پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : وزیر بهداشت تاکید کرد: حاضر نیستیم آموزش علوم پزشکی را با وزارت علوم ادغام کنیم. در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری نیز درباره ارتقای آموزش پزشکی تاکید شده است.
سیدحسن هاشمی در مراسم تودیع و معارفه ریاست دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: طرح تحول سلامت با اقدامات مناسب و خوبی آغاز شد و در آغاز اجرا هم منابع به خوبی تخصیص می یافت اما در ادامه مسیر، برخی افراد کم لطفی کردند و ما را تنها گذاشتند و شرکای طرح تحول سلامت، ما را اذیت کردند که همچنان هم ادامه دارد.
وی افزود: وزارت بهداشت نسبت به سایر دستگاه های اجرایی، با زندگی و درد مردم نزدیک تر است و آنها را به خوبی می فهمد. حرف و شعار در کشور راحت است اما مردم در مورد عملکرد، قضاوت می کنند.
هاشمی با بیان اینکه احترام به دانشمندان، وظیفه هر دولتمردی است و لازم است که به دانشگاه احترام گذاشته شود، خاطرنشان کرد: اگر سخن از اهمیت دانشگاه ها می گوییم، منابع مالی مورد نیاز دانشگاه ها هم مانند پرداخت به موقع و ماهانه یارانه باید به موقع تخصیص یابد.
وزیر بهداشت تاکید کرد: حاضر نیستیم آموزش علوم پزشکی را با وزارت علوم ادغام کنیم و نمی توانیم به عقب برگردیم و در سیاست های سلامت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری نیز در خصوص ارتقای آموزش پزشکی تاکیدات فراوانی شده است.
وی اظهار داشت: با سهمیه های جدید برای دانشگاه های علوم پزشکی مخالفیم زیرا تفاوت زیادی در رتبه های درسی در یک کلاس ایجاد می شود و روش های دیگری هم برای احترام کردن وجود دارد البته منظور من، جانبازان و خانواده های شهدا و ایثارگران نیستند و آنها روی سر ما جا دارند و رتبه های بسیار خوبی هم کسب می کنند.
هاشمی گفت: گاهی تصمیمات عوام پسند می گیریم اما جرات اینکه بگوییم اشتباه کرده ایم و آنها را اصلاح کنیم، نداریم. نمی توانیم شاهد باشیم که در رشته ای مانند داروسازی در دانشگاه علوم پزشکی تهران، رتبه های ۳ هزار و ۸۰ هزار، سر یک کلاس باشند. قطعا این تصمیم اشتباهی است و مقامات ارشد نظام و روسای قوای سه گانه هم مخالفند.
وی درباره بهداشت و درمان شهر تهران گفت: بخش بهداشت و درمان در شهر تهران، نیازمند توجه بیشتری از سوی دانشگاه های علوم پزشکی است و مردم گرفتاری های زیادی دارند.
وزیر بهداشت تاکید کرد: بنده به عنوان وزیر از اول صبح تا آخر شب باید به دنبال منابع و اعتبارات باشم در حالی که دغدغه ما باید ارتقای آموزش، پژوهش، رقابت در سطح منطقه و بین الملل باشد اما حداقل ۷۰ درصد از وقت ما صرف منابع و اعتبارات می شود.
وی گفت: وزارت بهداشت ۱۸ هزار میلیارد تومان مطالبه و ۱۵ هزار میلیارد تومان بدهی دارد و این یعنی، سیستم را درست اداره کرده ایم در حالی که در ابتدای کار، بیمارستانها ورشکسته و تراز مالی منفی داشتند.
هاشمی عنوان کرد: امروز صبح یک فیلم در شبکه های اجتماعی دیدم که در آن زنی که دارای چند فرزند یتیم و صغیر بود، میراث پدری خود را در گرگان چند میلیون فروخته بود و در موسسه کاسپین در نیشابور سپرده کرده بود و می گفت کمک شما را نمی خواهم، پولم را بدهید. مردم گرفتاری های زیادی دارند و یکی از وظایف دانشگاه ها، توجه به مشکلات و گرفتاری های مردم است.
