ناصر ایمانی، تحلیلگر اصولگرا می گوید: آقای ولایتی تلاش دارند همواره حرف نویی داشته باشند و توجهات را به خودشان جلب کنند البته خیلی از شخصیت ها این گونه اند. وقتی چنین بحثی در میان باشد ممکن است آقایان محترم و عالیجنابان کمتر به شرایط و مقتضیات زمانی توجه کنند.
ایمانی در گفت و گو با خبرنگار «انتخاب»، درباره اظهارات اخیر علی اکبر ولایتی و انتقادات بی سابقه او از برجام گفت: آقای ولایتی قبلا هم انتقاداتی نسبت به برجام، مذاکرات و اجرای آن داشتند البته نه در ان اندازه. صحبت های اخیر ایشان نسبتا تندتر از گذشته است اما نه اینکه 180 درجه چرخیده باشد. البته موضع قبلی ایشان موضع آقای سعید جلیلی نبوده اما موضع آقای روحانی هم نبوده است.
او اضافه کرد: رهبری اخیرا تاکید کردند که موضوع موافق و مخالف برجام و اینکه «دیدید گفتم» و از این موضع گیری ها به راه نیندازیم. از این نظر، صحبت های ولایتی، با آن بیاناتی که رهبری طرح کردند همخوانی نداشت. البته این موضوع بدون در نظر گرفتن محتوای صحبت های ولایتی و درست یا نادرست بودن آن است. اما از نظر ضرورت زمانی، این زمان جای طرح این صحبت ها نبود.
این تحلیلگر مسائل سیاسی افزود: انتقادم نسبت به موضع آقای ولایتی از همین بعد است نه از نظر محتوا. وگرنه بنده هم در همان زمان مذاکرات، بارها و بارها به دولت به عنوان خیرخواه مطرح می کردم که گره زدن اقتصاد کشور به برجام، کار عاقلانه و صحیحی نیست که همین موضوع در صحبت های چند روز رهبری هم به تفصیل مطرح شد.
او با اشاره به زمان طرح انتقادات ولایتی گفت: این انتقاد درست است اما با توجه به فرمایش رهبری، الان چه زمان طرح این انتقادات است؟
ایمانی افزود: آقای ولایتی نسبت به مجلس هم انتقاداتی داشتند که البته گفتند این موضوع در کمیسیون ها رسیدگی شد اما چه رسیدگی ای که اگر درست انجام می شد امروز این مشکلات را نداشتیم. در آنجا هم بحث متن فارسی را مطرح کردند که البته گریز معناداری به ترکمانچای زدند که شنونده برداشت نمی کند که یکی از نقاط ضعف برجام، نداشتن متن فارسی بود بلکه برداشت می کند که برجام با ترکمانچای مقایسه شده است و این امر مطلوبی در حد مشاور بین الملل رهبری نیست.
او درباره این موضوع که آیا ولایتی در حال بازسازی چهره خود در جریان اصولگرایی است، گفت: تصور این را ندارم که ولایتی بخواهد خود را به جریان اصولگرا نزدیک کند. ایشان مواضعی دارد که جریان اصولگرا این مواضع را خیلی نمی پسندد. در گذشته هم آقای دکتر ولایتی حرکات و مواضعی مانند انتخابات 92 داشتند که جریان اصولگرا نسبت به آن توجیه نیست و نمی پسندد. بحث این است که خود ایشان به لحاظ فردی می خواهند حرف های نویی داشته باشند.
ایمانی درباره موضوع تلاش ولایتی برای سلب مسئولیت از خود درباره برجام گفت: البته ایشان در برجام نقش داشتند. ولی توجه کنیم که آقای جلیلی هم عضو رسمی و دارای رای شورای عالی امنیت ملی است و این به معنای سلب مسئولیت نیست. بالاخره اعضای این شورا مواضع خودشان را داشته و بعضا اختلاف نظرهای جدی هم دارند.
این تحلیلگر اصولگرا گفت: آقای ولایتی تلاش دارند همواره حرف نویی داشته باشند و توجهات را به خودشان جلب کنند البته خیلی از شخصیت ها این گونه اند. وقتی چنین بحثی در میان باشد ممکن است آقایان محترم و عالیجنابان کمتر به شرایط و مقتضیات زمانی توجه کنند. درست است که می خواهند مطلب و نظر خودشان را بگویند که در جامعه سیاسی و یا خبری اتفاقی بیفتد اما توجهی ندارند این مطالب ممکن است به لحاظ زمانی و مقتضیات کشور به مصلحت نباشد.
علی اکبر ولایتی، مرد 37 شغله ای که به جز حوزه دیپلماسی، سالیانیست که کارشناس ادبی، فرهنگی، تاریخی، عرفانی و ... تلویزیون نیز هست، و هر سال دهها جلد کتاب به نام او منتشر می شود. همه ی این سوابق معششع یک سو و چرخش مادام سیاسی او در حوزه های مختلف، در سوی دیگر، کار را به جایی رسانیده که ولایتی را با ابداع مکتب «سیاست ورزی چرخشی» نیز می شناسند! ولایتی در تازه ترین تغییر مواضع خود این بار برجام را که روزگاری حامی آن بود، به گوشه رینگ برده و با حمله به آن، حسن روحانی، محمدجواد ظریف و حتی علی لاریجانی را هم از کنایه ها و هجمه های خود بی نصیب نگذاشته است.