پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دولت پیش از از انتشار پیشنهاداتش برای اصلاح آییننامه داخلی مجلس، آن را روز چهارشنبه هفته گذشته در جا نامهای نمایندگان قرار داد تا آنها در طول تعطیلات یک هفتگی صحن علنی، آن را مطالعه کنند.
این را عزتالله یوسفیانملا مخبر کمیسیون آییننامه مجلس به خبرآنلاین گفت و در پاسخ به اینکه چرا دولت بار دیگر همچون انتشار نامهاش در انتقاد ازمصوبه برنامه پنجم در مجلس و یا اصلاح قانون بودجه 90، چنین نامهای را در آغاز تعطیلات مجلس منتشر کرده و به نمایندگان داده است، گفت: تعطیلات مجلس، زمان خوبی برای انتشار نامههای دولت نیست. باید ببینیم که دستهایی در کار است که چنین میکنند یا اتفاقی است که این روند تکرار میشود.
او که تاکید داشت دولت نمی تواند چنین پیشنهاداتی برای اصلاح آییننامه داخلی مجلس داشته باشد از اینکه این موضوع به گونهای مطرح شده که رسانهها از ان به عنوان دخالت قوه مجریه در امور قوه مقننه تعبیر کنند، گلایه کرد و گفت: سوال اساسی اینجاست که وقتی دولت می داند که این پیشنهادات ولو اینکه بهترین پیشنهادات ممکن هم باشد، قابل طرح نیست، برای چه آن را مطرح می کند؟ برای چه بی آنکه این پیشنهدات را در جلسات داخلی مطرح کرده و یا به کمیسیون آییننامه مجلس ارائه دهد، ان را رسانهای می کند؟
نماینده آمل بیآنکه وارد محتوای پیشنهادات دولت در این زمینه بشودف ادامه داد: برای مطرح شدن پیشنهادات دولت در مجلس، قانون داریم. این پیشنهادات یا باید در قالب لایحهای به مجلس ارائه شود و یا اینکه در جلسات کمیسیونهای تخصصی از سوی نماینده دولت برای اصلاح طرح یا لایحهای مطرح گردد.
یوسفیان ملا با تاکید بر اینکه آییننامه داخلی دولت ارتباطی به دولت ندارد، ادامه داد: اصلا دولت چطور میخواهد این پیشنهادات را در مجلس مطرح کند؟ در حالیکه اصلا لایحهای در این زمینه ندارد و نمیتواند داشته باشد؟
این نماینده اصولگرای مجلس در حالی که یادآور میشد مجلس هرگز پیشنهادی برای اصلاح امور داخلی دولت یا آییننامههای آن نداشته و دخالتی در نحوه اداره جلسات دولت نکرده است، در پاسخ به اینکه آیا این اقدام دولت، نوعی دخالت در امور مجلس و ناقض اصل استقلال قوا هست یا نه؟، گفت: با نگاهی خوش بینانه می توان گفت که اینها صرفا یک سری درخواست هستند. ما بدبین به تداخل قوا با این رویکرد دولت نیستیم. ولی همانطور که گفتم پیشنهادات آنها قابل طرح نیست. حتی اگر همه 290 نفر نماینده با این پیشنهادها موافق باشند، باز هم هم طبق قانون قابل طرح نیست. با این اوصاف نمیئانم که چرا دولت این موارد را مطرح می کند تا رسانهها از آن به تداخل قوا، تعبیر کنند.
به گفته سخنگوی کمیسیون آییننامه مجلس، درهای این کمیسیون به روی همه باز است. پس چرا دولت این پیشنهادات را به کمیسیون آیین نامه ارائه نداد و ترجیح داد ان را رسانهای کند؟
وی در واکنش به سخنان محمددهقان عضو هیات رئیسه مجلس که گفته بود، تنها راه بررسی این پیشنهادات در مجلس آن است که در قالب طرحی از سوی نمایندگان ارائه شود، گفت: حتی این کار را هم نمیتوان کرد. نمایندهها نمیتوانند حتی این پیشنهادات را در قالب طرح بنویسند. مگر آنکه ابتدا در کمیسیون آییننامه به تایید برسد. مضاف بر اینکه هر طرحی باید منشا آن نمایندگان باشند نه دولت!