وی تاکید کرد: نمی خواهیم دانشگاه های علوم پزشکی کشور بدون توجه به مشکلات مردم، مسیر خودشان را بروند. آموزش، پژوهش و نوشتن مقالات، برای فخر فروختن نیست بلکه باید گرهی از مشکلات مردم باز کند.
وزیر بهداشت افزود: اگر افراد در مسئولیت های مختلف درست انتخاب شوند، امور هم به درستی انجام می شود در وزارت بهداشت، انتخاب وزیر، معاون، مدیر کل، رییس دانشگاه و بیمارستان و عضو هیات علمی اگر به درستی انجام شود می توان به پیشرفت امیدوار بود.
وی گفت: معدود افرادی در گروه های مختلف جامعه پزشکی فقط به منافع، قبیله، رشته و گروه خود فکر می کنند و بدون در نظر گرفتن مصالح مردم و دانشگاه، به خودشان یا رشته شان اولویت می دهند و روسای دانشگاه ها نباید در مقابل آنها کوتاه بیایند.
هاشمی اظهار داشت: تعرفه یکی از رشته های پزشکی در طول چهار سال گذشته چهار برابر شد اما هیات وزیران مصوب کرد که امسال ۲۵ درصد کاهش یابد یعنی به جای چهار برابر، سه برابر گذشته دریافت کنند؛ اما برخی دوستان چه جنجالی به پا کردند. آیا این درست است؟ در کشور ما امثال شهید حججی سر خودشان را فدا می کنند اما ما اینگونه رفتار می کنیم!
وی افزود: چرا در برخی از مناطق کشور متخصص و فوق تخصص حضور ندارد؟ چرا نباید جراح عروق در تمام استانها باشد؟ وظیفه دانشگاه است که این نیروها را تامین کند. در رشته چشم پزشکی، ۵۰ درصد کشور از فلوشیپ های چشم پزشکی بهره مند نیستند بنابراین باید روش ها را تغییر دهیم و از پول مردم که با آن دانشگاه، بیمارستان و بخش ساخته شده، ابتدا برای مردم کار کنیم نه جیب خودمان.
وزیر بهداشت اظهار داشت: اگر در جمهوری اسلامی ایران، مسئولان قدرت «نه گفتن» داشتند بهتر از پاسخ مثبت در بسیاری موارد بود و هر جا که مشکلات زیاد است به دلیل بله گفتن های بی پشتوانه است اما با وجود اینکه می دانیم ممکن است کارهایمان اشتباه باشد اما قدرت «نه گفتن» نداریم.
اوضاع مالي دانشگاه علوم پزشكي تهران بحراني است
سرپرست جديد دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: مي دانيم كه اين دانشگاه موارد زيادي بدهكاري دارد و در فشار است، تحمل مي كنيم تا از اين شرايط سخت عبور كنيم و اگر در اين مدت به ارگان هاي حياتي دانشگاه آسيب نرسد، از شوك خارج مي شويم.
عباسعلي كريمي روز يكشنبه در اولين روز كاري و در مراسم معارفه خود در دانشگاه علوم پزشكي در تهران در حضور وزير بهداشت گفت: همه مي دانيم كه به علت بدهي هاي بيمه ها و مطالبات معوقه وضعيت مالي دانشگاه علوم پزشكي تهران خوب نيست و شرايط بحراني است اما چنين شرايطي در گذشته هم بوده است بايد تحمل كنيم تا شرايط تغيير كند.
وي گفت: دانشگاه علوم پزشكي هم مانند يك انسان بيمار است. اگر در شرايط بحراني اجازه ندهيم كه به اندام هاي حياتي آن آسيب وارد شود، مطمئن باشيد كه از شوك درمي آيد و اگر در اين مدت فشار، به ارگان هاي اساسي آن آسيب نرسد به شرايط عادي بر مي گردد.
كريمي افزود: نبايد در اين شرايط فقط منفي ها را بگوييم. بايد صبر و تحمل داشته باشيم. اين دانشگاه سابقه طولاني و گذشته پر افتخار و پرفراز و نشيبي داشته است و اگر ما اين گذشته را به خوبي نشناسيم، نمي توانيم تصميم هاي درستي بگيريم.
