رئیس مرکز تحقیقات و پیشگیری از بیماریهای متابولیک پژوهشکده علوم غدد درونریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: نتایج پژوهش 13 ساله این مرکز نشان میدهد، استعمال سیگار در تهرانیهای با سابقه سکته قلبی از11 درصد به 17 درصد رسیده است.
این پژوهش در بستر مطالعه قند و لیپید تهران با پیگیری 13 ساله (79-91) 282 نفر مبتلابه اختلالات قلبی انجامگرفته و نشاندهنده وضعیت نامناسب کنترل عوامل خطر بیماری قلبی - عروقی پس از ابتلا افراد به این بیماری است .
رئیس مرکز تحقیقات و پیشگیری از بیماریهای متابولیک به همراه گروه همکاران خود اخیراً موفق به انتشار مقالهای با عنوان روند 13 ساله عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی در بیماران مبتلابه این اختلال شده است. نتایج این پژوهش میتواند درزمینهٔ پیشگیری و کاهش مرگومیرهای ناشی از این بیماری کاربرد داشته باشد.
بر اساس آمار رسمی منتشرشده، بیماریهای قلبی عروقی سالهاست در صدر عوامل مرگومیر در ایران قرار دارد. اینکه چه عوامل خطری سبب بروز و شیوع این دسته از بیماریها میشود، توسط بسیاری از محققان داخلی و خارجی موردبررسی قرارگرفته اما مطالعه در خصوص مهار این عوامل بسیار اندک است و این پژوهش در این راستا انجامگرفته است.
دکتر فرزاد حدائق روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: بررسی و مطالعه 13 ساله این مرکز نشان میدهد، وضعیت استعمال سیگار در مبتلایان به سکته بدتر شده و این موضوع نگرانیهای جدی را در پی دارد.
وی سیگار را یکی از عوامل خطر ابتلا و تشدید بیماریهای قلبی - عروقی اعلام کرد و گفت: این افراد باید از مصرف سیگار بشدت خودداری کنند تا از عوارض آن در امان باشند.
حدائق گفت: هدف از این پژوهش پاسخ به این سؤال بوده که وقتی فردی مبتلابه عارضه قلبی شد، پسازآن، اقدامات کنترلی مناسب برای کاهش عوامل خطر ابتلا را انجام میدهد یا نه؟
رئیس مرکز تحقیقات و پیشگیری از بیماریهای متابولیک تأکید کرد: این تحقیق نشان میدهد که آموزشهای لازم در جامعه ارائه نشده و باید در این زمینه کارهای جدی انجام گیرد. وقتی در فیلمها و سریالها مصرف سیگار تبلیغ میشود، نمیتوان از مردم بهخصوص بیماران انتظار داشت که آن را ترک کنند.
این پژوهشگر و عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، معتقد است انجام مداخلات چندجانبه در کنار رفتاردرمانی یکی از ضروریات فوری این حوزه به شمار میرود و میافزاید بدون مداخلات و مهار عوامل خطر، انجام اقدامات تشخیصی و درمان تهاجمی علاوه بر تحمیل بار زیاد اقتصادی بر دوش نظام سلامت و نیز خانوادهها، درمجموع باعث افزایش طول عمر بیماران نمیشود.
دکتر فریدون عزیزی رئیس پژوهشکده علوم غدد درونریز و متابولیسم دانشگاه شهید بهشتی نیز با استناد به یافتههای این پژوهش تأکید همیشگی خود بر تقدم پیشگیری گسترده ارزانقیمت و همگانی بر اقدامات درمانی تخصصی و محدود برای مقابله با این بیماری که سالانه بیشترین قربانیان جامعه را به خود اختصاص میدهد را تکرار کرده و خواهان جلبتوجه پژوهشگران و سیاستگذاران به نتایج و منابع مطالعاتی بومی است.
رئیس انجمن آترواسکلروز هم در این زمینه گفت: بیماریهای قلبی - عروقی شایعترین علل مرگومیر در جهان ازجمله ایران است که پیشبینیشده تا سال 2025 این مسئله تداوم داشته باشد.
دکتر مسعود قاسمی افزود:سالانه بسیاری از ایرانیها به دلیل بیماری قلب و عروق جان خود را از دست میدهند، بنابراین پیشگیری از این بیماری ضروری است.
کم خونی یکی از شایع ترین مشکلات خونی است که اغلب بین زنان دیده می شود. با این وجود گاهی کم خونی بین کودکان، سالمندان و مردان نیز مشاهده می شود.