arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۵۷۶۷۹
تاریخ انتشار: ۲۵ : ۲۳ - ۰۹ مرداد ۱۳۹۶

۲۹میلیون ایرانی گرفتار چاقی و اضافه وزن / ماجرای کمبود اقلام دارویی

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: ۲۹ میلیون ایرانی دچار اضافه وزن و چاقی هستند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: ۲۹ میلیون ایرانی دچار اضافه وزن و چاقی هستند.

به گزارش انتخاب، دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری هفتگی به سوالات خبرنگاران در خصوص آخرین رویدادهای حوزه سلامت پاسخ داد.

وی درخصوص کمبود اقلام دارویی که سوال یکی از خبرنگاران بود، گفت: اگر به یکسال قبل از شروع دولت یازدهم دقیق شویم متوجه خواهیم شد که نزدیک به ۳۰۰ قلم کمبود دارو در آن زمان وجود داشت که در دولت یازدهم توانستیم تعداد اقلام کمبود دارویی را به ۲۵ تا ۳۰ قلم برسانیم که منطبق با کشورهای پیشرفته دنیاست.

وی افزود: ما کشوری هستیم با درآمد اقتصادی متوسط که میزان اعتبارات حوزه سلامت در این کشور محدود است بنابراین نمی توان انتظار داشت با سرانه چند صد دلاری میزان مصرف دارو منطبق با امریکا باشد که سرانه بهداشت و درمان آن ۱۰ هزار دلار است.

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر برخورد فیزیکی یکی از پرسنل بیمارستان تبریز با بیماران بستری گفت: ما برای کنترل بیماران بدحال اصول علمی داریم که با توجه به کمبود پرسنل و برخورد غیرعلمی آن پرسنل با بیمار با فرد خاطی برخورد لازم صورت خواهد گرفت.

حریرچی درباره میزان تجویز آنژیوگرافی و سی تی آنژیو در کشور اظهار داشت: با توجه به اینکه قالب نظام پرداختی در حوزه سلامت به شکل کارانه است رقابت هایی در بین رشته های مختلف پزشکی به وجود می آید که اضافه تجویز آنژیوگرافی و سی تی آنژیو از این قاعده مستثنی نیست.

سخنگوی وزرات بهداشت در ادامه به موضوع اضافه وزن و چاقی در کشور اشاره کرد و گفت: با توجه به کم تحرکی که در بین آحاد جامعه وجود دارد ۲۴.۱ درصد زنان ایرانی چاق و یک سوم نیز اضافه وزن دارند به طوری که در مجموعه ۶۰ درصد بانوان کشور ما دچار اضافه وزن و چاقی هستند.

حریرچی همچینین به وضعیت چاقی و اضافه وزن در مردان اشاره کرد و اظهار کرد: ۱۳.۸ درصد مردان ما چاق هستند و ۳۵.۳ درصد اضافه وزن دارند.

وی با اعلام اینکه در ۳۵ سال گذشته میزان چاقی بیش از ۵ برابر شده است، گفت: ۱۱ میلیون ایرانی در کشور دچار چاقی هستد و همچنین میزان اضافه وزن بیش از ۳.۵ برابر شده است. در حال حاضر ۲۹ میلیون از جمعیت ۸۰ میلیونی ایران دچار چاقی و اضافه وزن هستند.

سخنگوی وزارت بهداشت با اعلام اینکه در حدود ۹۰ تا ۹۵ درصد زنان و مردان بالغ ایرانی دچار کم تحرکی هستند، افزود: این در حالی است که ۳۰ درصد غذای ما ایرانی ها که مصرف می کنیم اضافه است.

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه به موضوع نظام ارجاع الکترونیک در کشور اشاره کردو گفت: در فاز اول اجرای نظام ارجاع الکترونیک در شهرها و روستای زیر ۲۰ هزار نفر آغاز می شود که در فاز دوم به شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر و در فاز سوم به کلانشهرها و شهرهای پرجمعیت می رسد.

وی با اعلام اینکه در هیچ جای دنیا افراد به طور مستقیم به پزشک متخصص و فوق تخصص مراجعه نمی کنند، تاکید کرد: در کشورهای پیشرفته افراد حتما می بایست توسط پزشک خانواده ویزیت و معاینه شوند و در صورت نیاز به پزشک متخصص و فوق تخصص ارجاع داده می شوند.

سخنگوی وزارت بهداشت درباره توزیع داروهای مخدر گفت: آنچه مسلم است در داروخانه های بیمارستانی و داروخانه های منتخب وزارت بهداشت مسکن های قانونی با تجویز پزشکان در دسترس بیماران صعب العلاج و درد شدید قرار می گیرد که این موضوع با تجویز داروهای مخدر کاملا متفاوت است.

حریرچی به تاخیر بیمه ها در پرداخت مطالبات بیمارستان ها و داروخانه ها اشاره کرد و خاطرنشان کرد: این مسئله باعث شده تامین داروهای برخی بیماران از جمله بیماران هموفیلی دچار مشکل شود.

وی درباره توتون های حاوی مواد روانگردان گفت: در بازرسی هایی که از برخی توتون های مصرفی در قلیان ها داشته ایم به مواردی از وجود مواد روانگردان در توتون ها رسیده ایم.

سخنگوی وزارت بهداشت در ارتباط با موضوع انتخابات نظام پزشکی و اعتراضاتی که به نقد رای گیری الکترونیکی وجود دارد گفت: وزارت بهداشت برای بالا بردن میزان مشارکت جامعه پزشکی دست به کار شجاعانه و پر ریسکی زد به طوری که برای رای گیری الکترونیکی تمام تست ها جواب داده بود اما یک اشکال در روز انتخابات به وجود آمد که رفع نشد.

منبع: مهر
نظرات بینندگان