یادگار امام گفت: دور هم جمع شدن احزاب را مبارک میدانیم زیرا این دور هم جمع شدن یک گام در جهت همدلی و همافزایی است.
به گزارش ایسنا، حجتالاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی در مراسم اختتامیه بیست و نهمین نشست کمیته دائمی کنفرانس بینالمللی احزاب آسیایی با اشاره به اینکه حزب اگر چه لازمه مهم دنیای معاصر است، گفت: اما کارکردهای حزب از دیرباز در فرهنگ اسلامی وجود دارد. اصل حضور مستمر مردم در قدرت سیاسی به وسیله دو نهاد مهم بیعت و امر به معروف و نهی از منکر جزو ارکان اندیشه سیاسی اسلام است.
وی افزود: اگر مطابق اسلام عمل میشد همه حاکمان باید با پذیرش عمومی مردم به مسند قدرت مینشستند و در طول تصدی حکومت هم هیچگاه از نظارت عمومی مردم یعنی امر به معروف و نهی از منکر بینیاز نبودند. البته تردیدی نیست که این دو اصل مهم در بسیاری از مواقع اجرا نشد و مانند بسیاری از دستورات اسلام مغفول ماند.
یادگار امام خاطرنشان کرد: البته بحث موقت بودن قدرت سیاسی شاید بعدها به فرهنگ سیاسی اضافه شده است اما اصل تاسیسی بودن رای مردم در حاکمیت جامعه و اصل پذیرش نظارت مردم همواره مورد تاکید اسلام بوده است.
حسن خمینی با بیان اینکه پس از آنکه حاکم حکومت را تصدی میکند، وظیفه مردم تمام نمیشود، اظهار کرد: مردم باید پس از آن با امر به معروف و نهی از منکر بر حاکمان نظارت داشته باشند.
وی با اشاره به لزوم تاسیس حزب در روزگار معاصر، خاطرنشان کرد: شاید در گذشته یک فرد میتوانست به تنهایی واقعیات جامعه را بفهمد و در جهت بهبود جامعه اثرگذاری داشته باشد اما تردیدی نیست که امروزه با توجه به پیچیدگیهای جوامع، شناخت خوب از بد و معرفت راه صحیح از عهده یک نفر خارج است. همچنین اجرای آنچه که صحیح میدانیم نیز از عهده یک نفر خارج است به همین دلیل کار فردی از کار جمعی ضعیفتر است. این در حالی است که ما در کنار هم میتوانیم قویتر از کار انفرادی عمل کنیم.
حسن خمینی با بیان اینکه قانون اساسی جمهوری اسلامی که برگرفته از اسلام است، حزب را به عنوان واقعیت اسلامی و نیاز روزگار ما پذیرفته است، گفت: بر همین اساس احزاب در کشور ما شکل گرفته و این جای امید دارد البته امیدواریم احزاب بتوانند پرتوانتر آینده خود را پیش ببرند.
یادگار امام در بخش دیگری از اظهارات خود با بیان اینکه برای حل مشکلات جامعه انسانی محتاج این هستیم که با هم باشیم، گفت: حل این مشکلات جز با همدلی، همفکری و کنار هم نشستن احزاب مختلف که نمایندگان مردم هستند، میسر نیست. امروز به دلیل دور شدن انسان از معنویت، دردهای مختلفی برای بشر به وجود آمده است. امروز شاهد فقر انسانها هستیم. فقر به دور افتادن انسان از تحصیل منجر میشود. وقتی سطح فکر پایین بیاید انسان دچار درماندگیهای عمیقتری میشود و نتیجه آن جرایم و آسیبهای مختلفی از جمله اعتیاد میشود بنابراین بشر باید برای ریشهکن کردن فقر تلاش کند. کشورها هم با همسایگی یکدیگر میتوانند بر این مشکل غلبه کنند.
وی گفت: امروز انسانیت از جنگ رنج میبرد. جنگ هیچ رنگ مورد پسندی نداشته و هیچ جا زیبا نیست. ما فجایع عراق، سوریه، لبنان و فلسطین را دیدهایم. امروز رنجهای بشر، رنجهای تک تک ما و هر کسی که نام انسان بر خود میگذارد.
حسن خمینی با بیان اینکه امروزه شاهد فقر، فساد، جنگ، خرافه، تحجر، نسلکشی و یگماتیم هستیم، تصریح کرد: دور هم جمع شدن احزاب را مبارک بدانیم زیرا گامی است در جهت همدلی و همافزایی برای حل مشکلات بشریت. کمیته دائمی کنفرانس بینالمللی احزاب آسیایی حتما میتواند در آینده روزهای بهتری داشته باشد زیرا گفتوگو کردن شرط اولیهای است که بتوانیم با همکاری یکدیگر رنجها و آلام جامعه بشری را کم کنیم.
یادگار امام با اشاره به موضوع این کنفرانس یعنی همکاری جهت احیای راه ابریشم، خاطرنشان کرد: راه ابریشم میتواند یکی از تلاشهای مشترک همه ما برای کم کردن آلام بشری باشد. توسعه این جاده میتواند به صلح، توسعه اقتصادی و پیشرفت و تبادل فرهنگی کمک کند و راه ابریشم نه تنها راه داد و ستد کالا بلکه راه تبادل فرهنگی و همفکری کشورها میتواند باشد.