arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۴۴۲۳۹
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۲۳ - ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۶

جهانگیری:با برهم زدن روابط خارجی نمی‌توان شغل ایجاد کرد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
معاون اول رییس جمهور گفت: برخی از نامزدهای انتخابایت ریاست جمهوری فقط وعده ایجاد اشتغال داده و تاکنون برنامه‌ای برای این امر ارائه نکرده‌اند.
 
به گزارش انتخاب به نقل از ایلنا، اسحاق جهانگیری در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری درباره برنامه‌هایش برای ایجاد شغل پایدار و سرمایه لازم برای این کار و نحوه تامین آن گفت: در این رابطه بحث‌های زیادی شده و برخی کاندیداها هم وعده‌هایی دادند ولی من برنامه مشخصی در این میان ندیدم.
 
خالص شغل ایجاد شده از سال ۸۴ تا ۹۲ حدود صفر است
 
او گفت: خالص شغل ایجاد شده از سال ۸۴ تا ۹۲ حدود صفر است و انباشت بیکاری حدود ۳ میلیون بوده و متقاضیان شغل نیز هر ساله اضافه می‌شود و به طور متوسط سالانه یک تا یک و نیم میلیون نفر جویای کار اضافه می‌شود که عمدتاً متولدان دهه ۶۰ هستند.
 
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه بهترین دوران ایجاد شغل‌مان در دولت اصلاحات است، اظهار کرد: در آن دولت سالانه حدود ۶۵۰ هزار شغل ایجاد شده و در سال‌های اخیر نیز همین حدود شغل ایجاد شده اما نسبت به متقاضیان کم است و به همین دلیل با کسری روبرو هستیم.
 
طبق برنامه ششم باید سالانه ۹۵۰ هزار شغل ایجاد کنیم
 
معاون اول رییس جمهور اضافه کرد: بنابر برنامه ششم توسعه باید سالانه ۹۵۰ هزار شغل ایجاد کنیم که باید تولید را افزایش دهیم، سرمایه‌گذاری را بیشتر کنیم تا منجر به ایجاد شغل شود. ما در دولت دوازدهم برنامه‌ای برای ایجاد شغل تهیه کردیم و فکر می‌کنیم اگر سقف ۹۵۰ هزار شغل برنامه ششم توسعه را درنظر بگیریم باید الزامات آن را فراهم کنیم که مقام معظم رهبری نیز پس از اعلام شعار سال به برخی از این الزامات ازجمله حذب سرمایه اشاره کردند.
 
او با بیان این‌که این الزامات مجموعه‌ای از اقدامات فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، سیاست داخلی و خارجی است، گفت: اگر تولید کشور رشد پیدا کند و بتوانیم به رشد اقتصادی حدود ۸ درصد برسیم، خود به خود در راستای ایجاد شغل حرکت خواهیم کرد. همچنین باید تولید را افزایش دهیم که در این راستا باید با قاچاق مبارزه شود و برای جذب سرمایه، دیپلماسی فعال در دستور کار قرار بگیرد.
 
با برهم زدن روابط خارجی نمی‌توان شغل ایجاد کرد
 
جهانگیری با بیان اینکه برای ایجاد ۹۵۰ هزار شغل، باید ۷۰۰ هزار میلیارد تومان جذب سرمایه داشته باشیم، گفت: از این مبلغ ۶۵ میلیارد دلار منابع و سرمایه خارجی خواهد بود و رییس‌جمهوری که به دنبال جذب این میزان سرمایه خارجی است باید تعامل جدی با دنیا داشته باشد و دیپلماسی فعال ایجاد کند و نمی‌توان با شعارهایی که صرفاً به هم زدن روابط با خارج است، ایجاد اشتغال کرد. به همین دلیل هم در یک دوره‌ای باوجود وفور درآمدهای نفتی، میزان شغل ایجاد شده صفر است. چرا که به جای پرداختن به الزامات ایجاد شغل، فکر کردن اشتغال به‌صورت خود به خود حل می‌شود.
 
