برخورد دو کشتی در سواحل شرقی چین منجر به مفقود شدن ۳۲ خدمه که ۳۰ نفر آنها ایرانی و دو نفر بنگلادشی هستند، شده است.
به گزارش «انتخاب»، این نفتکش بر اثر این برخورد که شب گذشته اتفاق افتاد، آتش گرفته است.
بنا بر بیانیه وزارت حمل و نقل چین، در پی این برخورد که شنبه حدود ساعت ۲۰ به وقت محلی در سواحل شرقی چین روی داد، یک تانکر حامل ۱۳۶ هزار تن نفت تغلیظ شده به طور کامل آتش گرفت و خدمه آن که ۳۲ نفر شامل ۳۰ ایرانی و دو بنگلادشی بودند، در حال حاضر مفقود هستند.
تمامی افراد ناپدید شده متعلق به نفتکش بودهاند و عملیات جستجو برای یافتن آنها آغاز شده است.
وزارت حمل و نقل چین افزود: دومین کشتی که یک کشتی باری چینی با پرچم هنگ کنگ بوده است، متحمل خسارتی که امنیتش را به خطر بیندازد نشده است و خدمه آن نجات داده شدند.
این حادثه در فاصله ۱۶۰ مایل دریایی(۳۰۰ کیلومتری) از شرق دهانه رودخانه یانگتسه در نزدیکی شهر شانگهای در شرق چین به وقوع پیوست.
وزارت حمل و نقل چین همچنین تصریح کرد: نفتکش سانچی(Sanchi) با پرچم پاناما و طول ۲۷۴ متر برای شرکت ایرانی برایت شیپینگ ( Bright Shipping) کار میکرده و به سمت کره جنوبی برای تحویل محموله خود در حرکت بوده است.
دومین کشتی نیز حامل ۶۴ هزار تن غلات بود که ۲۱ نفر خدمه آن که همگی ملیت چینی دارند و نجات داده شدند.
مقامات دریایی چین هشت کشتی را برای عملیات جستجو و نجات به محل حادثه فرستادهاند و کره جنوبی نیز در این عملیات شرکت دارد.
تکمیلی/ نفتکش ایرانی از جزیره خارک حرکت کرده بود / ۶۰ میلیون دلار نفت سوخت
درحالیکه یک نفتکش حامل نفت ایران روز یکشنبه پس از برخورد با یک کشتی فله بر چینی در دریای شرق چین، آتش گرفت و محمولهاش نشت کرد، این خبر بازتاب گستردهای در رسانههای بینالمللی پیدا کرده است.
به گزارش رویترز، وزارت حمل و نقل چین در بیانیه ای در روز یکشنبه اعلام کرد نفتکش سانچی که در پاناما به ثبت رسیده است، بعدازظهر شنبه با کشتی "سی اف کریستال" در حدود ۱۶۰ مایل دریایی سواحل نزدیک شانگهای برخورد کرد.
براساس این گزارش، ۳۲ خدمه این نفتکش ناپدید شده اند.
این نفتکش از ایران به مقصد کره جنوبی در حرکت بود و حامل ۱۳۶ هزار تن میعانات بود که معادل حدود یک میلیون بشکه به ارزش حدود ۶۰ میلیون دلار بر مبنای قیمتهای کنونی نفت خام در بازار جهانی است.
این وزارتخانه اعلام کرد سانچی همچنان در آتش میسوزد و یک لکه نفتی ایجاد شده و تلاشهای امدادرسانی ادامه دارد و چهار کشتی نجات و سه کشتی پاکسازی به محل اعزام شدهاند.
شبکه دولتی سی سی تی وی تصاویری از نفتکش آتش گرفته و دودهای سیاهی که از آن بلند می شد را نشان داد.
طبق آمار رویترز، نفتکش سانچی در سال ۲۰۰۸ ساخته شد و تحت مدیریت شرکت نفتکش ایران بود. مالک به ثبت رسیده این نفتکش، شرکت "برایت شیپینگ" است.
این نفتکش که از جزیره خارک حرکت کرده بود، قرار بود روز یکشنبه وارد داسان در کره جنوبی شود.
