پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : یک مطالعه تازه نشان میدهد که سرطان سینه میتواند ۱۵ سال پس از درمان موفق و خاموشی بیماری، دوباره بازگردد.
به گزارش ایسنا، زنانی که سرطان به غدد لنفاوی آنها سرایت کرده، ۴۰ درصد بیشتر در معرض خطر بازگشت این بیماری هستند.
بر اساس مطالعهای که در نشریه پزشکی "نیو انگلند" منتشر شده است هورمون درمانی میتواند خطر بازگشت دوباره سرطان سینه را کاهش دهد.
در این مطالعه ۶۳ هزار زن که به شایعترین نوع سرطان سینه مبتلا شده بودند برای مدت ۲۰ سال زیر نظر قرار گرفتند. در این نوع سرطان سینه، هورمون استروژن رشد و تقسیم سلولهای سرطانی را تحریک میکند.
همه بیماران داروهایی نظیر "تاموکسیفن" یا "مهارکنندههای آروماتاز" مصرف میکردند. این داروها با اثرات استروژن مقابله یا ترشح هورمون را متوقف میکند.
با وجود اینکه پس از پنج سال درمان، سرطان آنها از بین رفته بود، اما همواره تعدادی از این زنان تا حتی ۲۰ سال پس از اولین تشخیص دریافتند که سرطان در بدنشان گسترش یافته است.
به گزارش بیبیسی، دکتر هونگ چائوپان، سرپرست این مطالعه میگوید: نکته قابل توجه این مطالعه این است که نشان میدهد سرطان سینه میتواند برای مدت طولانی غیرفعال بماند و پس از چندین سال باز گسترش پیدا کند. خطر بازگشت این سرطان تا سالها بدون تغییر میماند و بستگی دارد به اندازه تومور اولیه و اینکه آیا به غدد لنفاوی سرایت کرده بوده یا نه؟
سالهاست که پزشکان دریافتهاند که مصرف پنج سال تاموکسیفن، خطر بازگشت سرطان سینه را پس از پایان درمان تا یک سوم کاهش میدهد.
بررسی جدید پیشنهاد میکند که هورمون درمانی به ۱۰ سال افزایش پیدا کند تا در جلوگیری از بازگشت سرطان و مرگ بیماران موثرتر باشد.
مهارکنندههای "آروماتاز" که فقط برای زنان پس از دوران یائسگی تجویز میشوند نیز موثر هستند. اما عوارض جانبی هورمون درمانی بر "کیفیت زندگی" بیماران تاثیر میگذارد و باعث میشود که بیماران این قرصها را نخورند.
این عوارض شامل نشانههای یائسگی، پوکی استخوان، دردهای مفاصل و سندروم تونل مچ دست است.
پروفسور آرنی پروشوتام، از موسسه تحقیقات سرطان انگلیس که هزینه این تحقیق را تامین کرده میگوید: از زمانی که این تحقیق شروع شده تا کنون داروهای جدید زیادی برای درمان سرطان سینه استفاده میشود.
او میگوید لازم است که آزمایشات بیشتری انجام شود تا بهتر بتوان پیشبینی کرد که کدام نوع سرطان سینه بیشتر احتمال بازگشت دارد و برای کدام بیماران بهتر است که هورمون درمانی به جای پنج سال تا ۱۰ سال انجام شود.
"سالی گرینبوک" از موسسه خیریه "اکنون سرطان پستان" میگوید: ما از همه زنانی که دوره درمان سرطان سینه را گذراندند میخواهیم که نگران و مضطرب نشوند بلکه آگاه و مراقب باشند و هر نوع علامت مربوط به گسترش احتمالی این سرطان را به پزشکشان اطلاع دهند.