arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۷۲۰۲۰
تاریخ انتشار: ۲۱ : ۱۹ - ۲۹ مهر ۱۳۹۶

تکرار دوشنبه سیاهی دیگر/ بزرگ‌ترین سقوط تاریخ بازارهای بورس جهان در راه است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

با گذشت حدود ۳۰ سال از بزرگ‌ترین سقوط بازارهای سهام جهان و وال‌استریت، مکس کایزر هشدار داده که بزرگ‌ترین سقوط بازارهای سهام در راه است.

به گزارش فارس به نقل از راشاتودی، 30 سال پیش بازار سهام وال‌استریت بزرگ‌ترین سقوط یک روزه شاخص خود را تجربه کرد. در این روز که دوشنبه سیاه لقب گرفت، ارزش شاخص سهام وال‌استریت تنها در یک روز به یکباره 22 درصد فرو ریخت. از آن زمان تاکنون ارزش شاخص داوجونز از 1738 واحد به 23 هزار واحد افزایش یافته و ریسک بروز یک سقوط دیگر را افزایش داده است.

مکس کایزر بر این باور است که در حال حاضر شرایطی نسبتاً مشابه نسبت به آنچه در سال 1987 و روز دوشنبه سیاه ایجاد شده است.

وی معتقد است که در حال حاضر ارزش شاخص‌های سهام در بالاترین حد خود قرار دارند.

کایزر می‌گوید: از سوی دیگر بانک مرکزی فدرال آمریکا و زیرمجموعه آن به سرعت در حال تزریق پول به بازار هستند.

کارشناسان بازار سهام هشدار دادند که اتفاقات کنونی بسیار شبیه به اتفاقاتی است که در سال 1987 به شکل‌گیری دوشنبه سیاه و سقوط بازار سهام وال‌استریت منجر شدند.

در 19 اکتبر سال 1987 بازارهای سهام در سراسر جهان فرو ریخت و میلیاردها دلار از ارزش آنها به باد رفت.

سرمایه‌گذاران معتقدند بالا رفتن بیش از حد ارزش سهام در شرایط کنونی خبر از اصلاح ارزش در آینده نه چندان دور می‌دهد.

در روز دوشنبه سیاه سقوط بازارهای سهام از هنگ‌کنگ آغاز شد و به اروپا گسترش یافت و در نهایت پس از آنکه بازارهای سهام جهان را دستخوش سقوط کرد، به آمریکا رسید.

ارزش سهام داو جونز در آن زمان که متشکل از 30 شرکت از بزرگترین شرکت‌های سهامی عام آمریکا بود،‌ در آن زمان 22.6 درصد ارزش خود را از دست داد.

کایزر معتقد است: برای فهم بهتر آن چیزی که در حال وقوع است باید شرایط بحران اقتصادی سال 2008 جهان را به یاد بیاوریم.

وی معتقد است: در آن زمان بیش از 20 هزار میلیارد دلار پول نقد از طرف آمریکایی‌ها چاپ و به وال‌استریت تزریق شد تا کارگزاران بازار وال‌استریت بتوانند مشکل ترازنامه‌های خود را حل کنند و هیچ تلاشی برای اصلاح و یا اقدام در راستای تصحیح رفتار بانکداران انجام نشد و در عوض بانکداران چاپ پول و اقدامات متعاقب آن را چراغ سبزی برای ادامه سری اقدامات خود دانستند که در نهایت به سقوط و بحران اقتصادی منجر شد.

کایزر که خود زمانی کارگزار بورس بوده است، گفت: هرم بدهی در آمریکا هیچ وقت به این سطح نرسیده است.

وی درباره احتمال وقوع یک سقوط دیگر نظیر سقوط وال‌استریت در دوشنبه سیاه گفت: امکان محاسبه زمان دقیق سقوط بازارهای سهام و انفجار وجود ندارد اما این مسئله به طور حتم اتفاق خواهد افتاد.

کایزر گفت: کشورهایی نظیر روسیه که در حال خرید طلا هستند و به سمت بازارهای مالی روی آورده‌اند، بسیار هوشمندانه عمل می‌کنند و سرمایه‌گذاران حقیقی نیز باید سیاست مشابهی را در پیش گیرند.

نظرات بینندگان