پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : آیا معمولا طعمه پشهها میشوید؟ یا اینکه تاکنون پشهای شما را نیش نزده است؟
به گزارش انتخاب به نقل از ایسنا، پشهها در مقابل انسانها رفتار یکسانی از خود نشان نمیدهند.
چرا پشهها برخی از ما را نیش میزنند و برخی دیگر را نه؟ خلاف باور عمومی پشهها طعمههای انسانی خود را بر اساس نوع پوست انتخاب نمیکنند بلکه این طعمهها بر اساس بوها انتخاب میشوند.
بوها و گروه خونی
به گزارش یورونیوز به نقل از وبسایت فرانس انفو، پشهها یک سیستم بویایی توسعه یافته دارند که از طریق آن، بو را دریافت میکنند. در میان بوهای مورد علاقه این حشرات میتوان بوی عرق و دی اکسید کربن را برشمرد. پشهها اسید لاکتیک، اسید اوریک، آمونیاک و سایر موادی را که در عرق ترشح میشوند، بو میکشند و به آن علاقمندند.
علاوه براین، بدنهای گرمتر یا بدنهایی که از آنها بیشتر دی اکسید کربن خارج میشود مستعد این هستند که مورد حمله پشهها قرار بگیرند. به طور مثال آدمهای چاق، زنان حامله و افرادی که الکل مصرف میکنند در این دسته قرار میگیرند.
منشا برخی بوها ژنتیک است. بعضی بوها هم به دلیل وجود برخی باکتریهای خاص در هر انسان وجود دارند. در این بین گروههای خونی هم نقش دارند. افرادی که دارای گروه خونی O هستند، دو برابر بیشتر از افرادی گروه خونی A دارند، قربانی نیش پشهها میشوند. البته در این بین ۸۵ درصد افراد، مادهای را از پوست خود ترشح میکنند که نشان دهنده گروه خونی آنها است اما بدن ۱۵ درصد افراد، این ماده را ترشح نمیکنند و اگر این افراد بهطور مثال گروه خونی O هم داشته باشند کمتر طعمه پشهها میشوند.
از سوی دیگر بعضی پشهها به رنگهای تیره کشش بیشتری دارند. پس بهتر است در زمان غروب آفتاب، لباسهای رنگ روشن بپوشید تا از نیش پشهها در امان بمانید.