arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۶۹۶۵۶
تاریخ انتشار: ۵۶ : ۱۷ - ۱۷ مهر ۱۳۹۶

نوزادانی که مادر سیگاری دارند در معرض فلج مغزی هستند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
تحقیقات نشان می‌دهد که سیگار کشیدن در دوران بارداری می‌تواند خطر فلج مغزی در نوزادان را افزایش دهد. 
به گزارش ایسنا، سیگار کشیدن در دوران بارداری می‌تواند برای مادر و نوزاد مضر باشد. در حال حاضر، یک مطالعه جدید شواهد بیشتری را نشان می‌دهد که سیگار کشیدن مادر یکی از عوامل خطر برای فلج مغزی در نوزاد است و در مورد مکانیزم‌هایی که در پس این اتفاق وجود دارد، توضیحاتی ارائه کرده است.
 
با توجه به "مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری" (CDC)، حدود 55 درصد از مادرانی که قبل از بارداری سیگار می‌کشند، عادت خود را در دوران بارداری ترک می‌کنند.
 
با این حال، حدود 10 درصد مادران باردار در ایالات متحده در 3 ماهه آخر بارداری سیگار می‌کشند.
 
سیگار کشیدن در دوران بارداری یک عامل خطر برای مشکلات بهداشتی متعدد در میان فرزندان از جمله زایمان زودرس ، نقص‌های زایمان مانند شکاف کام و یا شکاف قفسه سینه و سندرم مرگ ناگهانی نوزاد می‌شود.
 
در تحقیقات قبلی نیز محققان سیگار کشیدن مادران را با احتمال فلج مغزی در کودکان مرتبط دانسته‌اند، اما فرآیندهای مبتنی بر این ارتباط نامشخص بوده است.
 
محققان در این پژوهش جدید به رهبری دکتر هوی چن، از دانشگاه تکنولوژی سیدنی در استرالیا به روشنگری بیشتری در این زمینه پرداخته‌اند.
 
فلج مغزی یک اختلال حرکتی و تعادلی است که تخمین زده می‌شود در ایالات متحده آمریکا در هر 323 نفر بر یک نفر تاثیر می‌گذارد.
 
این وضعیت ناشی از آسیب به مغز در حال رشد بوده که ممکن است قبل از تولد، در طول تولد، در یک ماه پس از تولد، یا در سال‌های اولیه زندگی کودک رخ دهد.
 
یکی از علل فلج مغزی این است که مغز در رحم از خون غنی از اکسیژن محروم مانده که به این فرآیند(hypoxia-ischemic injury (HII می‌گویند.
 
تحقیقات جدید که اخیرا در مجله"Frontiers in Molecular Neuroscience" منتشر شده است، نشان می‌دهد که چگونه قرارگیری جنین در رحم در معرض دود سیگار، پاسخ به HII را بدتر کرده و موجب مرگ سلول‌های مغزی که با توانایی حرکتی و حافظه مرتبط هستند می‌شود.
 
محققان پژوهش خود را بر روی موش‌های متولد شده‌ای انجام دادند که مادران آنها قبل از دوران بارداری در معرض دود سیگار بودند.
 
این تیم مهارت‌های حرکتی نوزادان موش را آزمایش کرده و دریافتند که آنها مشکلات حرکتی شبیه به آنچه که در فلج مغزی رخ می‌دهد را از خود نشان می‌دهند.
 
دکتر چن می‌گوید: "ما در این پژوهش دریافتیم که نوزادانی که از مادران سیگاری متولد می‌شوند در سن نوجوانی بیشتر از حد معمول دست و پا چلفتی بوده و قدرت کمتری در اندام‌هایشان دارند. آنها همچنین اضطراب بیشتری داشته و عملکرد حافظه ضعیفی دارند که توانایی یادگیری آنها را تحت تاثیر قرار می دهد."
 
در تحقیقات بیشتر، این تیم دریافتند که مشکلات حرکتی که در بچه موش‌ها دیده می‌شود، به دلیل افزایش استرس اکسیداتیو بوده که به معنی عدم تعادل بین آنتی اکسیدان‌ها و مولکولهای مضر به نام رادیکال‌های آزاد است.
 
دکتر چن توضیح می‌دهد که HII ناشی از قرار گرفتن در معرض دود سیگار مانع از این می‌شود که میتوکندری(که نیروگاه سلول محسوب می‌شود) مقدار کافی آنتی اکسیدان‌ها را تولید کرده که این امر سبب تجمع رادیکال‌های آزاد و آسیب به سلول‌های مغزی می‌شود.
 
محققان معتقدند که این یافته‌ها دلیل دیگری است که مادران باردار از سیگار کشیدن خودداری کرده و پیشنهاد می‌کنند که عادت قدیمی سیگار کشیدن در هر زمانی متوقف شود برای مادر بهتر است.
 
دکتر چن می گوید: "آنچه که ما تاکنون مشاهده کردیم این است که برای جلوگیری از آسیب رسیدن به نوزاد، مادران باید چند ماه یا حتی یک سال قبل از بارداری سیگار را ترک کنند زیرا سیگار بر کیفیت تخمک‌ها حتی قبل از اینکه بارور شوند تاثیر می‌گذارد."
نظرات بینندگان