آیت الله شیخ عیسی قاسم رهبر شیعیان بحرین پس از 2 سال محاصره توسط نیروهای امنیتی رژیم آلخلیفه، عصر امروز (دوشنبه) برای درمان وارد لندن شد و بلافاصله به بیمارستان انتقال یافت.
گروه نزدیکان وی در لندن با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که پزشکان متخصص مقدمات درمان وی را پیگیری می کنند. بنا به دلایل امنیتی جزئیات بیشتری درباره برنامه سفر این روحانی برجسته بحرینی ارائه نشده است.
«خالد بن احمد آل خلیفه» وزیر امورخارجه بحرین جمعه گذشته در صفحه توئیتر خود اعلام کرد که آیتالله قاسم برای درمان به خارج از بحرین منتقل میشود. بن احمد همچنین افزود که شیخ قاسم بنا به دستور مستقیم «حمد بن عیسی» پادشاه بحرین برای درمان بیماریاش به لندن منتقل میشود.
همزمان روزنامه الکترونیکی «رایالیوم» به نقل از برخی منابع پزشکی آگاه نوشت که این روحانی برجسته بحرینی به بیماری سرطان مبتلا شده و بیماری او در مراحل اولیه قرار دارد.
«جلال فیروز» نماینده پیشین مجلس بحرین، انتقال آیتالله قاسم به لندن را نشانه دستپاچگی رژیم آل خلیفه دانست و هشدار داد که فوت این روحانی برجسته میتواند پیامدهای سیاسی گستردهای برای منامه به همراه داشته باشد.
وی در گفت وگو با ایرنا افزود: فشارهای زیادی از سوی کشورهای مختلف علیه رژیم آل خلیفه وجود دارد. طی ماههای اخیر وضعیت جسمانی شیخ قاسم وخیم شده و پزشکان هشدار دادهاند که چنانچه او مداوا نشود احتمال فوت او وجود دارد.
این معارض بحرینی با یادآوری اینکه این روحانی برجسته شیعی ماههاست از سوی مزدوران رژیم بحرین درمحاصره قرار دارد گفت: آل خلیفه اکنون از سر دستپاچگی با انتقال او به لندن موافقت کرده، اما طوری وانمود میکند که این امر برآمده از عنایات پادشاهی بحرین صورت می گیرد.
نماینده پیشین مجلس بحرین همچنین اظهارات ادعایی مقام های رژیم آل خلیفه درباره تامین هزینه درمان او از سوی دولت بحرین را تکذیب و تصریح کرد که مخارج او را خیرین بحرینی پرداخت خواهند کرد.
وی توضیح داد: 'آنچه از سوی دولت بحرین مبنی بر تامین مخارج درمان آیت الله قاسم مطرح می شود صحت ندارد. پیروان او در انگلیس هزینه درمان ایشان را متقبل خواهند شد.'
عضو برجسته جمعیت اسلامی الوفاق بحرین در پاسخ به پرسشی درباره نحوه سفر وی به لندن برای درمان بیماری با توجه به مساله سلب تابعیت گفت: یک گواهی تردد موقت از سوی دولت بحرین صادرشده است؛ اما این سند نشان دهنده تابعیت بحرینی او نیست و صرفا محل سکونت را گواهی میکند. بر همین اساس نیز سفارت انگلیس در بحرین مجوز تردد او به این کشور را صادر کرده است.
فیروز درباره احتمال ترفند رژیم بحرین برای تبعید آیتالله قاسم به خارج از این کشور یادآور شد: همه احتمالها وجود دارد؛ اما پیروان ایشان در حال حاضر نگران سلامت او بوده و مسائل دیگر در اولویت دوم قرار دارد.
وی در عین حال افزود این روحانی برجسته خود را متعلق به بحرین میداند و تمام عمر ارزشمندش را صرف مبارزه با رژیم آل خلیفه کردهاست، بنابراین تا آخرین لحظه دست از آرمانهای خود برنخواهد داشت.
دولت بحرین از خرداد سال 95 آیتالله قاسم رهبر معنوی انقلاب این کشور را به اتهام جمعآوری اموال خمس سلب تابعیت کرده و منطقه «الدراز» محل سکونت وی را به محاصره درآورده است.
از سال گذشته نیز دادگاه بحرین وی را به بازداشت خانگی محکوم کرد که از آن زمان به بعد وضعیت جسمانی آیتالله وخیم شده و سال گذشته نیز پس از انتقال به بیمارستان تحت عمل جراحی قرار گرفته بود.
بحرین از بهمن سال 1389 صحنه برگزاری اعتراض های خیابانی مردم است که خواستار برکناری رژیم آل خلیفه و آزادی زندانیان سیاسی هستند.
ناآرامیهای بحرین تاکنون دهها تن کشته و هزاران زخمی بر جای گذاشته است. گروههای مدافع حقوق بشر بارها رژیم آل خلیفه را به خاطر سرکوب مخالفان محکوم کرده و خواستار اصلاحات در نظام سیاسی این کشور شدهاند.
رژیم آل خلیفه با ادامه سیاست سرکوب اعتراضات، دهها معترض را کشته و بسیاری از فعالان سیاسی و مخالف را به حبسهای طولانیمدت محکوم کرده است.