پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مشارکت بالای مردم در انتخابات دیروز که خوشبختانه با آرامش و امنیت قابل تحسین برگزار شد، یکی از برکات انقلاب و نظام جمهوری اسلامی است. به خاطر این نعمت ارزشمند باید از مردم و دستاندرکاران اجرایی و فراهمکنندگان امنیت فضای انتخابات تشکر کرد.
روزنامه «جمهوری اسلامی» در سرمقاله خود میافزاید: کسانی که در انتخابات ریاست جمهوری، شوراها و مجلس شورای اسلامی از رقبای خود پیشی گرفتهاند، باید بدانند که پیروز اصلی مردم هستند که بار دیگر با حضور حماسی خود در صحنه، بیداری خود را به نمایش گذاشتند و وفاداری خود به آرمانهای انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی را نشان دادند.
مهمترین رکن انتخابات، مردم هستند که با آمدن به پای صندوقهای رأی، به افرادی در جایگاههای اجرایی و تقنینی مجال خدمت میدهند. به همین دلیل، کسانی که در جریان انتخابات به این مسئولیتها راه مییابند باید قدردان مردم باشند و خود را خادمان مردم بدانند و تمام تلاش خود را برای حل مشکلات مردم بکار بگیرند.
در جریان تبلیغات انتخاباتی بهویژه مناظرههای نامزدهای ریاست جمهوری، بداخلاقیهایی صورت گرفت که در شأن ملت ایران نبود. نظر عموم بعد از این مناظرهها این بود که از افرادی که خود را برای قرار گرفتن در جایگاه مهم ریاست جمهوری شایسته میدانند، چنین بداخلاقیهایی انتظار نمیرفت. این رفتار نادرست، در تصمیم عدهای از مردم برای حضور در پای صندوقهای رأی مؤثر بود. قطعاً اگر این بداخلاقیها نبود، درصد مشارکت مردم بیش از آنچه اتفاق افتاد میبود.
علاوه بر مناظرهها، در تبلیغات ستادها و هواداران بعضی از نامزدهای ریاست جمهوری اقدامات خلاف قانون و اخلاق زیادی صورت گرفت که مایه تأسف مردم شد؛ اقداماتی از قبیل پاره کردن اوراق تبلیغاتی رقیب، توزیع اوراق حاوی دروغ و تهمت و هزینه کردن از بیتالمال برای تبلیغ فرد مورد نظر که با هیچیک از موازین شرعی، قانونی و اخلاقی سازگاری ندارند و حتی در مواردی تخلف و جرم محسوب میشوند.
این اقدامات خلاف، قطعاً نشانه وجود بیماری در جامعه آنهم در لایههای بالای آن است. آیا عقلای قوم نباید وجود این بیماری را هشداری برای نظام اسلامی بدانند که اولین و مهمترین رسالت آن، رشد اخلاقی و نهادینه کردن پای بندی به قانون و شرع و اخلاق در جامعه است؟ باید بپذیریم که تا رسیدن به اهداف معنوی انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی فاصله زیادی داریم و متأسفانه هر وقت امتحانی پیش میآید مشخص میشود این فاصله نهتنها در حال کم شدن نیست بلکه زیادتر هم میشود. این وضعیت برای نظام جمهوری اسلامی زیبنده نیست و بزرگان نظام باید برای نهادینه کردن اخلاق در جامعه به اقدامات جدی، ریشهای و درازمدت روی آورند.
این نکته هم باید مورد توجه باشد که اگر نامزدهای ریاست جمهوری افرادی با صلاحیتهای بالای اخلاقی و دینی و قانونی باشند، قطعاً میزان پایبندی به ضوابط در تبلیغات انتخاباتی نیز بالا خواهد بود و آنچه در تبلیغات انتخابات اخیر مشاهده شد پیش نخواهد آمد. زیرا افراد صاحب صلاحیتهای اخلاقی علاوه بر اینکه خود مرتکب خلاف اخلاق نمیشوند، ستادها و اطرافیان و هواداران خود را نیز کنترل میکنند و مانع تخلف آنها از ضوابط میشوند.
آنچه در تبلیغات انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری رخ داد، باید اعضای محترم شورای نگهبان قانون اساسی را به این نتیجه برساند که برای احراز صلاحیت داوطلبان ریاست جمهوری دقت بیشتری لازم است. اینکه قانون اساسی جمهوری اسلامی تعبیر بسیار پرمعنای «رجال مذهبی و سیاسی» را برای نامزدهای ریاست جمهوری بکار برده، برای این است که شورای نگهبان، هر کسی را واجد صلاحیت نداند. قطعاً کسانی که از مصادیق رجال مذهبی و سیاسی باشند حاضر نمیشوند برای چند روز در اختیار گرفتن قدرت، به دروغ و تهمت و تخریب رقیب متوسل شوند.
بنابراین، قطعاً اگر شورای نگهبان در نحوه احراز صلاحیت نامزدهای ریاست جمهوری دقت لازم را داشته باشد و افراد واجد صلاحیتهای بالا به مرحله رقابت برای به دست آوردن جایگاه ریاست جمهوری راه یابند، شاهد بداخلاقیها و اقدامات خارج از ضوابط در تبلیغات انتخاباتی نخواهیم بود و مردم ما با این احساس تلخ مواجه نخواهند شد که گویا آنچه در بعضی کشورها از جمله آمریکا در تبلیغات انتخاباتی ریاست جمهوری رخ داده در کشور ما که دارای یک نظام حکومتی دینی است نیز تکرار شده است!
تاکید بر این نکات، به این دلیل است که با عبور از انتخابات، عوارض منفی و نواقص را فراموش نکنیم و از همین امروز درصدد فراهم ساختن زمینه رفع نواقص برآئیم تا به خواست خدا در آینده شاهد انتخاباتی فاقد عوارض منفی باشیم، انتخاباتی که بتوانیم به عنوان ملت مسلمان و انقلابی ایران به آن افتخار کنیم و آشکارا اعلام کنیم که پیروز انتخابات ما اخلاق بود.