طیبه سیاوشی، نماینده تهران در مجلس درباره ماجرای اخیر رخ داده در خصوص گشت ارشاد می گوید: باید با حقوقدانان بنشینیم و ببینیم که کدام موضوع است که کار را به اینجا کشانده و این رفتار را موجب شده است؛ این کار یک روز و دو روز نیست.
سیاوشی در گفت و گو با خبرنگار «انتخاب»، درباره برخورد اخیر مامور گشت ارشاد در یکی از پارک های تهران گفت: ما در آستانه گرما هستیم و این اتفاقات ممکن است به دفعات تکرار شود. به همین دلیل برای پیشگیری از این اتفاقات بهتر است یک فکر اساسی شود. بحثی که وجود دارد این است که جلسه اولیه ای را با مقامات نیروی انتظامی داشته باشیم و سپس جلسه دیگری هم فراکسیون زنان با وزیر کشور برگزار کند.
سیاوشی درباره احتمال تصویب قانونی در خصوص «گشت ارشاد» در مجلس گفت: در حال حاضر نمی توانم بگویم ما این با یک قانون این موضوع را جمع می کنیم. هدف اولیه قانون آمران به معروف و ناهیان از منکر که در سال 94 به تصویب مجلس رسید، آموزش و فرهنگ سازی بود. باید پیگیری کنیم ببینیم چه آموزشی داده و چگونه فرهنگ سازی شده است که منجر به این برخورد شده. این قانون بر اساس یک حرکت نرم افزاری بود یعنی همان بحث آموزش و فرهنگ سازی. اما متاسفانه ما چنین چیزی را ندیده ایم. اگر دیده بودیم قائدتا به این اتفاق منجر نمی شد.
عضو فراکسیون زنان مجلس دهم افزود: اتفاقات دردناکی در این ایام افتاده و من تعداد زیادی پیغام و واکنش از طریق تلفن، تلگرام و توئیتر دریافت کرده ام. عده ای می گویند شما از بدحجابی طرفداری می کنید و یک عده هم در مورد اینکه این رفتار به طور کلی اشتباه است صحبت می کنند و می گویند شما در این حوزه کاری نکرده اید.
سیاوشی ادامه داد: ورود ما به این قضیه تا کنون موضوعیت نداشته؛ زیرا در این دو سال چنین رفتاری را ندیده بودیم. یکی از وعده های آقای روحانی، این بود اگر گشت ارشاد بخواهد کار کند باید خودش درآمد داشته باشد و ما از این پول ها نداریم. در نتیجه در دو سال گذشته این بحث جمع شده بود.
او ادامه داد: چند روز پیش یکی از خبرنگاران به من گفت که در میدان ونک او را گرفته بودند. ابتدا گفتند قصد سوال و جواب دارند اما تا وزرا او را برده بودند. ظاهر او هم بسیار معمولی بود و این موضوع برای من شوک آور بود. همین خانمی هم که در فیلم پخش شده اخیر، دیده می شود، مانند بسیاری از دخترانی که در خیابان دیده می شوند، حجاب معمولی دارد؛ برای من حیرت آور بود که این شدت عملی چه معنایی دارد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: بحث طرفداری از حجاب یا بی حجابی نیست؛ بحث این است که ما باید امنیت در جامعه ایجاد کنیم. چون در هر حال این موضوع به بحث امنیت زنان صدمه می زند و باید جلوی جنبه خشونت آمیز آن گرفته شود.
سیاوشی در بخش دیگری از این گفت و گو تصریح کرد: مطمئن باشید قطعا این بحث را در مجلس با وزیر کشور ادامه می دهیم. اما یک نکته خیلی مهم این است که جنبه های مثبت قضیه تا کنون دیده نشده است. مثلا اینکه وزیر کشور به نوعی عذرخواهی کرده یا معاونت ناجا به من گفتند که این رفتار، اشتباه بوده و نباید انجام می شد؛ اینها جنبه های مثبت قضیه هستند که نشان می دهد مقداری ضریب پاسخگویی بالا رفته است و به مطالبات مردم به نوعی پاسخ مثبت داده اند.
سیاوشی افزود: اکنون در فراکسیون زنان بحث این است که مسئله ای را که در قانون اشتباه است، اصلاح کنیم. باید با حقوقدانان بنشینیم و ببینیم که کدام موضوع است که کار را به اینجا کشانده و این رفتار را موجب شده است. این کار یک روز و دو روز نیست. باید ببینیم این موضوع را چطور می توان در این مجلس پیش برد؛ آن هم مجلسی که ترکیب آن، نسبت به مجالس گذشته، بسیار بسیار متفاوت است و در حوزه زنان راحت نمی توانیم ورود کنیم.
رئیس قوه قضاییه گفت: نباید اجازه داد که هرکسی در مقابل اقدامات قانونی نیروی انتظامی مقاومت کند یا مأموری را مورد اهانت قرار دهد. نیروی انتظامی به هیچ عنوان نباید یک قدم هم عقب نشینی کند. آیت الله آملی لاریجانی افزود: اگر بنا باشد برخی در مقابل نیروی انتظامی گردنکشی کنند و از این طریق با دو قطبی سازی جامعه تلاش کنند که یک بحث فرهنگی را، سیاسی یا اجتماعی جلوه دهند به هیچ عنوان قابل قبول نیست.