آکارجا در جریان تور خبری رسانه خارجی فعال در ترکیه که جهت بازدید از منطقه عملیاتی شاخه زیتون به عفرین اعزام شده بودند، گفت: از یک هفته بعد نیروهای ترکیه به تدریج از عفرین خارج می شوند و تنها تعداد کمی از نیروها در منطقه حضور خواهند داشت.
وی افزود: پس از خروج نیروهای ارتش ترکیه، تامین امنیت منطقه به دست نیروهای پلیس و امنیت محلی عفرین سپرده خواهد شد.
مدیرکل مطبوعات نخست وزیری ترکیه تاکید کرد: ترکیه چشمداشتی به خاک سوریه ندارد و به رغم ادعای برخی کشورها، اداره شهر عفرین به نیروهای محلی و شورا و مجلس متشکل از جمعیت کرد، عرب و ترکمن سپرده شده است و خروج نیروها نیز به زودی انجام می شود.
وی اظهار کرد: هم اکنون دو هزار نیروی محلی امنیت بخش زیادی از عفرین و حومه را به دست گرفته اند.
وی اضافه کرد: تا یک هفته آینده دو هزار نیروی پلیس و امنیت شهر عفرین که هم اکنون در ترکیه در حال آموزش هستند، جایگزین نیروهای ترکیه خواهند شد.
آکارجا همچنین گفت: دولت ترکیه از زمان تصرف عفرین و خروج عناصر یگان های مدافع خلق سوریه(ی.پ.گ) و نیروهای حزب کارگران کردستان ترکیه(پ.ک.ک) راه ها و جاده های عفرین را بازسازی کرده و ضمن آواربرداری ساختمان های تخریب شده در جریان درگیری، آب لوله کشی شده شهر را نیز بازسازی کرده است.
وی ادامه داد: مراکز درمانی جدید نیز در مدت سه ماه گذشته در شهر عفرین ایجاد شده است و هم اکنون خدمات درمانی توسط پزشکان ترکیه به مردم محلی ارائه می شود.
مدیرکل مطبوعات نخست وزیری ترکیه همچنین گفت: در شهرستان 200 هزار نفری عفرین مدارس نیز در حال بازسازی است که به محض آغاز سال تحصیلی، دانش آموزان در کلاس درس حاضر خواهند شد.
وی بیان کرد: هم اکنون اداره شهر توسط مجلس و شورای محلی 20 نفره انجام می شود و ترکیه نیز کمک های لازم را به آنها ارائه می کند.
به گزارش ایرنا، 30 نفر از خبرنگاران رسانه های خارجی حاضر در ترکیه امروز یکشنبه از منطقه عملیاتی شاخه زیتون در شمال سوریه و شهر عفرین بازدید کردند.
ارتش ترکیه از روز 20 ژانویه(30 دی ماه 1396) با تجاوز آشکار به خاک سوریه عملیاتی را به نام شاخه زیتون در منطقه عفرین در شمال سوریه آغاز کرده و در تاریخ چهارم فروردین ماه 1397 این شهر را به تصرف کامل خود در آورد.
پس از تصرف شهر عفرین که با همراهی عناصر ارتش آزاد سوریه انجام شد، دولت ترکیه با تشکیل مجلس محلی و به وسیله آنها اقداماتی را برای مدیریت محلی آغاز کرد.
تشکیل پلیس و مدیریت محلی از جمله اقدامات ترکیه در شهر عفرین سوریه بود و دولت ترکیه هم اکنون با آموزش نیروهای پلیس و ژاندارمری محلی، در صدد تثبیت وضعیت موجود در منطقه است.
بنا به ادعای رسانه ها و مقامات ترکیه، در جریان درگیری و اشغال شهر عفرین سوریه توسط ارتش ترکیه و عناصر ارتش آزاد سوریه، بیش از چهار هزار و 500 نفر از نیروهای یگان های مدافع خلق سوریه(ی.پ.گ)، حزب اتحاد دموکراتیک سوریه(پ.ی.د) و حزب کارگران کردستان ترکیه(پ.ک.ک) کشته شده اند.
ترکیه هدف از تصرف شهر عفرین را مبارزه با حزب کارگران کردستان ترکیه(پ.ک.ک) و بیرون راندن شبه نظامیان و نیروهای موسوم به یگان های مدافع خلق سوریه(ی.پ.گ) که شاخه نظامی حزب اتحاد دموکراتیک(پ.ی.د) محسوب می شوند، اعلام کرده است.
بنا به اعلام رسانه های ترکیه، در جریان عملیات عفرین 50 نظامی این کشور کشته و 150 نفر دیگر مجروح شده اند.
دولت سوریه با اشغالگری خواندن اقدام دولت ترکیه در انجام عملیات نظامی در منطقه عفرین و تصرف این شهر و سایر مناطق شمال سوریه، خواستار خروج نیروهای ارتش این کشور از خاک خود شده است.
سوریه نقض تمامیت ارضی و حضور ارتش ترکیه در عفرین را تجاوزکارانه خوانده و با محکوم کردن این اقدام، خواستار خروج نیروهای ترکیه از خاک خود شده است.