امام جمعه مشهد از سفر هفته گذشته بوریس جانسون، وزیر امور خارجه انگلیس و همچنین برنامهریزی برای سفر امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه به ایران انتقاد کرد.
به گزارش «انتخاب»، حجت الاسلام سیداحمد علمالهدی ظهر امروز در خطبههای عبادی سیاسی نماز جمعه مشهد که در حرم مطهر رضوی برگزار شد، اظهار کرد: در هفتهی گذشته ما شاهد یک نقطه منفی در کشور و منافی با اصل ارزشی مقاومت در انقلاب اسلامی بودیم و آن وزیر خارجه انگلیس در ایران و ملاقات او با مسئولین نظام بود.
وی با اشاره به اینکه «مسئله مقاومت در برابر دشمن به عنوان یک اصل قطعی ارزشی انقلاب و اسلام مطرح است»، ادامه داد: منافی ناقض و صددرصد این اصل، سازش در برابر دشمن است و سازش با دشمن با اصل مقاومت ما سازگار نیست. نکتهای که در این مسئله پیش آمد، حضور انسانی بود که یک نماد و تابلو در کشور ما ایجاد کرد که موجب یأس و ناامیدی در همه چهرهها و همه عناصر انقلابی در جوامع بیدار شده اسلامی شد.
علمالهدی با بیان اینکه «مقاومت برای ما اصل است»، تصریح کرد: هنگامی که مقاومت در برابر دشمن، اینچنین اصل قرآنی، ارزشی، دینی و انقلابی است باید بدانیم هر سازشی با دشمن در این مملکت و نظام ما، مقابله با قرآن، دین و انقلاب است.
وی با اشاره به سفر وزیر خارجه انگلیس به ایران، عنوان کرد: او به عنوان حمایت از دو جاسوس آمده و میگوید من به ایران آمدم تا نظر خود در حقوق بشر را به ایرانیها نشان دهم؛ با این وقاحت میآید و بعد هم آقایان با او جلسه گذاشته، نشست و برخاست میکنند، حرف میزنند و مذاکره میکنند.
به نوشته ایسنا، نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه «انگلیس مگر کیست و او نماینده کدام کشور است؟»، ادامه داد: این نماینده کشوری است که به تعبیر مقام معظم رهبری جاده صافکن آمریکا و منبع نکبت ملتهای منطقه است. نماینده چنین دولتی به اینجا آمد، دولتی که هماکنون عربستان سعودی با اسلحهاش در یمن این همه کودک را خاک و خاکستر میکند و این روزگار را به سر مسلمانان یمن آورده است، دولتی که حمایتش از آلخلیفه جریان شیعه و متدینین بحرین را اینگونه به خاک و خون کشیده و با علما چنین میکند. نماینده دولتی که در همه جنایات دستش در دست آمریکاست به اینجا آمد و آقایان با او نشستند تا به قول خودشان با او تعامل کنند؛ این تعامل نیست، سازش با دشمن است.
وی افزود: در این دیدارها هیچکدام از آقایان یک کلمه هم نگفتند که چرا کشور شما به عربستان اسلحه میدهد تا مردم یمن را بکشند؟ البته تنها کسی که این مسئله را گفت دبیر شورای عالی امنیت ملی بود، آن هم به دلیل اینکه خاک خورده جبهه بود، بقیه حتی یک کلمه هم حرف نزدند.
علمالهدی اضافه کرد: بعد هم میگویند این آقا شریک و همپیمان ما در برجام است و ما در مورد اجرایی شدن برجام با او صحبت میکنیم. بوریس دلقک، بوریس زنباره، دیوانه و دروغگو در مطبوعات انگلیس معروف است. این مردک الدنگ آمده دوتا جاسوس و وطنفروش را از دست شما نجات داده و به دنبال مأموریت جاسوسی خودش ببرد و شما میخواهید با او درباره برجام به عنوان یک همپیمان حرف بزنید. صحبتهای شما با این همپیمان در خصوص برجام چه شد و این صحبتها چه مشکلی از مشکلات ما حل کرد و آنها چه قدمی درباره انجام معاهداتشان در برجام برداشتند؟
وی با اشاره به سخنان موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مبنی بر اینکه «در مقدمه برجام جملهای با این مضمون وجود دارد که این توافق میتواند مسیر را برای نوع دیگری از تعامل یا تعاملی سازندهتر در منطقه فراهم کرده و زیربنای آن را ایجاد کند و این جمله به درخواست ایران در برجام گنجانده شده است»، بیان کرد: شما نماینده امین این مردم بودید و مقام معظم رهبری عمل شما را تأیید کردند، شما رفتید که این جمله را در برجام بگنجانید که مسیر تعامل با اروپا و امریکا را در آینده باز کند.
امام جمعه مشهد ادامه داد: همچنین موگرینی مدعی شده که دولت ایران قصد داشته از توافق هستهای با گروه 5+1 در چارچوب منازعه سیاسی خود با جناحهای رقیب به عنوان ابزاری برای کسب مجوز جهت تعامل با دنیا استفاده کند؛ تعامل دنیا نه، جهت سازش با دشمن استفاده کند.
وی با بیان اینکه «معاون وزیر خارجه وجود این جمله و این تحلیل را رد نکرد»، تصریح کرد: شما در برجام یک جملهای گذاشتنید که راه را باز کند تا بعد بیشتر سازش کنید و بیخود نیست اینها میگویند مذاکره موشکی داریم، به استناد همین جمله است.
علمالهدی خاطرنشان کرد: هنوز چیزی نشده در حال آمادهسازی فضا هستند تا با سرسختترین دشمنان این نظام و انقلاب، رئیس جمهور فرانسه که یک روباه جیرهخور آمریکایی ست به ایران بیاید. انگلیس برای حمایت از دوتا جاسوس به ایران بیاید و فرانسه هم برای حمایت از جریان مذاکره موشکی بیاید تا ما دیگر موشک نسازیم و آقایان هم با آنها ملاقات کنند و فرش قرمز پهن کنند و با این کار عناصر به پا خاسته بیداری اسلامی در منطقه را ناامید شوند.
مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در اظهاراتی تازه مدعی شد که در مقدمه برجام یک نیم جمله به درخواست ایران گنجانده شده که مضمون آن این است که این توافق میتواند زیربنایی برای تعامل بر سر مسایل دیگر باشد.