arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۶۶۵۳۶
تاریخ انتشار: ۲۳ : ۱۴ - ۰۱ مهر ۱۳۹۶

برنی سندرز: عربستان هم‌پیمان آمریکا نیست

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
برنی سندرز، سناتور دموکرات‌ آمریکایی و رقیب سابق هیلاری کلینتون در انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری سال 2016 در مصاحبه‌ای با وب‌سایت چپ‌گرای "اینترسپت" تاکید کرد، آمریکا در اشغال کرانه باختری با اسرائیل همدست است.

به گزارش ایسنا، به نقل از اینترسپت، برنی سندرز در این مصاحبه گفت: آمریکا باید در منازعه میان اسرائیل و فلسطین نقش منصفانه و بی‌طرفانه‌تری را ایفا کند.

وی اظهار کرد: می‌توان تحت شرایطی در این منازعه اقدام به کاهش کمک نظامی 3.1 میلیارد دلاری سالانه آمریکا به اسرائیل کرد که در راستای بسته کمک نظامی عظیم 38 میلیارد دلاری به اسرائیل است.

سندرز در این باره افزود: آمریکا در اشغال کرانه باختری از جانب اسرائیل، همدست است اما در عین حال اسرائیل در این مناقشه تنها طرف مقصر محسوب نمی‌شود.

سندرز در گذشته نیز علنا خواهان پایان اشغالگری‌های اسرائیل علیه اراضی فلسطینی‌ شده بود.

با این حال او اخیرا با درخواست‌های تحریم اسرائیل نیز مخالفت کرد و با امضای نامه‌ای که از سوی کل سنای آمریکا تصویب شد، سازمان ملل را به خاطر آنچه که "غرض ورزی علیه اسرائیل" خواند، محکوم کرد.

سندرز در این مصاحبه گفت: آمریکا در روابط فلسطین با اسرائیل باید نقش بسیار بی‌طرفانه‌تری ایفا کند اما در حال حاضر چنین چیزی مطرح نیست.

او در پاسخ به این سوال که کاهش کمک نظامی به اسرائیل را مدنظر قرار می‌دهد، جواب مثبت داده و توضیح داد: اعتبارات آمریکا نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند و من دوست دارم که افراد در خاورمیانه پشت میز مذاکره با دولت آمریکا نشسته و بررسی کنند که چطور کمک‌های آمریکا می‌تواند باعث نزدیک شدن مردم به یکدیگر شود نه اینکه تنها جنگ تسلیحاتی در منطقه ایجاد کنند.

وی افزود: من فکر می‌کنم پتانسیلی خارق‌العاده برای آمریکا وجود دارد تا به مردم فلسطین در بازسازی نوار غزه و دیگر مناطق کمک کند و به طور همزمان از اسرائیل نیز تقاضا کند تا در چارچوب منافع خودش با دیگر کشورها در زمینه مسائل محیط زیستی همکاری کنند.

برنی سندرز در عین حال از سیاست خارجی آمریکا در قبال عربستان نیز شدیدا انتقاد کرد و گفت: من فکر می‌کنم یکی از حوزه‌های سیاست خارجی آمریکا که باید در آن تجدیدنظر صورت گیرد موضع ما در قبال ایران و عربستان است. آمریکا به هر دلیل که البته از نظر من برخی از این دلایل مرتبط با کلمه سه حرفی "نفت" هستند، این حقیقت را که عربستان یک کشور به طرز باورنکردنی ضد دموکراتیک است و نقش بسیار بدی در سطح بین‌المللی ایفا کرده، مورد بی‌اعتنایی قرار داده است. این در حالی است که ما بارها طرف آنها را گرفته‌ایم اما در قبال ایران که به نوبه خودش انتخابات برگزار می‌کند و جوانانش حقیقتا خواهان ارتباط هستند، ما آنها را سرکوب می‌کنیم.

سندرز ادامه داد: لازم به ذکر نیست که بسیاری از بمب‌گذاران 11 سپتامبر اهل عربستان بودند و مهمتر از آن از نظر من این است که آنها به تامین مالی مدارس اسلامی و ترویج دکترین شدیدا افراطی وهابی در بسیاری از کشورهای جهان ادامه می‌دهند. آنها در همین راستا از مساجد و مدارس اسلامی مربوط به آنها حمایت کرده و به نفرت دامن می‌زنند.

با این حال سندرز گفت: یکسری "نگرانی‌های مشروع" درباره سیاست خارجه ایران وجود دارد اما آمریکا باید در تعامل با حکومت‌های مذهبی در ریاض و تهران رویکرد "بی‌طرفانه" در پیش بگیرد.

برنی سندرز در پاسخ به اینکه عربستان هم‌پیمان آمریکا است، پاسخ داد: آیا من آنها را یک هم‌پیمان درنظر می‌گیرم؟ من آنها را یک کشور غیردموکراتیک در نظر می‌گیرم که اقدام به حمایت از تروریسم در سراسر جهان کرده و از تروریسم حمایت مالی کرده‌اند، بنابراین نمی‌توان آنها را هم‌پیمان آمریکا در نظر بگیرم و باید گفت خیر، آنها هم‌پیمان آمریکا نیستند.
برچسب ها: برنی سندرز ، آمریکا
نظرات بینندگان