پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : حمید بعیدی نژاد که عصر پنجشنبه در نشست «چشمانداز و توسعه روابط تجاری انگلیس و ایران» سخن میگفت، توضیح داد که همواره روابط اقتصادی دو کشور سنتی بوده اما این بار اهمیت سیاسی و استراتژیک ویژهای پیداکرده است.
وی توضیح داد که اکنون اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی در سطوح بالای سیاسی، روابط اقتصادی و همکاریهای تجاری با ایران را تشویق میکنند و اکنون یک نماینده عالی سیاسی اروپایی در تهران در حال بررسی آخرین نحوه تعیین کانال ارتباط مالی و بانکی میان ایران و اروپا میباشد.
وی با مروری بر مذاکرات هستهای ایران و گروه پنج بهعلاوه یک، به نقش جک استراو وزیر خارجه پیشین انگلیس که یکی از سخنرانان اصلی این نشست بود اشاره کرد و ادامه دادکه آقای استروا نقش مهمی در طراحی و آغاز مذاکره ایران یا سه کشور اروپایی داشت که در سال 2003 آغاز گردید.
بعیدی نژاد افزود: اگرچه آن مذاکرات به دلیل کارشکنیهای آمریکا نافرجام ماند اما زمینهای شد برای مذاکرات بعدی با گروه پنج بهعلاوه یک که نهایتاً به برجام منتهی شد.
وی گفت: همانطور که ملاحظه میکنید برخی ابتکار عملها در زمان خودشان ممکن است موفق نباشند اما همه ابتکار عملها ارزشهای خودشان رادارند که باپشتکار و وفاداری به اصول میتوانند به موفقیت نائل شوند.
در این نشست که در محل اقامت سفیر جمهوری اسلامی ایران در لندن برگزار شد، علاوه بر بعیدی نژاد، لرد نورمن لامونت فرستاده ویژه دولت انگلیس در امور تجاری ایران و جک استراو سخنرانی کردند.
پس آن تحلیلگران و کارشناسان حوزه تجاری درباره آخرین تحولات تجاری ایران و انگلیس در دوره پسا برجام به ایراد سخن پرداختند.
این نشست در حالی برگزار شد که دولت آمریکا اردیبهشتماه امسال بهطور یکجانبه از توافق هستهای ایران با کشورهای 1+5 که در سال 2015 (1394) به امضا رسید، خارج شد و دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا 15 مردادماه فرمان اجرایی بازگشت تحریمها را علیه ایران امضا کرد. بااینحال سایر اعضای برجام ضمن مخالف با تصمیم آمریکا اعلام کردند که در برجام باقی میمانند.