وي گفت: 13 روز مانده به فوت و قتل اميركبير، اولين گروه از استادان طب در مدرسه دارالفنون كار خود را شروع كردند و همان گروه كوچك زمينه ساز شكل گيري اولين دانشكده طب ايران در دانشگاه تهران شدند. اكنون 83 سال از تشكيل اين دانشكده مي گذرد و من 43 سال از اين دوره را در اين دانشكده بوده ام.
سرپرست دانشگاه علوم پزشكي تهران افزود: اين دانشگاه فراز و نشيب، زياد ديده است و هم قبل از انقلاب و هم بعد از انقلاب زحمات زيادي براي اين دانشگاه كشيده شده است، زماني رئيس اين دانشگاه در برابر اجراي حكم اخراج دكتر قريب و 11 همكار او ايستادگي كرد و ما وارث يك سابقه طولاني از فعاليت اين دانشگاه هستيم.
كريمي اضافه كرد: استادان بزرگي در رشته هاي مختلف در اين دانشگاه بوده و هستند، دانشگاه علوم پزشكي تهران، دانشگاه بزرگي است. بزرگ بودن، هزينه دارد، خرج بيشتر دارد، بايد هزينه هاي اين قديمي بودن را تامين كنيم چون همه از اين دانشگاه انتظار دارند و من واقعا از وزير بهداشت تقاضا دارم، كمك كند.
وي گفت: 1700 هيات علمي و 12 هزار دانشجو در دانشگاه علوم پزشكي تهران هستند، بايد به اين افراد اعتماد كرد، اداره اين دانشگاه به دست رئيس و معاون نيست، بايد مزاحم استادان نباشيم، سنگ جلوي پايشان نگذاريم و اجازه دهيم كارشان را بكنند، دانشجويان اين دانشگاه نيز نخبه هاي كشور هستند و بايد مورد احترام باشند.
رئيس سابق مركز قلب تهران گفت: من مشكلات را مي شناسم، در مركز قلب تهران هم كه بودم، همه مي گفتند اين مركز پولدار است اما باور كنيد، زمان هايي بود كه در صندوق بيمارستان 40 ميليون تومان هم نبود اما ما اداره كرديم و صبر كرديم تا از بحران خارج شويم.
عباسعلي كريمي، استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران، جراح قلب و رئيس سابق مركز قلب تهران در 16 سال گذشته مسئوليت اين مركز را به عهده داشت و در دولت دوازدهم با حكم وزير بهداشت به سمت سرپرستي دانشگاه علوم پزشكي تهران منصوب شد.
16 بيمارستان بزرگ و قديمي تهران مانند بيمارستان امام خميني(ره)،شريعتي،سينا، ولي عصر، مركز طبي اطفال،اميراعلم و فارابي جزو مجموعه دانشگاه علوم پزشكي تهران است.
در دوره مسئوليتم آنچه را انجام دادم كه فكر مي كردم به نفع دانشگاه است
رييس سابق دانشگاه علوم پزشكي تهران با اشاره به برخي از اقدامات انجام شده در دوره چهار ساله مسئوليتش در اين دانشگاه گفت: خدا را شكر مي كنم كه بدون هيچ گونه ارتباط سببي، نسبي و ژني اين مسئوليت را برعهده گرفتم و در طي مسئوليتم اجازه ندادم كه منافع شخصي به منافع دانشگاه اولويت داشته باشد.
به گزارش ايسنا دكتر علي جعفريان امروز در مراسم توديع خود با بيان اينكه خوشحالم كه اين جلسات هميشه در دانشگاه ما شيرين و مثبت است، افزود: در روز انتصابم در سال 92، دكتر هاشمي نكاتي را ارائه كردند و من نيز به اصل احترام و حركت در مسير برنامه حفظ و ارتقاي كيفيت دانشگاه و تعهد به انجام آنچه كه در توان دارم تاكيد كردم.
وي افزود: در آغاز كار نظام مديريت آكادميك را در دانشگاه به كار گرفتيم و در همين حين هم انتزاع دانشگاه علوم پزشكي تهران از ايران كامل شد. همچنين به سفارش رييس جمهور طرح دست هاي مهربان آغاز شد كه دانشگاه علوم پزشكي تهران اجراي اين طرح در جنوب تهران را برعهده گرفت. تاكنون بالغ بر 19 هزار ويزيت تخصصي در جنوب تهران انجام داده ايم.
