حجت الاسلام و المسلمین محسن رهامی، عضو شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان می گوید: اگر صحبت های اخیر روحانی فقط حرف درمانی نباشد، و منجر به تغییراتی در تصمیمات و مدیریت کابینه با مشورت حامیان او شود، می تواند مثبت باشد اما اینکه تغییرات بدون مشورت با حلقه های بسته و محدود گرفته شود، چندان تاثیری در اوضاع کشور نخواهد داشت.
رهامی در گفت و گو با خبرنگار «انتخاب»، درباره سخنان اخیر حسن روحانی رییس جمهور گفت: چیز خیلی جدیدی در صحبت های ایشان نبود اما باید از اینکه ایشان پس از مدت ها مسائل و مشکلات را به صورت عریان مطرح می کنند، استقبال کنیم. این موضوع باید خیلی زودتر شروع می شد و باید تلاش کنیم ایشان به جای اینکه مسائل را در پشت پرده د در خفا مطرح کنند، بیایند شفاف و مستقیم با مردم در میان بگذارند. این کار خوبی است و باید رییس جمهور را تشویق و دعوت به این کار کنیم.
او ادامه داد: ایشان در بستن کابینه از گروه های سیاسی حامی خود مشورت چندانی نگرفنتد و پس از آن نیز، ارتباطشان یکطرفه بود. به هر حال ایشان در مقابل رقبایی که رای خوبی هم داشتند چه در سال 92 و چه 96 قرار گرفته و پیرروز شده بودند اما حامی اصلیشان که جریان اصلاحات بود، در تصمیم گیر ها حضور نداشتند و یا حضور کمرنگی داشتند.
رهامی گفت: ایشان در همان دوره اولشان پس از سال 92، جلسه مختصری با حامیان خود داشتند و پس از آن، ارتباطشان را با گروه های سیاسی قطع کردند مگر در مواردی مانند افطاری ماه رمضان که یکی دو ساعتی برای 200 نفر وقت می گذاشتند. حتی تعدادی از افرادی که به جریان اصلاحات نزدیک تر بودند مانند آقای طیب نیا یا مجید انصاری را در کابینه دوم حذف کردند، که این قضیه بارها به ایشان گفته شده.
او با اشاره به جلسه اخیری که با واعظی داشته گفت: این مسائل به ایشان هم گفته شده. اما حتی ارتباط اعضای کابینه آقای روحانی مانند آقای جهانگیری و واعظی و نزدیکان رییس جمهور هم با بدنه اصلاح طلبان حامی ایشان به نسبت سال های 92 و 93 هم کمتر شده است. به آقای واعظی گفتیم اگر شما آسیب ببینید همه ما آسیب خواهیم دید.
رهامی ادامه داد: به هر حال بعد از سال 88، که راه های دیگری به مردم غیر از صندوق رای پیشنهاد می شد، تلاش بسیاری صرف شد تا مردم به پای صندوق برگردند و همه ما هرچه سرمایه داشتیم به حساب جاری آقای روحانی واریز کردیم. ما اینها را به آقای واعظی منتقل کردیم و گفتیم که شما بسته عمل می کنید و هیچ مشورتی نمی گیرید. حتی شنیده ایم که برخی وزرا نیز به جز جلسات هیات دولت، امکان کمی برای مشورت با رییس جمهور دارند.
او درباره پاسخ واعظی به این موارد گفت: ایشان گفتند که این موارد را منتقل می کنند و این طور نیست که ما خیلی در تصمیم گیری موثر باشیم، خود آقای رییس جمهور تصمیم گیر نهایی هستند.
رهامی با بیان اینکه نشست هایی که آقای روحانی به طور مثال با آقای خاتمی، ناطق و سید حسن خمین داشتند هم بیشتر جنبه سمبلیک داشت، گفت: این رویکرد باعث شد تا به تدریج حامیان آقای روحانی از ایشان فاصله بگیرند و مایوس شوند. این یاس کم کم به بدنه جامعه نیز منتقل شد. نتیجه آن شده که در جریان هایی که اخیرا مثلا در دی ماه 96 یا اعتراضات اخیر انجام شده، به صورت توده وار و بدون رهبری مشخص و شناخته شده است و هیچ جریان سیاسی که بتواند به نمایندگی از آنها بتواند مشورتی انجام بدهد وجود ندارد که این موضوع خطرناک است.
او درباره اینکه آیا دورنمای مثبتی پس از اظهاراتت اخیر روحانی وجود دارد یا خیر، گفت: ما درک می کنیم که روحانی مشکلات جدی و مخالفان جدی در تصمیم گیری دارد و با درک این موضوع از ایشان حمایت کردیم اما اینکه صحبت های ایشان فقط حرف درمانی نباشد، و منجر به تغییراتی در تصمیمات و مدیریت کابینه شود، و از مجموعه حامیان مشورت گرفته شود، می تواند مثبت باشد اما اینکه تغییرات بدون مشورت با حلقه های بسته محدود گرفته شود، چندان تاثیری در اوضاع کشور نخواهد داشت.