کرد: این بدعت قطعاً موجب تحدید قدرت قانون‌گذاری و تنزل جایگاه مجلس می‌شود و مجلس باید از کیان خود دفاع کند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجلس باید فقط ارسال نظرات هیات نظارت مذکور به کمیسیون‌های خود حین بررسی طرح‌ها و لوایح را بپذیرد و نه چیزی بیشتر.
مطهری یادآور شد: البته در گذشته نیز اقداماتی که موجب تحدید قدرت مجلس شده صورت گرفته است و آن تشکیل شورا‌های مختلفی بوده است که دست به قانون‌گذاری می‌زنند و در کار مجلس دخالت می‌کنند، مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی.
وی با بیان این که در واقع ما قانون اساسی خوبی داریم که یک مجلس قوی را پیش‌بینی کرده است، بیان کرد:، ولی با این کار‌ها مجلس را تبدیل به شیر بی‌یال و دم و اشکم می‌کنیم و فقط دکوری از آن باقی می‌ماند که به دنیا بگوییم ما هم مجلس و پارلمان و دموکراسی داریم.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: البته نقش دبیر محترم مجمع تشخیص را نباید در این بدعت نادیده گرفت. ایشان به اقتضای طبیعت نظامی‌گری یعنی کشورگشایی و گسترش دادن قلمرو، در حال افزایش اختیارات مجمع و ورود به حوزه قانون‌گذاری است و البته فرصت غیبت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی را نیز مغتنم شمرده‌اند.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۱
0
0
یکی به این تعطیلات در همه فصول بگه وقتی کشور بخواد با برنامه جلو بره و جلوی سیاسی کاری و بیسوادی نماینده های لیستی گرفته بشه این بهترین راهکاره
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۱
1
0
درود بر شورای نگهبان و تشخیص مصلحت
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۱
0
0
خدا وکیلی اگر افراد شیر پاک خورده ای چون دکتر مطهری در مجلس نبودند این سیاسیون متمایل به نظامیگری دربست میرفتند سمت حکومت نظامی
صالح
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۱
0
0
بنظرم با این وضعیتی که نمایندگان برای معیشت مردم درست کردندشده وبیخیال هستند مجلس نباشد بهتر است .
مهدي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۱
0
1
آقاي مطهري عزيز .
عملکرد مجلس به قدري مردم را دلسرد کرده که مجلس اقتداري ندارد که از کنار رفتنش مردم نگران شود. ( راي اعتماد به بعضي وزرا )و (سکوت در مجلس و فعاليت در صفحات مجازي )تصويب لوايح خوانده نشده و ...............
ebrahim
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۱
0
0
امام ره فرمودند مجلس شورای اسلامی در راس امور است
ناشناس
|
Canada
|
۱۴:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۱
0
0
چرا رضایی بازنشسته نمیشه؟!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۲
0
0
درود بر شما و ننگ بر استبداد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۲
0
0
مجلس الان هم دکور است . دکوری از افراد نالایق که حتی ذره ای مصوباتشان در این کشور اثر مثبت ندارد .
نظرات بینندگان