کشتی "سی ام کریستال" که در هنگ کنگ به ثبت رسیده است، حامل ۶۴۰۰۰ تن غله از آمریکا به استان جنوبی گوانگ دانگ چین بود.
۲۱ خدمه "سی ام کریستال" که همگی تبعه چین بودند، نجات پیدا کردند.
برای دومین بار در سالهای اخیر است که یک کشتی تحت اداره شرکت نفتکش ایران تصادف می کند. یک ابرنفتکش ایرانی در اوت سال ۲۰۱۶ با یک کشتی کانتینری در تنگه سنگاپور برخورد کرد اما این حادثه هیچ تلفات انسانی و آلودگی به همراه نبود.
توضیحات قشقاوی
معاون پارلمانی، کنسولی و امور ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه، به ارائه توضیحاتی در مورد پیگیریهای دستگاه دیپلماسی کشورمان در مورد برخورد نفتکش ایرانی با یک کشتی باری چینی که طبق آخرین اخبار منجر به ناپدید شدن ۳۰ ایرانی شده، پرداخت.
حسن قشقاوی با بیان اینکه در این ارتباط با سفیر ایران در چین رایزنیها و گفتوگوهایی داشته است، ادامه داد: با توجه به اینکه این اتفاق در ۱۶۰ مایلی شانگهای رخ داده با سرکنسول کشورمان در شانگهای نیز در ارتباط هستیم تا از جزئیات دقیق اتفاق رخ داده، اطلاع پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه طبعا هرگونه اطلاع رسانی از سوی وزارت خارجه در این زمینه مستلزم اطلاعات دقیق از این اتفاق است، اظهار کرد: دوستان ما در سفارت ایران در چین و همچنین کنسولگری کشورمان در شانگهای در ارتباط با مقامات چینی هستند تا به طور کامل از ابعاد قضیه اطلاع پیدا کنند.
این مقام مسئول در وزارت خارجه، در گفتوگو با رادیو ادامه داد: طبق آنچه که گفته شده این کشتی حامل مشتقات نفت خام و پتروشیمی بوده است و این تصادف در ۱۶۰ مایلی رودخانه یانگتسه رخ داده است.
قشقاوی ادامه داد: در این کشتی ۳۰ خدمه ایرانی و چند نفر بنگلادشی حضور داشتند.
تکذیب کشته شدن همه سرنشینان ایرانی نفتکش حادثهدیده / وزارت نفت: کشتی بیمه بود
یک منبع آگاه، اخبار مربوط بر کشته شدن همه سرنشینان ایرانی نفتکش حادثه دیده کشورمان در آب های ساحلی شرقی چین را رد کرد و گفت: تلاش برای یافتن سرنشینان مفقود شده ادامه دارد.
این منبع آگاه در گفت و گو با ایرنا تاکید کرد: تعداد 30 سرنشین ایرانی و 2 شهروند بنگلادشی در این حادثه مفقود شده اند و مشخص نیست که چه اتفاقی برای آنها رخ داده است.
وی افزود: این نفتکش حادثه دیده حامل میعانات نفتی، متعلق به ایران و در اجاره شرکت کره ای بوده است.
وی ادامه داد: اکنون جلسه کمیته بحران شرکت ملی نفتکش با حضور مدیران این شرکت در حال برگزاری است که پس از مشخص شدن بررسی درباره این حادثه اطلاع رسانی می شود.
کسرا نوری مدیر روابط عمومی وزارت نفت نیز امروز اعلام کرده بود که این کشتی متعلق به ناوگان شرکت ملی نفتکش ایران و محموله آن نیز میعانات متعلق به شرکت ملی نفت ایران بوده است و البته این کشتی و محموله آن هر دو تحت پوشش یک شرکت بیمه معتبر خارجی قرار داشته اند.
سرکنسول ایران در حال مذاکره جهت دریافت مجوز برای اعزام نیروست که در صورت تحقق این موضوع ایران ریسک بالای حضور را پذیرفته و برای نجات جان خدمه های ایرانی و خارجی گروه نجات خود را اعزام می کند.