دو چهره برجسته رسانه ای از تشکیل معاونت اطلاع رسانی در ریاست جمهوری استقبال کردند و آن را گامی در جهت معرفی بهتر دستاوردهای دولت توصیف کردند.
حجت الاسلام والمسلمین محمود دعایی در این رابطه به «انتخاب» گفت: طبیعتا باتوجه به تجربه 4 سال گذشته و کلا دولت یازدهم، ریاست محترم جمهور به این نتیجه رسید که یک مرکز قابل اعتماد و مجرب در زمینه اطلاع رسانی در دولت راه اندازی کند.
وی افزود: این اقدام به منظور جلوگیری از پراکندگی برخی اظهارنظرها و ناتوانی بعضی دوستان که مسئولیت اطلاع رسانی را پیشتر در دولت برعهده داشتند، صورت می گیرد.
مدیرمسئول روزنامه اطلاعات اضافه کرد: منطقا، تشکیل معاونت اطلاع رسانی را باید به فال نیک گرفت، چراکه در نبود چنین مرکزی، در 4 سال گذشته، دولت با مشکل مواجه بود.
وی با بیان اینکه رضا صالحی امیری وزیر پیشین ارشاد گزینه ی معاونت اطلاع رسانی رئیس جمهوری است، گفت: صالحی امیری با تجاربی که از گذشته دارد، پاسخگوی نیازهای دولت خواهد بود.
دعایی در پایان ضمن تمجید از انتخاب احتمالی صالحی امیری بعنوان معاون اطلاع رسانی، او را فردی با تجربه، صادق و خیرخواه توصیف کرد.
محمدعطریانفر نیز ضمن استقبال از تشکیل معاونت اطلاع رسانی به «انتخاب» گفت: دولت اول اقای روحانی، دستاوردهای قابل توجه و موفقیت های ویژه ای در حوزه مباحث اقتصادی، اجرایی، صنعتی و مدیریتی داشت، اما پا به پای این توفیقات، دولت موفقیت چندانی در عرضه فعالیت های خود نداشت.
وی افزود: حضرت امام خمینی، به دولت توصیه می کردند که همواره مردم را در جریان فرایند امورات بگذارد.
عطریانفر با بیان اینکه دولت دستگاه های اطلاع رسانی محدودی داشت، اضافه کرد: باتوجه به اینکه مرکزیت و و تفاهمی در دولت اول اقای روحانی در عرصه اطلاع رسانی وجود نداشت، تک تک وزارتخانه ها و بخشی در درون ریاست جمهوری، پیام هایی را به جامعه منتقل می کردند.
وی خاطرنشان کرد: واقعیت این است که تنها کسی که در حوزه اطلاع رسانی می تواند در دولت قبل، نمره قبولی بگیرد شخص آقای حسن روحانی است. فی الواقع، او خود در راس فعالیت ها برای انتقام مفاهیم و دستاوردها به جامعه بود و در این زمینه کاملا احساس مسئولیت کرد و در فرصت های مختلفی که بدست می اورد، به این امر مبادرت می کرد.
این تحلیلگر اصلاح طلب ادامه داد: رئیس جمهور می تواند این ماموریت را ادامه دهد اما این بدین معنا نیست که کل بار اطلاع رسانی به دوش او باشد.
عطریانفر تاکید کرد: در 4 سالی که گذشت، دولت در حوزه اطلاع رسانی دچار فقر و محرویمت بود و در این حوزه احساس مسئولیت خاصی وجود نداشت.
وی گفت: اکنون باتوجه به آثار و تبعات نامناسب، دولت به دنبال آن است که خوشبختانه این محرومیت و کاستی و کمبود را به شکلی جبران کند. جمع بندی هم این است که یک معاونت تشکیل شود.
عطریانفر افزود: بنابر اطلاعاتی که به بنده رسیده، اقای صالحی امیری که پیشتر وزیر ارشاد بودند، به احتمال زیاد عهده دار مسئولیت معاونت اطلاع رسانی خواهد بود.
وی با اشاره به تجربیات صالحی امیری گفت: باتوجه به شناخت فراگیری که صالحی امیری در حوزه رسانه دارد، می تواند به فعالیت های دولت در حوزه اطلاع رسانی نظم ببخشد و توصیف عملکرد دولت را به صورت یکپارچه و مدیریت شده دربیاورد.
آشفتگی ساختاری دستگاه اطلاع رسانی دولت به گونه ای است که تا کنون در موراد متعددی به دولت آسیب رسانده، تا جایی که در برخی موارد، مانند دستاوردهای برجام، روحانی شخصا مجبور به ورود و دخالت شده است.