ایجاد ۱۱۰ هزار شغل از طریق شرکت‌های دانش‌بینان
 
این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری خاطرنشان کرد: شاید یکی از ساده‌ترین شیوه‌های ایجاد شغل، شرکت‌های دانش‌بنیان باشد که ما در دولت یازدهم ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان ایجاد کردیم که از این طریق حدود ۱۱۰ هزار شغل ایجاد کردیم و پیش‌بینی کردیم در دولت آینده این شرکت‌ها به ۱۰۰۰۰ شرکت افزایش یابد.
 
او ادامه داد: از طرفی برای ایجاد اشتغال در مناطق مرزی و روستا‌ها اقداماتی انجام دادیم که و در دو سال گذشته ۳۴۰ هزار شغل ایجاد شده است. همچنین اواخر سال گذشته لایحه‌ای به مجلس تقدیم کردیم که یک و نیم میلیارد از صندوق توسعه ملی وام ریالی به روستاییان برای ایجاد شغل پرداخت شود که البته مجلس به‌خاطر برخی گرفتاری هنوز به تصویب آن نرسیده اما رییس مجلس قول دادند که در روزهای آینده این لایحه در دستور کار قرار بگیرد.
 
جهانگیری یادآور شد: میلیاردها دلار دیگر نیز برای صندوق توسعه ملی پیش‌بینی شده که وام روستایی پرداخت کنیم و صنایع کوچک و متوسط نیز ازجمله دیگر سیاست‌های ما است. بهبود فضای کسب و کار به‌معنای این که فضایی درست کنیم که بخش خصوصی با رغبت بیشتر وارد شود نیز در دستور کار است و به‌طور کلی مجموعه‌ای از اقدامات را مدنظر داریم که باید در کنار هم به اجرا دربیاید. در دو هفته گذشته در ستاد اقتصاد مقاومتی برای سال ۹۶ تصویب کردیم که در چه زمینه‌هایی چه اقداماتی انجام گیرد که منجر به سالی ۹۵۰ هزار شغل شود.
 
تولید مسکن از نیازهای اصلی جامعه است
 
معاون اول رییس جمهور در پاسخ به سوال دیگری درباره راهکارهای دولت برای خروج بخش مسکن از رکود، خاطرنشان کرد: همان‌طور که اشاره کردید، بخش مسکن یکی از پیش‌ران‌های اقتصادی است که با فعال‌شدن آن ده‌ها بخش صنعتی همچون سیمان و کاشی و غیره فعال می‌شود. بخشی از صنعت ساختمان مربوط به طرح‌های عمرانی است و این درحالی است که یکی از نیازهای اصلی جامعه تولید مسکن است.
 
 این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری یادآور شد: مشکل ما در بخش مسکن تولید مسکن نیست. اخیراً در دو هفته گذشته گزارشی مطرح شد که دو و نیم میلیون واحد مسکن خالی وجود دارد و در تهران نیز بیش از ۶۰۰ هزار واحد مسکونی ایجاد شده که خالی افتاده و حدود ۲۵۰ میلیارد در این حوزه هزینه شده و منابع کشور معطل مانده است و مسکن متناسب با قدرت خرید مردم ایجاد نشده است.
 
جهانگیری یادآور شد: به عبارتی مسکن متناسب با قدرت خرید مردم ایجاد نشده و متاسفانه در دهه گذشته در یک مقطع قیمت مسکن بسیار بالا رفت و حتی ۱۰ برابر شد و چند موضوع به‌عنوان اولیت‌های تولید مسکن در دستور قرار گرفته است که نخستین اقدام طرحی است برای خانه‌اولی‌ها و بر این اساس یک صندوق سپرده‌گذاری درنظر گرفتیم و پیش‌بینی شده از محل سپرده‌گذاری این صندوق در کلان‌شهر تهران تا ۱۶۰ میلیون تومان و در کلان‌شهرها و شهرهای دیگر نیز به نسبت هر شهر وام پرداخت می‌شود که از روز نخست اعلام این طرح حدود ۱۶۰ هزار زوج جوان نام‌نویسی کرده و سرمایه‌گذاری کرده‌اند و به نظر می‌آید با وام حدود ۲۰۰ میلیون تومانی که با سود تک‌رقمی پرداخت می‌شود، این مشکل حل شود.
نظرات بینندگان