یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در خصوص وضعیت محصورین، اظهار کرد: خوشبختانه در وضعیت محصورین تسهیلاتی در نظر گرفتهشده و رفع تدریجی حصر با فراهم شدن شرایط لازم در حال انجام است و خانواده آنها در حال بازدید از محصورین هستند و بهطورکلی این روند فرجام خوبی دارد.
به گزارش انتخاب، مصطفی کواکبیان صبح امروز در نشست "مطالبه گری و آرمانخواهی دانشجو" در جمع دانشجویان دانشگاه فرهنگیان هرمزگان با بیان اینکه اگر امروز مردم سپردهگذار در نمایشگاه مطبوعات حاضرشده و فریاد میزنند ناشی از کوتاهی مسئولان وقت دولتی در عدم ساماندهی مؤسسات مالی و اعتباری است، خاطرنشان کرد: نباید در قبال ظلم بیتفاوت بود و دانشجویان باید پرچمدار مطالبه گری بوده و باشند و در مقابل تمامی اقدامان ناروا براساس منطق عدالت ورزی بایستند.
دبیر حزب مردمسالاری با بیان اینکه باید مطالبه گری یک از آرمانها مهم یک دانشجو باشد، عنوان کرد: برخی سطح امربهمعروف و نهی از منکر را به نوع پوشش و حجاب تقلیل میدهند بلکه باید دید وسیعتری داشت و به تاریخ اسلام نگاه کرد که چگونه ابوذر در مقابل بیدادیها ایستاد.
کواکبیان با اشاره به اینکه افرادی که میخواهند صادقانه به مردم خدمت کنند باید با کسانی که بیتالمال را مال البیت حساب میکنند متفاوت باشند، اظهار کرد: این خطرناک است که عدهای میخواهند بیتالمال را چپاول و غارت کنند و این موضوع چپ و راست هم ندارد بلکه باید با هرکسی در این مسیر برخورد شود.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خصوص پرسش یکی از دانشجویان مبنی بر تفسیرش از شعار "مرگ بر آمریکا" افزود: تفسیر این شعار این است که ما باسیاستهای این کشور مشکلداریم اما مرگ بر ملت و مردم آن کشور نمیگوییم.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در مقابل هر کشوری که بخواهد ظلم روا دارد، ایستادگی میکند، اظهار کرد: یمنیها به موشک دست پیداکرده و قلب ریاض را نشانه رفتند اما عربستانیها انگشت اتهام بهسوی ایران دراز میکنند درحالیکه مقامات نظامی جمهوری اسلامی ایران آن را تکذیب کردهاند و همگی اینها نشاندهنده آن است که استکبار با جمهوری اسلامی ایران و سیاستهایش که حمایت از مظلومین است مشکل دارد پس نتیجه میگیریم مرگ بر آمریکایی که گفته میشود یعنی مرگ بر سیاستهای ظالمانی آمریکا.
کواکبیان در خصوص برجام گفت: مقام معظم رهبری گفتند اگر آمریکاییها برجام را پاره کنند، ما آن را ریز ریز میکنیم، همگی معتقد به آن هستیم اما برخی از ابتدا بهطور اساسی با برجام مشکل دارند و اکنون میگویند دیدید از ابتدا گفتیم برجام مشکل دارد بلکه اینها تفاوت دارد روزی که دولت تدبیر و امید وارد مذاکره شد علیه ایران هفت قطعنامه در سازمان ملل به تصویب رسیده بود و فصل هفتم منشور اخلاقی سازمان ملل برای ایران لحاظ شده بود اما پس از برجام قطعنامهها لغو، بیمه، کشتیرانی، فروش نفت، قراردادهای نفتی، خرید هواپیما و همکاری با شرکتهای خودروساز نیز به وقوع پیوست گرچه کشوری مثل آمریکا همچنان برخی تحریمها را انجام داده و صحبتهایی میکند اما اتحادیه اروپا با آنها همراهی نکرده و همگی بر پایبندی ایران به برجام معتقدند.
وی ادامه داد: برجام همچنان میتواند دستاورد مناسبی داشته باشد و اگر اروپاییها با آمریکاییها در تضعیف آن همکاری کنند آن موقع ما هم پایبند نیستیم.
این عضو اصلاحطلب مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: اگر احساس شود که برجام دیگر خاصیت ندارد، بنده نخستین نفری خواهم بود که برجام را رد خواهم کرد.
کواکبیان یادآور شد: همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند اگر آنها برجام را پاره کنند ایران نیز واکنش متقابل نشان خواهد داد و آن را ریز ریز خواهد کرد و چنانچه طرفهای برجام به این معاهده پایبند نباشند، ایران نیز دوباره به جایگاه اول برمیگردد.
دبیر حزب مردمسالاری در بخش دیگری از این نشست گفت: مشکل جدی برای استفاده از نیروهای اهل سنت در کشور وجود ندارد اما برخی اعمال سلیقهها سبب شده تا این امر بهطور کامل انجام نشود درصورتیکه اقلیتهای دینی باید در چهارچوب نظام به حقوقشان دست یابند.
کواکبیان با اشاره به موضوع مشکل سپنتا نیکنام، تصریح کرد: این موضوع باید از مسیر قانونی و با جلسه با حضور تمامی مسئولان ذیربط حلوفصل شود و بهطورکلی نباید تفاوتی در این زمینه قائل باشیم.
این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در پاسخ به سؤالی در خصوص وضعیت محصورین، اظهار کرد: خوشبختانه در وضعیت محصورین تسهیلاتی در نظر گرفتهشده و رفع تدریجی حصر با فراهم شدن شرایط لازم در حال انجام است و خانواده آنها در حال بازدید از محصورین هستند و بهطورکلی این روند فرجام خوبی دارد.
کواکبیان در خصوص تحقق شعارهای روحانی در زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری، خاطرنشان کرد: باید مطالبه کنیم این شعارها را تا رئیسجمهور و دولت آنها را عملی سازند زیرا اگر مطالبه نشود مسئولین زود شعارهای خود را فراموش میکنند و باید رئیسجمهور به وعدههایش پایبند باشد.
وی با بیان اینکه در جلسه رأی اعتماد وزیر علوم در مجلس، تمامی موافقان اصولگرا و مخالفان اصلاحطلب بودند، عنوان کرد: همانجا اعلام کردم، متوجه نشدم رئیسجمهور اصولگرا شده یا اصولگراهای مجلس، اصلاحطلب شدهاند.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه انتصاب مشاور جوان دردی دوا نمیکند بلکه باید مدیر جوان منصوب شود، اضافه کرد: متوسط سنی شوراهای اسلامی شهر و روستا زیر ۴۰ سال، متوسط سنی مجلس زیر ۵۰ سال و متوسط سنی دولت زیر ۶۰ سال است پس باید دولت در این بخش از نیروهای جوان استفاده کند تا چابکی را به بدنه خود تزریق کند.
در این نشست حجتالاسلام محمد ذاکری (رئیس شورای هماهنگی اصلاحطلبان استان هرمزگان)، منوچهر ضیایی(رئیس دانشگاه فرهنگیان هرمزگان)، ناصر احمدی(دبیر حزب مردمسالاری در استان هرمزگان) و جمعی از اساتید و دانشجویان حضور داشتند.
به نظر میرسد شرایط جدیدی برای آقایان میرحسین موسوی، مهدی کروبی و خانم رهنورد به وجود آمده و ملاقاتهای اخیر با آنها نشان میدهد گشایشی در وضعیت آنها حاصل شده و بنا دارند قدری فضا را باز و شرایط جدیدی ایجاد کنند.