arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۹۵۸۴۸
تاریخ انتشار: ۰۹ : ۱۳ - ۰۸ اسفند ۱۳۹۶

بیماری آنفلوانزای پرندگان یک تهدید دائمی است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بیماری آنفلوانزای پرندگان یک تهدید دائمی است

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه صنعت طیور با مشکل مدیریت بهداشتی رو به رو هستند، گفت: بیماری آنفلوانزای پرندگان یک تهدید دائمی برای صنعت مرغداری به شمار می رود.

به گزارش انتخاب، «علیرضا رفیعی پور» امروز (سه شنبه) در ششمین کنگره بین‌المللی دامپزشکی طیور (IVPC 2018) به برخی مشکلات موجود در صنعت طیور برای شیوع بیماری آنفلوانزای مرغی اشاره کرد و گفت: عرضه پرندگان به شکل روز و هفته بازار و مراکز عرضه این پرندگان از جمله مشکلاتی است که می تواند به حوزه تولید مرغ، تخم مرغ و خوراک دام که جایگاهی را طی ۶۰ سال در این صنعت به دست آورده است، آسیب بزند.


وی پایین بودن بهره وری در بخش، بالا رفتن هزینه های تولید و شیوع بیماری آنفلوانزای پرندگان را از دیگر مشکلات این صنعت برشمرد و افزود: بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان نخستین بار ۱۴۰ سال قبل در جمعیت طیور شناسایی شده در حالی که ١٠٠ سال از عمر صنعت طیور در دنیا می گذرد.


وی با اشاره به فعالیت 27 واحد مرغداری در کشور گفت: ۶۰ سال از عمر صنعت طیور در کشور ما می گذرد و ایران همواره با مشکل فراگیری (اپیدمی)این بیماری در کشور مواجه بوده است.


رییس سازمان دامپزشکی کشور اظهار داشت: با توجه به بزرگ بودن صنعت طیور، بحث تجارت طیور و فرآورده های آن در دنیا و از همه مهمتر مهاجرت پرندگان باید از بیماری آنفلوانزای پرندگان را به عنوان یک تهدید دائمی نام برد و برای کنترل آن تدابیری اندیشید.


وی با اشاره به اینکه بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در دنیا به بیماری هزار چهره معروف است، گفت: این بیماری از سال های ۱۹۵۸ تا ۱۹۹۸ (طی ۴۰ سال) تنها ۲۳ میلیون قطعه مرغ را به کام مرگ کشاند، اما در سال های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۴ (طی چهار سال) ۲۰۰ میلیون قطعه طیور را از بین برد.


رفیعی پور با بیان اینکه این ویروس فعالیت خود را به شدت افزایش داده است، افزود: رشد ابتلای پرندگان به این بیماری در حالیست که تکنولوژی مقابله با آن رو به رشد بوده است.


رئیس سازمان دامپزشکی با بیان اینکه ویروس آنفلوانزا انواع مختلفی دارد که دنیا را درگیر کرده است، گفت: در اواخر سال ۲۰۱۷ کشورهای پیشرفته دنیا از جمله آمریکا، مکزیک، ایتالیا، هلند و همچنین کشورهایی مانند مصر و اندونزی درگیر این بیماری بوده اند.


وی افزود: این ویروس با نحوه فعالیت خود به ما می گوید من یک حق حیات دارم و شما باید تولید خود را به گونه ای برنامه ریزی کنید که در کنار من ادامه داشته باشد.


رفیعی پور ادامه داد: صنعت طیور ما با این همه فراز و فرود به مرحله صادرات رسیده و برای استمرار دامپزشکی و صنایع وابسته آن دعا می کنیم تا این صنعت مقتدر بماند و به کار خود ادامه بدهد.


رئیس سازمان دامپزشکی کشور در ادامه صنعت طیور را یک حوزه امنیتی دانست و گفت: صنعت طیور رکن امنیت غذایی، اقتصادی و اجتماعی دارد و حتی بر روان جامعه تاثیرگذار است.


رفیعی پور یادآور شد: این حوزه امنیتی به عنوان تامین کننده امنیت غذایی کشور، باید مورد توجه مسئولان و تولیدکنندگان قرار گیرد تا صدمه ای به این بخش وارد نشود.


به گزارش ایرنا، ششمین کنگره بین‌المللی دامپزشکی طیور (IVPC 2018) به مدت سه روز در مرکز بین‌المللی همایش‌های رازی تهران دایر است.

نظرات بینندگان