رييس سابق دانشگاه علوم پزشكي تهران ادامه داد: از بهمن و اسفند سال 94 نيز طرح تحول نظام آموزش و از ابتداي سال 95 طرح تحول بهداشت و تكميل شبكه را پيگيري و به صورت مستمر پايش كرده ايم. در اين دوره بيش از 60 جلسه با هيات رييسه دانشگاه داشته ايم كه باعث شد 600 نفر از اعضاي هيات علمي را چهره به چهره ببينم. علاوه بر اين فعاليت هاي بين المللي مانند جذب دانشجوي خارجي را پيش برديم و تاكنون 800 دانشجوي خارجي در دانشگاه تحصيل مي كنند. در عين حال توانستيم علاوه بر فعاليتي كه به طور سنگين در طرح تحول نظام سلامت انجام مي داديم، مسير علمي را هم دنبال كنيم. در هر يك از بخش ها گزارشي را تدوين كرده ايم و در پايان هر گزارش نيز چالش ها و پيشنهادات را مطرح كرده ايم.
جعفريان با اشاره به دو چالش اساسي در دانشگاه هاي علوم پزشكي گفت: يك چالش در داخل دانشگاه است، ما هنوز نگاهمان به دانشگاه نگاه نسل اول و دوم دانشگاه است و همواره مي گوييم كه بايد بودجه دولتي به دانشگاه بيايد تا بتوانيم كارها را انجام دهيم. اين در حالي است كه بايد نگاهمان را تغيير دهيم. ما در اين دوره كمي روي فناوري تمركز كرديم، اما اين مقدار كافي نيست. بنابراين بايد با كارآفريني و خلق ثروت و ايجاد ظرفيت هاي جديد در دانشگاه كارها را پيش ببريم.
وي ادامه داد: چالش دوم درباره هيات امناست. من اخيرا نامه اي به وزير بهداشت نوشتم كه اگر بخواهيم هيات امناها كار خود را به خوبي انجام بدهند، بايد موظف باشند، نقش تعيين كننده در تصميمات داشته باشند و در عين حال پاسخگو باشند كه دكتر هاشمي اعلام كردند كه با هر سه اين ها موافق هستند. بنابراين فرصت خوبي است تا بتوانيم در اين مسير حركت كنيم.
رييس سابق دانشگاه علوم پزشكي تهران با بيان اينكه قرار با دكتر هاشمي اين بود كه چهار سال در سمت رييس دانشگاه علوم پزشكي تهران در خدمت شان باشم، گفت: در پايان اين چهار سال نظرشان بر تغيير بود و با من هم مشورت كردند و پيشنهاد حضور دكتر كريمي را در دانشگاه دادند كه بسيار استقبال كردم. بنابراين براي دكتر كريمي آرزوي موفقيت مي كنم.
جعفريان اظهار كرد: شهادت مي دهم كه در اين دوره همه افراد با ما همراهي كرده اند. من امروز با همان لباسي به اين جلسه آمده ام كه در روز معارفه ام آمده بودم. اما شايد امروز رنگ موهايم تغيير كرده و به سپيدي پيراهنم نزديك تر شده است. حالا هم به همان بخشي برمي گردم كه از آن آمده بودم. با اين تفاوت كه در آن زمان به عنوان رييس بخش در بيمارستان اتاق داشتم، اما امروز به دليل گسترش بخش هاي بستري اتاق هم ندارم و در اتاقي مشترك با ساير اعضاي هيات علمي هستم. از طرفي خوشحالم كه در پايان مسئوليتم به حج تمتع رفتم و از همه حلاليت طلبيدم.
رييس سابق دانشگاه علوم پزشكي تهران تاكيد كرد: خدا را شكر مي كنم كه به من كمك كرد كه بدون هيچ گونه ارتباط سببي، نسبي و ژني اين مسئوليت را برعهده گرفتم و شكر ديگرم بر اين است كه تمام توانم را به كار گرفتم و به خودم اجازه ندادم كه منافع شخصي را به منافع دانشگاه اولويت دهم. براين اساس آنچه را كه فكر مي كردم به نفع دانشگاه است انجام دادم. شكرگذاري سومم هم براين است كه از اين مسئوليت راحت شدم و اين باعث مي شود تا از امشب راحت تر بخوابم.