پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دادستان کل عربستانسعودی روز پنجشنبه ۱۸ آبان گفت: تاکنون ۲۰۸ تن در ارتباط با تحقیقات ضد فساد مالی در این کشور بازجویی و هفت تن از آنان نیز آزاد شدهاند.
به گزارش «انتخاب» به نقل از رویترز، شیخ سعود المعجب در بیانیهای گفت که «بر اساس تحقیقات سه سال اخیر، تخمین زده می شود که دستکم ۱۰۰ میلیارد دلار در چند دهه اخیر به طور سیستماتیک مورد اختلاس قرار گرفتهاست».
او همانند سایر مقامهای بلندپایه عربستانسعودی تکرار کرد که دستگیریهای اخیر در این کشور تاثیری بر فعالیت تجاری نخواهد داشت و فقط حسابهای شخصی تعدادی اتباع سعودی در بانکها مسدود شدهاند ولی این اقدام در مورد شرکتها صورت نگرفتهاست.
دادستان کل عربستانسعودی افزود که شرکتها و بانکها آزادند تا به فعالیتهای خود ادامه دهند.
دهها تن از اعضای حکومت عربستان سعودی، مقامها و مدیران تجاری این کشور شنبه گذشته در یک اقدام ناگهانی با حکم کمیته مبارزه با فساد دستگیر شدند.
این دستگیریها تنها ساعاتی پس از تشکیل این کمیته از سوی ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی، رخ داد.
به گفته منابع آگاه، کمیته مبارزه با فساد حسابهای شاهزاده محمد بن نایف، ولیعهد برکنار شده عربستان، را نیز مسدود کرده است.
پادشاه عربستان در تابستان سال جاری با خلع محمد بن نایف از ولیعهدی، فرزندش محمد بن سلمان را جایگزین وی کرد.
کمیته مبارزه با فساد در عربستان اعلام کرده است که پول و داراییهای خلافکاران را مصادره و ضبط خواهد کرد.
در این ارتباط، خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه ۱۷ آبان گزارش داد انتظار میرود تعداد کسانی که کمیته مبارزه با فساد به سراغشان میرود به صدها تن برسد.
روزنامه نیویورک تایمز گزارش داده است که تاکنون نزدیک به ۵۰۰ تن دستگیر شدهاند که بیشتر آنها در ««مجللترین زندان دنیا» یعنی هتل ریتز-کارلتون واقع در منطقه دیپلماتیک ریاض نگهداری میشوند.
رویترز همچنین به نقل از منابع بانکی عربستان سعودی افزود که شمار حسابهای مسدود شده تا روز چهارشنبه در بانکهای داخلی سعودی به بیش از ۱۷۰۰ رسیده است. این رقم روز سهشنبه ۱۶ آبان، ۱۲۰۰ حساب گزارش شده بود.
این خبرگزاری به نقل از یک مقام در اتاق بازرگانی و صنایع ریاض گزارش داد که در صورت ضبط داراییها، کل مبلغ به ۸۰۰ میلیارد دلار خواهد رسید.
در این میان، سازمان دیدبان حقوق بشر روز چهارشنبه در بیانیهای از بازداشتهای جمعی در عربستان سعودی به اتهام فساد مالی انتقاد کرد و از حکومت این کشور خواست تا درباره بنیان حقوقی و قضایی این بازداشتها اطلاعرسانی کند.
به گزارش خبرگزاری آلمان، دیدبان حقوق بشر نوشت: این بازداشتهای گسترده را بیشتر نشانه «بازی قدرت در داخل» دانست تا حرکتی که «رسانههای سعودی» به عنوان مبارزه با فساد جلوه میدهند.