arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۸۲۷۴۱
تاریخ انتشار: ۳۵ : ۱۱ - ۲۱ آذر ۱۳۹۶

نیویورکر: دولت ترامپ مجبور است اسد را تا ۲۰۲۰ بر مسند قدرت سوریه بپذیرد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

نشریه آمریکایی نیویورکر گزارش داد، طبق گفته مقام‌های اروپایی و آمریکایی دولت دونالد ترامپ اکنون به رغم کشته شدن چیزی نزدیک به نیم میلیون نفر در جنگ داخلی سوریه حاضر است که بپذیرد بشار اسد، رئیس‌جمهور این کشور تا زمان انتخابات ریاست جمهوری بعدی در سوریه برای سال ۲۰۲۱ به حکومت ادامه دهد.

به گزارش ایسنا، به نقل از نیویورکر، این تصمیم متناقض با اظهارات مکرر آمریکا است مبنی بر اینکه بشار اسد باید در چارچوب یک فرایند صلح از قدرت کنار برود.

این نشریه می‌نویسد: این تصمیم آمریکا ناشی از گزینه‌های محدود دولت ترامپ، واقعیت نظامی موجود و موفقیت ایران، روسیه و حزب الله در تقویت حکومت بشار اسد است.

طی چند ماه گذشته حقایق موجود، دولت آمریکا را مجاب کردند که بپذیرند حکومت خاندان اسد که چیزی حدود نیم قرن در سوریه ادامه داشته برای چهار سال دیگر ادامه یابد.

در عین حال دولت سوریه در حال حاضر کنترل اکثریت مناطق این کشور از جمله شهرهای اصلی و مهم نظیر دمشق، حماء، حمص، لاذقیه و حلب را که زمانی جزو غنایم اصلی مخالفان دولت سوریه بودند و از نظر تحلیلگران "سوریه کارآمد" به حساب می‌آیند، در دست دارد.

حکومت سوریه و هم‌پیمانانش یعنی ایران، روسیه و حزب الله لبنان مناطقی را تحت کنترل درآوردند که یکسال پیش تنها مناطق چند پاره جدا افتاده از یکدیگر در سوریه در کنترل داشتند و اکنون حکومت بشار اسد در اکثریت جمعیت سوریه نیز بازیابی شده است.

در عین حال گروه‌های مخالف سوری که مورد حمایت آمریکا قرار داشتند تاثیر خود را از دست داده و دچار درگیری‌های داخلی و چند دستگی شده‌اند و هیچ رهبری قدرتمند دیگری نیز در هفت سال اخیر به عنوان جایگزین معتبری برای بشار اسد ظهور پیدا نکرده است. همچنین تقاضای مخالفان برای کناره‌گیری بشار اسد به عنوان پیش شرط صلح یا یک انتقال قدرت سیاسی نیز هرچه بیشتر غیرواقع‌بینانه می‌شود.

از طرفی واشنگتن مشاهده می‌کند که به لحاظ دیپلماتیک به دلیل نزدیکی روسیه، ایران و ترکیه و تسلط آنها بر فرایند صلح سوریه به حاشیه رانده شده است و چندین دور مذاکرات سازمان ملل در ژنو برای صلح در سوریه هیچ پیشرفتی نداشته‌اند. اکنون مذاکرات صلح ایران، ترکیه و روسیه که در ژانویه در آستانه قزاقستان به جریان افتاد تلاش‌های سازمان ملل را تحت الشعاع قرار داده است.

در عین حال دولت ترامپ در اولین روزهای شروع به کارش امیدوار بود سوریه تبدیل به مساله‌ای شود که بتواند بر سر آن با روسیه همکاری یا سازش کند اما در ماه آوریل ترامپ دستور یک حمله موشکی به پایگاهی در سوریه به بهانه انجام حملات شیمیایی در شهر خان شیخون را داد.

نیویورکر در انتها خاطر نشان کرد: با توجه به واقعیت‌های نظامی و سیاسی موجود مقام‌های آمریکایی اکنون به این نتیجه رسیده‌اند که هرگونه انتقال قدرت در سوریه وابسته به یک انتخابات معتبر تحت مدیریت سازمان ملل است و واقعیت‌های فیزیکی در سوریه امروز نیز دشوار هستند. تعداد بسیار زیادی از شهرها، خانه‌ها، تجارت‌ها و مراکز بهداشت و درمان، مدارس و زیرساخت‌ها در سوریه نظیر شبکه‌های برق رسانی و جاده‌ها از بین رفته است.

بیش از پنج میلیون نفر از جمعیت ۲۲ میلیون نفری سوریه نیز از این کشور فرار کرده‌اند و دو برابر این تعداد نیز از خانه‌هایشان درداخل سوریه آواره شده‌اند. دورنمای برگزاری یک انتخابات آزاد و عادلانه در سوریه که شامل میلیون‌ها آواره پراکنده در ده‌ها کشور دیگر شود یک چالش بی‌سابقه است. همچنین باید زمان بگذرد تا یک گروه مخالف سوری جدید و معتبر سر بر آورد.

دولت ترامپ می‌گوید خواهان یک فرایند سیاسی است که در بردارنده دورنمای کناره گیری بشار اسد باشد اما به این نتیجه رسیده که این فرایند سیاسی را تا سال ۲۰۲۱ یعنی زمانی که انتخابات بعدی در سوریه برنامه ریزی شده به تعویق بیندازد.

در عین حال بشار اسد با در نظر گرفتن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا در صورتی که ترامپ ریاست جمهوری را ترک کند می‌تواند همچنان در قدرت باقی بماند. مقام‌های آمریکایی نگران هستند که بشار اسد در انتخابات ۲۰۲۰ سوریه را به نحوی پیروز شده و برای سال‌های هرچه بیشتر در قدرت باقی بماند.

برچسب ها: ترامپ ، اسد
نظرات بینندگان