arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۵۴۴۱۵
تاریخ انتشار: ۲۳ : ۱۰ - ۲۲ تير ۱۳۹۶

10 روش جایگزین برای صرفه‌جویی برق

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
روزنامه جام جم در گزارشی، نوشت: موقعیت ایران و انرژی خورشیدی 300 روز آفتابی در 90 درصد خاک کشور، ایران را پایگاهی ایده‌آل برای استقرار انرژی خورشیدی می‌کند.

به گزارش انتخاب، در گزیده ای از این گزارش می خوانیم: در حالی که این روزها به خاطر بار سنگین مصرف برق با قطع مداوم این منبع انرژی در بسیاری از مناطق کشور مواجه هستیم.

استاندار خراسان رضوی علیرضا رشیدیان در بهره‌برداری از نخستین نیروگاه‌های خورشیدی در یکی از روستاهای خراسان رضوی اعلام کرد اگر تنها از یک درصد مساحت ایران، انرژی خورشیدی جذب کنیم و بازده تولید 10 درصد باشد می‌توانیم روزانه 9 میلیون مگاوات ساعت انرژی برق از خورشید دریافت کنیم که این میزان 25 درصد مصرف یک سال برق کشور است. اما امروز استفاده از انرژی خورشیدی بیش از هر چیز یک سیستم لوکس به نظر می‌رسد تا یک منبع کاربردی و به دلیل نبود سرمایه‌گذاری گسترده در این زمینه این امکان را به احتمالی ناممکن بدل کرده است.

پیشنهاد به دولت و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی واضح است: «ترویج و گسترش بهره‌برداری از انرژی‌های پاک و رایگان طبیعت.» اما تا زمانی که این اتفاق بیفتد ما نیز باید کاری کنیم تا استفاده مفید و بهینه و صرفه‌جویی در برق و انرژی در خانواده‌ها نهادینه شود.

ساعت‌های کم‌بار

ساعت‌هایی هست که به دلیل خاموش بودن تلویزیون و برخی وسایل دیگر، از پیک مصرف خارج است. معمولا نیمه شب تا صبح شامل این زمان می‌شود که می‌توانید فعالیت‌هایی مثل استفاده از ماشین لباسشویی را در این زمان برنامه‌ریزی کنید. هزینه برق شما نیز در این ساعات کاهش می‌یابد.

زیر سقف آسمان

یادش به خیر قدیم‌ها چقدر زیر سقف آسمان و داخل پشه بند می‌خوابیدیم. امروز هم می‌توانید از هوای نسبتا خنک شب استفاده کنید و از بالکن یا بام و حیاط خانه برای خوابیدن استفاده کنید تا هزینه برق کاهش یابد و مصرف آن نیز کنترل شود. البته اغلب این مورد برای خانه‌های ویلایی و یکی دو طبقه قابل اجراست.

ملحفه خیس

وای از وقتی که به خانه برسید و برق نباشد و حتی آب خنک هم در لوله‌ها جریان نداشته باشد. خیلی از شهرهای جنوبی در طول روز این وضعیت را تجربه می‌کنند. به شما توصیه می‌کنیم در این ساعات اگر دچار قطع برق شدید از یک ملحفه خیس استفاده کنید، آن را چند بار محکم تکان دهید تا خنک شود و بعد روی خود بیندازید و استراحت کنید.

برچسب انرژی

این مورد به گرما ربطی ندارد. به زمانی مربوط است که می‌روید به بازار تا وسایل برقی بخرید. سعی کنید از وسایلی استفاده کنید که مصرف انرژی آنها در پایین‌ترین سطح و بهره وری آنها در بالاترین سطح باشد. این وضعیت در برچسب انرژی نشان داده شده است.

لامپ اضافی خاموش

شاید این توصیه را زیاد شنیده باشید، اما شاید تکرارش خالی از لطف نباشد. چون همیشه فراموش می‌کنیم. ضمنا لامپ کم‌مصرف را هم فراموش نکنید. هر لامپ کم‌مصرف می‌تواند 5 برابر لامپ رشته‌ای معمولی روشنایی تولید کند.

انباری برای لباس‌ها

ماشین لباسشویی در هر بار فرآیند شست وشو برق زیادی مصرف می‌کند، پس چه بهتر وقتی آن را روشن می‌کنید با ظرفیت کامل از آن استفاده کنید. لباس‌ها را جمع کنید تا یک ماشین کامل شود. این موضوع را برای اتوکشی لباس‌ها هم در نظر بگیرید.

رنگ روشن

لامپ‌ها را تمیز نگه دارید تا بهتر نور‌افشانی کنند و در خانه از رنگ روشن برای رنگ‌آمیزی دیوارها استفاده کنید که به نور کمتری نیاز دارد.

انرژی جایگزین

این روزها استفاده از توستر و ماکروویو را به حداقل برسانید و از گاز استفاده کنید. پر بودن بیش از حد کیسه جاروبرقی و گرفتگی لوله آن باعث مصرف برق بیشتری می‌شود، از این اتفاق پیشگیری کنید. زدودن برفک یخچال و بازنکردن مکرر در آن نیز از تدابیر مهم برای ذخیره انرژی است.

صرفه‌جویی آیینی کهن

در دین ما صرفه‌جویی مورد توجه بسیار قرار گرفته است و حضرت علی(ع) خوش‌ترین زندگی را زندگی با قناعت می‌داند. اگر همه مردم همت کنند تا در روزهای گرم تابستان بهترین شیوه مصرف را پیش گیرند چه‌بسا گرم‌ترین نقاط ایران از برق بی‌بهره نخواهند بود و از گرمازدگی نجات خواهند یافت. نگاهی به خانه‌های قدیمی ایرانی نشان می‌دهد ساخت آب انبارها، بادگیرها، سرداب‌ها و سبک معماری با دیوارهای ضخیم و کاهگلی و خشتی بهترین تدبیر در نگهداری از انرژی بوده است.

مهندس مرجان فقیری در این زمینه می‌گوید: پیش از آن که خانه‌ها را با سنگ و گرانیت و شیشه‌های منعکس‌کننده نور و حرارت بپوشانند باید به این فکر می‌کردند که خصوصیات اقلیمی هر شهر چه مواد اولیه‌ای را برای بنایی می‌طلبد. وی که سبک معماری گذشته را توام با خلاقیت و صرفه‌جویی حداکثری در مصرف انرژی می‌داند، می‌افزاید: قرار دادن کانال‌های هوایی و بادگیر‌ها در ساختمان‌های یزد که شهری بسیار گرم به حساب می‌آید نوعی کولر بدون مصرف برق و راهکاربومی و مدبرانه‌ای برای این صرفه‌جویی بوده است. استفاده از سردی آب قنات، سرداب‌ها، استفاده از عمارت تابستانی و زمستانی با توجه به تابش خورشید از ظرایفی بود که امروز بندرت به آن فکر می‌شود.
نظرات بینندگان