رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: انگلیس پس از تصویب برجام اقدام جدی برای همکاری اقتصادی انجام نداد.
به گزارش «انتخاب»، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با بوریس جانسون، وزیر خارجه انگلیس گفت: انگلیس پس از تصویب برجام اقدام جدی برای همکاری اقتصادی انجام نداد؛ در حالی که برخی از کشورهای اروپایی تلاش بسیار بیشتری کردند. حتی مشکل بانکی سفارت ایران در لندن را نیز حل نکردهاید.
رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با وزیر خارجه انگلیس و هیات همراه از ابراز همدردی دولت و ملت انگلیس در مورد زلزله اخیر تشکر کرد و گفت: ما خواهان گسترش روابط اقتصادی با اتحادیه اروپا هستیم. روابط ایران و انگلیس اگرچه تاریخ طولانی دارد اما همیشه با فراز و فرود روبرو بوده است.
علی لاریجانی افزود: ما مخالف لشکرکشی به سایر کشورها هستیم. از سال ۲۰۰۰ که ارتش های آمریکا و انگلیس ابتدا به افغانستان و سپس عراق حمله کردند، منطقه شاهد آشفتگی شد و هر روز این آشفتگی بیشتر میشود. این حملات عامل مهمی در گسترش تروریسم بود. باید به جای ایرانهراسی به آنچه در واقعیت کشورهای منطقه میگذرد، توجه کرد.
وی تصریح کرد: مردم بحرین جز دموکراسی چیز دیگری نمیخواهند. آنها خواهان حق رأی منصفانه هستند. چرا شما از سرکوب آنان حمایت می کنید؟ شما خود را مدافع حقوق بشر معرفی می کنید اما در اینجا از کسانی که حقوق مردم بحرین را ضایع میکنند، حمایت می کنید.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در یمن هم همین گونه است. چرا اجازه داده نمیشود که مردم یمن خودشان برای خود تصمیم بگیرند؟ شما برای کسانی که مردم یمن را بمباران میکنند سلاح و امکانات میدهید.
وی افزود: ما در مبارزه با تروریسم جدی هستیم. در عراق و سوریه به دعوت رسمی دولتهای آن کشورها وارد مبارزه با تروریسم شدیم. ما راه حل مشکلات منطقه را سیاسی و از طریق گفتوگو و مذاکره میدانیم. برجام که از نظر شما یک اقدام درست و موفق بود؛ چه کشورهایی در منطقه با آن مخالفت میکنند و حداکثر تلاش خود را به کار بردند که به نتیجه نرسد؟
وی گفت: تصمیم رئیسجمهور آمریکا برای انتقال سفارت آن کشور به بیت المقدس یکی دیگر از اشتباهات بسیار بزرگ دولت آمریکا است که میزان اشتباه بودن آن در آینده مشخص میشود.
وزیر خارجه انگلیس: انگلیس پشتیبان اجرای برجام است
بوریس جانسون گفت: این اولین باری است که به ایران سفر میکنم و تسلیت مردم انگلیس را به خاطر زلزله اخیر به ملت ایران ابراز میدارم.
وی افزود: ما از برجام به عنوان یک توافق نامه بین المللی حمایت می کنیم زیرا این یک توافقنامه خیلی مهم است و ما علاقمندیم نه تنها در بخش هسته ای، بلکه در بخش اقتصادی نیز مردم ایران از آن بهره ببرند.
وزیر خارجه انگلیس اظهار داشت: در حال حاضر توافق میان ایران و انگلیس در حد کافی نیست و ما در مقایسه با آلمان و فرانسه مبادلات تجاری کمتری داریم.
وی تصریح کرد: ماموریت من در این سفر، افزایش سطح همکاریها در حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی و پارلمانی و برداشتن موانع موجود میان گسترش این روابط است و خواستار آن هستیم که هیاتهای بیشتری میان دو کشور در تبادل باشد و توریستهای بیشتری از ایران به انگلیس بیایند.
وی از گروه دوستی ایران و انگلیس هم که تلاش های خوبی در جهت ارتقای سطح روابط داشتند، تشکر کرد.
وی افزود: این درست است که ما در خصوص انحلال رژیمها در منطقه اشتباهاتی داشتیم ولی نیتمان ایجاد ثبات در منطقه بود و اکنون هم بر این اعتقادیم که باید آرامش و امنیت به منطقه برگردانده شود.
وزیر خارجه انگلیس با اشاره به روابط کنونی میان ایران و عربستان تصریح کرد: تنش میان ایران و عربستان به نفع هیچ کشوری نیست و فقط باعث ایجاد جو ناپایداری می شود و باید مسائل میان دو کشور حل شود و ما قصد داریم تا تلاش ایران در جهت استقرار ثبات را به گوش سایر کشورها برسانیم.
جانسون ضمن ابراز تاسف از حضور گروهکهای تروریستی در منطقه، خاطرنشان کرد: متاسفانه پارلمان ایران و مجلس عوام انگلیس هر دو تحت حملات تروریست ها قرار گرفتند. ما علاقمند به همکاری با ایران در خصوص مبارزه با تروریسم هستیم و مطمئنا از تجارب شما در این زمینه میتوانیم بهرهمند شویم.
دو بحران قطر و لبنان، اضطراب و دوگانگی سیاست انگلیس در زمانهایی حساس را مشخص کرد؛ چرا که از یک سو لندن می کوشید موضع بی طرفانه ای در این رابطه داشته باشد، از سوی دیگر، برخی اوقات به سمت انتقاد از محور آمریکایی سعودی، گرایش می یافت.