arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۷۴۱۸۲
تاریخ انتشار: ۰۴ : ۱۹ - ۰۸ آبان ۱۳۹۶

قاتل کندی کماکان ناشناس می ماند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حتی اکنون، و پس از مطالعه دقیق تعداد زیادی محقق روی اسناد دولتی در خصوص نظریه های توطئه در مورد قتل جان اف کندی، هنوز هم تمام داستان فاش نشده است.
 
دلیل این امر آن است که به گفته مقامات سابق دولتی و محققان پیشروی ترور کندی، هزاران پرونده ای که از سوی آرشیو ملی در اواخر روز پنجشنبه منتشر شده اند و دیگر اسناد، هنوز ناقص هستند.
 
جان تونهایم، که از سال 1992 تا 1998 به ریاست هیأت بازنگری سوابق ترور دولتی منصوب شده و اکنون قاضی فدرال در مینه سوتا است، و همچنین به تمامی فایل های مرتبط با کندی دسترسی داشته است اظهار داشت: "من شک ندارم که سیا، پرونده های مربوط به سرنخ های اولیه تحقیقات را نابود کرده است."
 
شواهد وجود این اسناد شامل شهادت افراد با دانش مستقیم، استناد در پرونده های دیگر یا شواهدی از جلسات و عملیات اطلاعاتی و انتظامی است که احتمالا به نحوی ثبت شده اند.
گروهی از محققان، از دانشگاهیان گرفته تا کارآگاهان خصوصی، که به مطالعه در این زمینه می پردازند، در خصوص اینکه چه کسی کندی را کشته، و چه کسی برای محافظت از اسرار دولتی یا مجرمان، شواهد را از بین برده است، اختلاف نظر شدید دارند.
 
اما اکثریت قریب به اتفاق این افراد معتقدند که مجموعه نهایی سوابق، اطلاعات قابل توجهی را به پرونده اضافه نخواهد کرد. دلیل عمده این امر آن است که برخی از اطلاعات بالقوه آشکار کننده، در این مجموعه نهایی، وجود ندارد.
 
به عنوان مثال، سوابق رسمی اندک باقیمانده از لی هاروی اسوالد، قویا نشان می دهد که مقامات دولتی از مسائلی با خبر بوده اند که نمی خواستند هرگز عمومی شود.
 
راس بیکر، روزنامه نگار تحقیقاتی و بنیان گذار سایت خبری نیوزوایت، که دارای گروهی تحقیقاتی در حال مطالعه روی اسناد تازه منتشر شده است، گفت: "به معنای واقعی کلمه غیرممکن است که در اکثر بایگانی دولتی نامی از لی هاروی اسوالد برده نشده باشد. حقیقت آن است که اشاره نشدن به نام وی در بسیاری از گزارش ها، نشان از سرپوش گذاشتن بر اصل داستان دارد."
 
جورالد پوسنر، روزنامه نگار تحقیقی، که بر خلاف بیکر معتقد است اسوالد به تنهایی عمل کرده، قبول دارد که این پرونده دارای زوایای پنهان است. احتمال دارد این زوایای گم شده، اسنادی را در بر بگیرد که نشانگر ارتباط اوسوالد با سازمان اطلاعات ایالات متحده بوده است.
یک مجموعه از مدارک گم شده سیا در این خصوص، جلد پنجم مجموعه هفت جلدی به نام فایل 201 است که از سوی دفتر آژانس امنیت ملی تهیه شده بود.
 
جان نیومن، استاد علوم سیاسی دانشگاه جیمز مدیسون با 20 سال سابقه در ارتش اطلاعات ایالات متحده، اظهار داشت: "برخی از اسناد، به جلد پنجم و افرادی که آن را مطالعه کرده اند، اشاره می کند. این اسناد کجا و در چه زمانی از میان رفت؟"
 
نیومن اصرار دارد که گم شدن داده ها، فقط به خاطر بی مبالاتی در سیستم فایل بندی سیا نبوده است، چرا که تمامی این اطلاعات گم شده، اهمیت بالایی داشته اند. وی گفت: "اطلاعات گم شده، همه به یکدیگر مربوط بوده اند. تعداد بالای پرونده های گم شده و درجه اهمیت بالای تمامی آنها، نشان می دهد که این اتفاق نمی تواند تماما به خطاهای انسانی مربوط باشد."
 
مورد عجیب دیگر، پرونده های متعددی است که در  3571 سند ثبت شده در مجموعه آرشیو ملی کندی، ذکر نشده اند.
 
رکس برادفورد، رییس بنیاد مری فرل، یک سازمان پژوهشی ناسودبر، و یکی از مقامات پیشرو در خصوص اسناد دولتی منتشر شده، گفت: "موارد بسیاری وجود دارند که ما می دانیم از بین رفته اند چرا که در اسناد دیگر، می بینیم که به آنها استناد شده است."
 
هیأت بازنگری به سوابق جان اف کندی به سرپرستی تونهایم، تردید دارند که قادر به دست یافتن تمامی سوابق و پرونده ها باشند.
 
دیوید مارول، مدیر اجرایی هیئت رسیدگی، در مصاحبه ای گفت: "ما مجبور بودیم برای دست یافتن به اسنادی که در راستای تقاضای ما باشند، به سازمان ها متکی باشیم. هیچ راه عملی برای اطمینان یافتن از اینکه آیا آنها کاملا به کار متعهد بودند، وجود نداشت." وی همچنین افزود که اعضای این هیأت بسیار نگران بودند پای مقامات اطلاعاتی که روی پرونده های مرتبط کار می کردند برای شهادت به دادگاه  کشیده شود.
 
نیومن، افسر اطلاعات پیشین ارتش خاطر نشان کرد: "روشن است که اسناد نهایی جان اف کندی، آخرین اسناد نخواهند بود. این تحقیقات به زودی به پایان نخواهد رسید."
 
 
منبع : دیپلماسی ایرانی
برچسب ها: کندی ، رئیس جمهور ، آمریکا
نظرات بینندگان