arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۹۹۵۴۷
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۱۱ - ۲۶ اسفند ۱۳۹۶

آغاز سکوت انتخاباتی در روسیه/ روس‌ها فردا به پای صندوق‌های رای می‌روند / پوتین بدون شرکت در مناظره ها، 70 درصد محبوبیت دارد

در شرایطی که روسیه با فشارهای بسیاری بر سر مسمومیت جاسوس سابق در انگلیس و دور جدیدی از تحریم‌های آمریکا مواجه است، روس‌ها فردا برابر با ۱۸ مارس برای انتخاب ولادیمیر پوتین برای یک دوره چهار ساله دیگر در کاخ کرملین به پای صندوق‌های رای می‌روند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

در شرایطی که روسیه با فشارهای بسیاری بر سر مسمومیت جاسوس سابق در انگلیس و دور جدیدی از تحریم‌های آمریکا مواجه است، روس‌ها فردا برابر با ۱۸ مارس برای انتخاب ولادیمیر پوتین برای یک دوره چهار ساله دیگر در کاخ کرملین به پای صندوق‌های رای می‌روند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، امروز شنبه سکوت انتخاباتی را در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری فردا در سراسر روسیه آغاز شد. از این گذر هر گونه تبلیغ انتخاباتی نامزدها از طریق رسانه‌ها و اینترنت ممنوع می‌شود همچنین نامزدها از امروز دیگر حق برگزاری کنفرانس‌ها و همایش‌ها در تایید خود را ندارند. اما باقی ماندن شعارها و پوسترهای تبلیغاتی نصب شده به شرط اینکه حداقل ۵۰ کیلومتری مراکز اخذ رای باشند، بلامانع است.

ولادیمیر پوتین که از حدود دو دهه پیش اداره روسیه را در دست دارد،‌ با داشتن حدود ۷۰ درصد محبوبیت و به‌رغم کمپین بدون زرق و برق اطمینان دارد که می‌تواند حکومتداری خودش را تا ۲۰۲۴ ادامه دهد. در آستانه انتخابات، او و یک رسانه دولتی سازگار به دنبال تقویت چهره‌ پوتین به عنوان مردی بودند که ثبات و غرور ملی را پس از فروپاشی شوروی بازسازی کرده است.

پوتین تلاش کرده است بر نقش روسیه به عنوان یک قدرت جهانی تاکید کند و اخیرا هم با تسلیحات جدید "شکست‌ناپذیر" و دو برابر کردن حمایت مسکو از نظام سوریه فخر فروشی کرد. افزایش تنش‌ها با غرب بر سر مسمومیت سرگئی اسکریپال، جاسوس دوجانبه سابق در انگلیس و تحریم‌های جدید واشنگتن به دلیل مداخله ادعایی در انتخابات، برداشتی مبنی بر اینکه روسیه با مابقی جهان سر جنگ دارد را تقویت می‌کند.

سرگئی بابایف، مدیر ترابری ۵۵ ساله در آستانه انتخابات روسیه گفت: در آمریکا و اروپا آنها برای تسلیم کردن ما تلاش می‌کنند اما ما هنوز ایستاده‌ایم. آنها قول یک بحران را به ما داده بودند و ما از آن خارج شدیم. این اصلی‌ترین قابلیت پوتین است؛ او در کانون کشورمان قرار داد.

انتخابی وجود ندارد

پوتین که با شعار "یک رئیس‌جمهوری قوی، یک روسیه قوی" به میدان آمد، از مشارکت در مناظره‌های تلویزیونی امتناع کرد و هیچ خلاقیت جدیدی برای تبلیغات کمپین خود به کار نگرفت. او مقابل هفت نامزد دیگر از جمله پاول گرودینین، کمونیست میلیونر و کسنیا سوبچاک، مجری سابق تلویزیونی قرار دارد اما محبوبیت مردمی هیچ‌کدام از آنها بالای هشت درصد نیست.

یکی از جالب‌ترین لحظات مناظره‌های تلویزیونی زمانی بود که سوبچاک حین گفت‌وگو لیوان آبی را روی ولادیمیر ژیرینوفسکی، نامزد ناسیونالیست‌های افراطی ریخت و موجب شد تا او هم سوبچاک را "روسپی" و یک "دیوانه روانی" خطاب کند. سرسخت‌ترین مخالف پوتین که الکسی ناوالنی، فعال ضد فساد است، به دلایل حقوقی اجازه شرکت در انتخابات را ندارد و از حامیانش خواسته تا انتخاباتی را که از نظر او ساختگی است، بایکوت کنند.

با این حال، مقام‌ها به دنبال جلب مشارکت مردمی بالا هستند تا به میزان مشروعیت پوتین در دور جدید ریاست جمهوری بیفزایند. پوتین بعد از جوزف استالین، دومین رهبر با سابقه خدمت بالا را دارد. استپان گونچاروف، از مرکز نظرسنجی مستقل لوادا گفت: این شبیه انتخابات‌هایی که ما در کشورهای غربی می‌بینیم، نیست. مردم در شرایطی قرار می‌گیرند که دیگر حق انتخاب دیگری ندارند. اگر بخواهند نارضایتی خودشان را نشان دهند، در انتخابات شرکت نمی‌کنند. آنها گمان می‌کنند این رایی به اعتماد به نفس پوتین است.
تمرکز روی آرای جوانان

تمرکز ویژه‌ای روی آرای جوانان وجود دارد و جوایزی برای بهترین سلفی در حوزه‌های انتخاباتی در نظر گرفته شده است. در همین حال روزنامه لیبرال "نووایا گازتا" گزارش داد، به دانشجویان در شهرهای بسیاری تذکر داده شده است که اگر در انتخابات شرکت نکنند، با مشکلاتی در روند امتحانات یا حتی اخراج مواجه می‌شوند.

مدیران مدارس و نهادهای دولتی هم مثل سری‌های پیشین برای شرکت در انتخابات به نیروهایشان فشار وارد می‌کنند و حتی در برخی موارد آنها به نیروهایشان گفته‌اند که باید لیستی از اسامی دوستان و بستگانشان را که قصد رای دادند، دارند، اعلام کنند. هم‌اکنون روند رای‌گیری در برخی مناطق دورافتاده آغاز شده است و کمیسیون‌های انتخاباتی محلی صندوق‌های رای را با بالگرد و اسنوموبیل منتقل کردند.

مراکز اخذ رای در مناطق دور دست شرق روسیه امروز ساعت ۲۰ به وقت گرینویچ آغاز به کار می‌کنند و یکشنبه ساعت ۱۸ به وقت گرینویچ در کالینینگراد بسته می‌شوند. طبق برآورد نظرسنجی‌های رسمی، انتظار می‌رود مشارکت مردمی بین ۶۳ تا ۶۷ درصد باشد. انتخابات ریاست جمهوری پیشین در سال ۲۰۱۲ با اعتراضاتی در سراسر این کشور همراه شد و معترضان با بازگشت پوتین به عنوان رئیس کشور پس از چهار سال نخست‌وزیری مخالف بودند. اما آن اعتراضات سرکوب شد و بعد از بازگشت پوتین به کرملین سرکوب‌ها ادامه یافت، فعالان بازداشت و یک گروه موسیقی جنجالی دختران زندانی شدند و قوانین جدیدی علیه معترضان به تصویب رسید.

نظرات بینندگان