arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۱۱۳۰۲
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۳ - ۱۰ خرداد ۱۳۹۷
بررسی ماجرای جنایت در مدرسه غرب تهران در گفتگوی «انتخاب» با قرایی مقدم، جامعه شناس:

برخلاف دنیا، آموزش و پرورش را رها کرده ایم؛ کار به دست نااهلان افتاده / اشتباه مهندس، ساختمان را خراب می کند، اشتباه معلم جامعه را / اگر سر مار را می زدیم، مارهای دیگر به وجود نمی آمد

امان الله قرایی مقدم، جامعه شناس و استاد دانشگاه درباره تعرض به دانش آموزان مدرسه ای در تهران می گوید: این فرد تمام اخلاقیات و انتظاراتی را که از آموزش و پرورش در جامعه وجود دارد، زیر سوال برد و لطمه و ضربه بدی به آن وارد کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

کار آن آقا در مدرسه خودش شکستن تابو بود؛ او در جامعه هراس ایجاد کرد / ضربه بدی به آموزش و پرورش وارد شده / اگر سر مار را می زدیم، مارهی دیگر به وجو نمی آمد / برخلاف دنیا، آموزش و پرورش را رها کرده ایم؛ کار به دست نااهلان افتاده / اشتباه مهندس، ساختمان را خراب می کند، اشتباه معلم جامعه را

امان الله قرایی مقدم، جامعه شناس و استاد دانشگاه درباره تعرض به دانش آموزان مدرسه ای در تهران می گوید: این فرد تمام اخلاقیات و انتظاراتی را که از آموزش و پرورش در جامعه وجود دارد، زیر سوال برد و لطمه و ضربه بدی به آن وارد کرد.

قرایی مقدم در گفت و گو با خبرنگار «انتخاب» درباره ماجرای تعرض به دانش آموزان در مدرسه ای در غرب تهران و اینکه بیان این آزار و اذیت ها در جامعه، نوعی تابو به شمار می رود، گفت: کاری که آن آقا کرد، خودش شکستن تابو بود؛ هم برای جامعه هراس ایجاد کرد هم از نظر اجتماعی و حتی سیاسی برای شور زیانبار بود.

او ادامه داد: این فرد تمام اخلاقیات و انتظاراتی را که از آموزش و پرورش در جامعه وجود دارد، زیر سوال برد و لطمه و ضربه بدی به آن وارد کرد.

این استاد دانشگاه افزود: پس از این اتفاق، اکنون سوالات دیگری هم در ذهن مردم زنده شده است. در این خصوص، هم معلم، هم رییس منطقه و هم وزیر آموزش و پرورش باید بازخواست شوند؛ آخر چگونه یک فرد می تواند در محیطی مقدس که دانش آموزان در آن نماز می خوانند، بی اعتقادی را پرورش دهد و چنین به باورهای مردم حمله کند؟

آموزش و پرورش به دست ناهلان افتاده

قرایی مقدم درباره علت و چرایی رخ دادن چنین رویدادهایی، با اشاره به سابقه فعالیت ها و تالیفات خود در حوزه آموزش و پرورش گفت: وقتی آموزش و پرورش به دست ناهلان افتاد و افراد غیرمتخصص را وزیر کردند و لیسانس ریاضی و جغرافیا را - که تخصصی مرتبطی ندارند - به عنوان مدیر مدرسه استفاده کردند، و به اهمیت نقش مدیر مدرسه و پس از او ناظم، به عنوان اداره کننده مدرسه اهمیت ندادند، کار به اینجا می کشد.

بیگانگی با فرهنگ ملی از دبستان آغاز می شود

او با بیان اینکه «بیگانگی با فرهنگ ملی از دبستان آغاز می شود» گفت: زمانی در حضور آقای دکتر نجفی و دکتر مرندی، به مدیرکل آموزش ابتدایی حمله کردم که اهمیت آموزش ابتدایی را نمی دانید. وقتی آموزش و پرورش به دست ناهلان افتاد، این نتایج به دست می آید.

قرایی مقدم با اشاره به اهمیت گزینش صحیح در آموزش و پرورش گفت: زمانی وقتی دانشجویی معدل بالای 18 و در کنکور هم پذیرفته می شد، باز هم در دانشگاه تربیت معلم از نظر اخلاقی و پزشکی به دقت بررسی می شد. آیا در حال حاضر این بررسی های دقیق وجود دارد؟

اشتباه مهندس، ساختمان را خراب می کند، اشتباه معلم جامعه را

این استاد دانشگاه با بیان اینکه قرار است معلم جای ائمه و یغمبر را بگیرد گفت: اشتباه یک مهندس ساختمان یک ساختمان را خراب می کند اما اشتباه معلم یک جامعه را خراب می کند. معلم با یک جمله یا یک کلمه می تواند بچه ها را به نظام و انقلاب بدبین کند.

اگر سر مار را می زدند، مارهای دیگر به وجود نمی آمد

او افزود: کسی که قرار است معلم، معاون و ناظم شود و یا مدرسه را اداره کند باید از جمیع جهات مورد بررسی قرار گیرد.

این جامعه شناس ادامه داد: خانمی را دیدم که پس از این اتفاق از فرستادن فرزند خود به مدرسه هراس داشت. اگر در موارد قبلی، برخورد می شد و سر مار را می زدند، مارهای دیگر به وجود نمی آمد.

برخلاف دنیا، آموزش و پرورش را رها کرده ایم

قرایی مقدم با بیان اینکه به نظام آموزش و پرورش ما فروریخته است، گفت: دلیل این مسئله آن است که نااهلان و نادانان بر مصدر امور آن نشسته اند. متاسفانه آموزش و پرورش را رها کرده ایم در حالیکه دنیا به آن اهمیت ویژه ای می دهد و همه چیز را در آن جستجو می کند. کافی است نگاه کنید که ژاپن در 1948 چگونه انقلاب آموزشی کرد و یا آمریکا پس از 1961 چه تغییراتی در آموزش و پرورش خود ایجاد کرد.

نظرات بینندگان